Zdravim.
Dnes zacala hadka s otcom pretoze kupil novy reciever Onkyo TX-NR616
Zatial nema doma repraky na 7.1 ale planuje ich niekedy teraz kupit.
Zatial ma stereo reproduktory Technics SB-T200 ...
Na tieto reproduktory ma napojeny zosilovac SONY TA-F730ES + samostatny equalizer Sony SEQ-711.
Moja otazka je ze ci ma zosilovac a equalizer vyhodit/predat, nakolko kupil reciever ktory ma vyssi vykon a viac kanalov + radio + vsetko mozne okolo toho ...
Moj otec si chce totiz tento zosilovac s equalizerom nechat, a pouzivat to iba na STEREO zvuk a na 7.1 bude pouzivat reciever... 7.1 bude zahrnat aj tie 2 technics reproduktory ktore ma teraz hudbu bude prehravat cez CD prehravac SONY CDP-XE530 a este cez mini disc player tiez nejaky sony model uz sa mi nechce ist pozerat
+ ako bonus... este ma FM RADIO SONY ST-S390 a ten si chce tiez nechat aby ked bude pocuvat radio, tak aby mu to hralo cez ten zosilovac a equalizer ktory ma teraz
napiste prosim vas svoj nazor na toto ak ste to pochopili (ano je to zlozite) .. lebo ja uz neviem co mu mam povedat ze ten reciever kupil akurat tak na hovno ...
Podla mna treba vsetko zapojit na reciever a ostatne veci predat prec pretoze to nema vyznam... a nieje ziadny audiofil ze bude pocut rozdiel zvuku na nejakych starych technicsoch so zapojenym zosilovacom sony alebo recieverom onkyo ...
dakujem.
Predat zosilovac a nechat repro na recieveri ?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Predat zosilovac a nechat repro na recieveri ?
sak nak si celu tu staru zostavu aj so stereo bednami dakam da a pocuva si to mimo obyvacky a 7.1 pojdu na receiver do obyvacky nak ma priestorovy zvuk tam, kde ma byt. Neviem co riesis. Co s nou urobi nak teba netankuje.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Tato to ma dobre vymyslene, nekecaj mu do toho.
Na hudbu/stereo signal kvalitny prehravac a zosilovac, ktorym sa ani receiver za 1500euro nevyrovna.
A na 5.1(7.1) kupil obycajny receiver.
Vsak si skus pustit hudbu cez ten receiver, budes zhrozeny ako to hrozne hra.
Na hudbu/stereo signal kvalitny prehravac a zosilovac, ktorym sa ani receiver za 1500euro nevyrovna.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
zase ten receiver nemusi byt tak zly...sony je cisto komercna znacka, takze ten stereo zosik bude daco obycajne postavene na integracoch...
Ked ti uz ide o kvalitu zvuku, mozes dojst ku mne, potyram ta kenwood receiverom s podomacky robenymi stlpovkami s reprakmi TVM
Na moje ucely to hra celkom pekne.
Ked ti uz ide o kvalitu zvuku, mozes dojst ku mne, potyram ta kenwood receiverom s podomacky robenymi stlpovkami s reprakmi TVM
Na moje ucely to hra celkom pekne.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
andrejsvk napísal:Tato to ma dobre vymyslene, nekecaj mu do toho.
Ok tak ak je to tak, tak beriem spat.
Mne islo len o to ze si chce nechat vsetky veci ktore uz reciever obsahuje. Zbytocne prepchata obyvacia stena. Mamu to znervoznuje
Ale aj tak si myslim ze tie bedne technics niesu nic extra a rozdiel medzi tym sony a onkyom nebude nejaky zretelny.
Hm ?
cim viac techniky tym lepsie.. nech tam vsetko necha
Nikdy neber chlapovi jeho hracky! :-P
A sony mavalo v zosoch STKcka. Cize az taky integrac to neni. Lebo je to hybrid.
Za to Receiver je ciste IO.
Nikdy neber chlapovi jeho hracky! :-P
A sony mavalo v zosoch STKcka. Cize az taky integrac to neni. Lebo je to hybrid.
Za to Receiver je ciste IO.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
nesuhlasshiro napísal:sony je cisto komercna znacka, takze ten stereo zosik bude daco obycajne postavene na integracoch...
Samozrejme technics nie su nic extra.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Presne ako píše andrej, ten sony zosik prehra ten receiver lavou zadnou, stačilo by zainvestovať do lepších repro a hneď by si počul rozdiel oproti tomu onkyu v stereu. Ja by som si to tiež nechal na stereo, určite za to dal dosť peňazí v tej dobe a teraz to preda tak za 20% pôvodnej ceny čo by bola blbosť. Už len kúpiť nejaký 5.1/7.1 set k tomu receiveru a k tomu sony poriadnejšie repro na stereo a má vystarané ako správny hi-fista...
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Hm, Sony sa svojho času vyrábalo v Japonsku z japonských komponentov japonskými technikmi...
Osobne mám doma od Sony CD prehrávač CDP XB-920 a japonské zosíky Yamaha AX-892 a Onkyo A-8700, všetko made in Japan.
To, čo tu bolo povedané, platí, na stereo je najvhodnejší predzosilňovač + koncák, alebo integrovaný, pre bežných ľudí s menšími nárokmi.
Receiver je prepchatý elektronikou, preto hrá v stereu tak zle, na to, aby hral dobre, musí byť niekoľkonásobne drahší než zosík.
Dobré zosíky majú skreslenie menej než 0,01 percenta pri 8ohm, kde by sa k tomu tak dopracoval receiver...
Osobne mám doma od Sony CD prehrávač CDP XB-920 a japonské zosíky Yamaha AX-892 a Onkyo A-8700, všetko made in Japan.
To, čo tu bolo povedané, platí, na stereo je najvhodnejší predzosilňovač + koncák, alebo integrovaný, pre bežných ľudí s menšími nárokmi.
Receiver je prepchatý elektronikou, preto hrá v stereu tak zle, na to, aby hral dobre, musí byť niekoľkonásobne drahší než zosík.
Dobré zosíky majú skreslenie menej než 0,01 percenta pri 8ohm, kde by sa k tomu tak dopracoval receiver...
Spoiler: ukázať