Hromadi sa mi v pc vela dat ktore by som rad archivoval nadalej a preto som sa rozhodol zvysit kapacitu ulozneho priestoru. Nieco som precilta po nete , nejaka predstava bola ale v konecnom dosledku mam z toho nejaky zmatok. Povodne som chcel kupit len 4TB disk a vymenit akutalnu 1,5 co mam na data. Pri cenach externych diskov prisla dalsia vlna premyslania ze oproti takej 2TB verzii disku do pc externa verzia nieje na tom az tak financne zle a priratat k tomu mobilitu dat je super. Kedze jeden maly disk externy mam tak nejako sa to zvrhlo na to ze by to mohol byt 2,5" disk aby som nemusel riesit napajanie. Samozrejme cena sla hore a kapacita mierne dole. Momentalne telku ktoru mam nad pc vyuzivam ako zobrazovacie zaradenie (WMC - pozeranie telky(usb tv tuner), pozeranie videii, filmov,XBOX) a nastavaju situacie ze vykon pc potrebujem cely a preto by sa zisiel disk ktory by mala televizia k dispozicii. Tu prisla dalsia vlna ze je nepohodlne kopirovat nieco na disk z pc a potom ho zapajat do telky a prisla myslienka na NAS - ten ma asi drzi zatial najviac. Ale stale si niesom isty ale poziadavky sa zvecsuju a zvecsuju

Takze poziadavky (neviem ci na to staviat nejaky pc alebo postaci nas alebo hocijake dobry napad ma potesi):
-Minimalna moznost zapojit 2xHDD
-Print server
-Nizka energeticka narocnost , moznost uspania pri tom ako zariadenie nebudem potrobovat a v tomto rezime ak by sa naslo zariadenie co by dokazalo byt uplne ticho
- zariadenia s ktorymi by som rad zdielal data: 2x televizor , XBOX360 , smartfony (Android) , 3x PC (tu by som bol rad keby sa dalo vytvorit nejaku cast disku kde by si mohli uzivatelia - brat , sestra ukladat data , nejaky spolocny priecinok ktory by zas nemohli mazat len si ich stiahnut)
- problematika NAS je pre mna nova , co som cital tak tie vykonnesie masinky mozu sluzit na plno zaujimavych vychytavok s ktorymi by som sa urcite rad pobavil (cloud pre telefon napr.), samozrejme ze nedam zas za podobne zariadenie 500eur ... cize nieco sikovne co toho vela vie a da sa s tym vyhrat ... nemam nejako urceny rozpocet ... mozno bude treba kupit viac zariadeni alebo nieco uplne ine ako nas ... alebo externy disk a nejako ho poprepajat ... neviem preto sa pytam a dakujem kazdemu kto sa docital az sem a postne nejaku radu