Reklamacia PC hry

Všetko o reklamáciách a skúsenostiach s predajcami ...
Používateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Reklamacia PC hry

Príspevok od používateľa GASPi »

Ahojte,
rad by som sa chcel spytat, ci je mozne reklamovat u nas PC hru, ak som neni spokojny s jej chodom, pripadne mi vobec nejde spustit?
Dalsia vec je, ze hra je aktivovana na STEAMe.
Mate niekto s tym skusenosti?
Vdaka.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Re: Reklamacia PC hry

Príspevok od používateľa HellAngel »

to co je za hru :D
ak je hra zle optimalozovana a zly chod nie je sposobeny tvojim HW tak by sa to malo dat. Ak je ale hra narocna na HW a ty ho mas nedostacujuci, je to tvoja chyba. Tak ci onak napis na steam, ale skor sa prikladam k variante ze nic nevyreklamujes.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55

Príspevok od používateľa trojan4x4 »

Samozrejme, že to nieje možné. Na každú hru sú udávané tzv. requirements ( požiadavky ), ktoré ak nespĺňaš, tak je to tvoj problém :)
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =
hulo92
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50

Príspevok od používateľa hulo92 »

ked uz tak cez steam nic nevyriesi lebo ty mu nedaju ani cent, nieto este odpisu. no a v obchode kde to kupil je tiez marna sanca :D
GASPi
Používateľ
Používateľ

Jedna sa o Total War: Rome II. Hra zakupena na Gameexpres.sk, aktivovana na STEAMe (nutnost).
Je vseobecne zname, ze hra ma problemy ako hrom, zla optimalizacia a po poslednom patchi nejde uz ani spustit.
Skratka, od utorka, som si poriadne nezahral (od piatkoveho patchu uz vobec nie). Nemam uz nato nervy.
Co sa tyka HW, tak tam nie je problem. Predchadzajuci diel mi ide skoro na plne detaily a Rome 2 ma byt cca podobne natom.
Kedze som uplne frustrovany, najradsej, by som tu hru vratil. A to vravim ako skalny fanusik serie Total War :(.
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Brandoo »

Ked som sa na taketo nieco pytal v PGS, hovorili ze reklamaciu uznaju ak ju vyrobca uzna ze ta hra ma ozaj problemy dake. No preco by si kazili predaje ? reklamacia je nerealna.
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48

Príspevok od používateľa icefire »

Zial, je to nerealne. Mozes napisat vyrobcovi, mozno ti da nejake DLC/hru zadarmo (ako napr. v pripade SIM City alebo mne sa to stalo, ked som napisal ohladom jednej indie hry, tak mi dali zadarmo jednu kopiu).

Origin je v tomto naozaj vopred, tam ti umoznia hru kupenu cez ich eshop vratit, i ked ju odohras par hodin. Na Steam-e nemas sancu.

BTW: nikdy nekupuj hru ked ju vydaju, neskor dostanes vacsiu zlavu na cenu hry, lepsiu optimalizaciu, stabilnejsi MP a niekedy aj dodatocny obsah.

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
GASPi
Používateľ
Používateľ

Kupoval som ju v ramci predobjednavky, kde bol isty obsah zadarmo + som chcel hrat hned od vydania, kedze som sa na nu dlho tesil.
Doteraz som nikdy s hrami od CA taketo problemy nemal. Tym padom je toto silne ponaucenie do buducna.
BattleTag
STEAM
stevo_k1
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29

Príspevok od používateľa stevo_k1 »

Podla zakona o ochrane spotrebitela, ak tovar reklamujes do jedneho roku a predajca chce odmietnut reklamaciu uznat, musi predajca na vlastne naklady nechat vypracovat nezavislemu znalcovi posudok na reklamovany tovar a len na zaklade tohto posudku moze reklamaciu neuznat. Do jedneho roka ju nemoze neuznat svojvolne, len na zaklade vlastneho uvazenia.
Zaroven plati, ze partnerom pre vybavovanie reklamacie je vzdy predajca. Cize v tvojom pripade Gamexpress.sk, nie vyrobca ani steam. Co vyrobca uzna, alebo neuzna to teba nemusi zaujimat. Predajca moze odmietnut reklamaciu len na zaklade posudku nezavisleho znalca, nie vyrobcu. Toto plati pri "normalnom tovare".
Ak neexistuje nejaky specialny paragraf, ktory by si tykal elektronickeho tovaru, iba tieto vseobecne tak mas velku sancu na vratenie penazi, lebo predajca si nebude objednavat znalecky posudok, ktory by ho vysiel ovela viac ako suma ktoru ti ma vratit. Lebo aj v pripade neuznanej reklamacie znasa naklady na znalca predajca.
Ja by som na tvojom mieste poslal na gamexpress.sk reklamaciu, vzory sa daju najst na internete, popis co nefunguje a uvidis co sa stane. V ziadnom pripade ta to nebude stat ani cent, tak co, za pokus nic nedas.
GASPi
Používateľ
Používateľ

Skusim tam zavolat a uvidim, co mi povedia. Zaujimalo by ma, v pripade, ze by sa to dalo, co sa stane na STEAMe. V podstate aj bez fyzickeho DVD mam hru uz v digitalnom vlastnictve.
BattleTag
STEAM
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Mne hra funguje normalne.
Fps nejdu pod 15 vsetko na extreme. :music:
.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

15 FPS je hratelne u teba :? vsak to je masaker
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

hranice plynuleho vnemu je 25FPS, ked ti to ide 15FPS tak ti to musi kraaaaasne sekat :D
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Ja som nenapisal ze je to hratelne, ani to nehravam, iba som skusal co to da. Ale pod 15 fps som sa nedostal nech som robil hocico. Priemer podla benchmarku 33,7 fps. A hlavne ze MNE to IDE bez nejakych tazkosti.

//Pre mna su vsetky hry pod 40 fps nehratelne :D
.
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

stevo_k1 napísal:Podla zakona o ochrane spotrebitela, ak tovar reklamujes do jedneho roku a predajca chce odmietnut reklamaciu uznat, musi predajca na vlastne naklady nechat vypracovat nezavislemu znalcovi posudok na reklamovany tovar a len na zaklade tohto posudku moze reklamaciu neuznat. Do jedneho roka ju nemoze neuznat svojvolne, len na zaklade vlastneho uvazenia.
Zaroven plati, ze partnerom pre vybavovanie reklamacie je vzdy predajca. Cize v tvojom pripade Gamexpress.sk, nie vyrobca ani steam. Co vyrobca uzna, alebo neuzna to teba nemusi zaujimat. Predajca moze odmietnut reklamaciu len na zaklade posudku nezavisleho znalca, nie vyrobcu. Toto plati pri "normalnom tovare".
Ak neexistuje nejaky specialny paragraf, ktory by si tykal elektronickeho tovaru, iba tieto vseobecne tak mas velku sancu na vratenie penazi, lebo predajca si nebude objednavat znalecky posudok, ktory by ho vysiel ovela viac ako suma ktoru ti ma vratit. Lebo aj v pripade neuznanej reklamacie znasa naklady na znalca predajca.
Ja by som na tvojom mieste poslal na gamexpress.sk reklamaciu, vzory sa daju najst na internete, popis co nefunguje a uvidis co sa stane. V ziadnom pripade ta to nebude stat ani cent, tak co, za pokus nic nedas.
A ty si uvedom, ze nakup softveru nie je nakup tovaru, takze sa jedna o nakup sluzby na ktoru sa dava zaruka ktora je uvedena v EULA.

.

Návrat na "Reklamácie a paragrafy"