Banka zverejnuje moje bydlisko
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Banka zverejnuje moje bydlisko
Ahojte,
mam dost kuriozny problem, mozno sa niekto bude vediet vyznat/poradit.
V pripade, ak spravim platbu cez internet banking v UniCredit banke, tak prijemca ma moznost vidiet moju plnu trvalu adresu, presne, ako je vedena v banke. System automaticky vyplna tieto udaje a ja to nemozem zmenit ziadnym sposobom v nastaveniach (informoval som sa na pobocke).
Mam este ucty v dalsich 3 slovenskych bankach a v ziadnej banke mi nezverejnuju moje bydlisko, iba v UniCredit.
Bol som sa stazovat v banke (predsa len ide o citlivy udaj) a prislo mi iba suche skonstatovanie, ze je to OK a ze som podla obchodnych podmienok dal suhlas o spristupnenie osobnych udajov prijemcovi platby.
Pokial viem, tak som nepocul o pripade, ze banka takto doplna bydlisko do prevodov. Je to vobec mozne?
Vdaka.
mam dost kuriozny problem, mozno sa niekto bude vediet vyznat/poradit.
V pripade, ak spravim platbu cez internet banking v UniCredit banke, tak prijemca ma moznost vidiet moju plnu trvalu adresu, presne, ako je vedena v banke. System automaticky vyplna tieto udaje a ja to nemozem zmenit ziadnym sposobom v nastaveniach (informoval som sa na pobocke).
Mam este ucty v dalsich 3 slovenskych bankach a v ziadnej banke mi nezverejnuju moje bydlisko, iba v UniCredit.
Bol som sa stazovat v banke (predsa len ide o citlivy udaj) a prislo mi iba suche skonstatovanie, ze je to OK a ze som podla obchodnych podmienok dal suhlas o spristupnenie osobnych udajov prijemcovi platby.
Pokial viem, tak som nepocul o pripade, ze banka takto doplna bydlisko do prevodov. Je to vobec mozne?
Vdaka.
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Banka zverejnuje moje bydlisko
To je teda dobry fail... Ja ked sposielam love tak vidno Meno priezvisko.. mbank, zuno, csob, vub... nikdy nie adresu, ale co viem tiez sa to neda zmenit.. Tak musis posielat z net bank
- icefire
- Pokročilý používateľ
Nie som jediny. V praci som ten ucet odporucil este jednej osobe a ma ten isty problem. Toto naozaj nema byt takto nastavene, musi tam but chyba, len neviem, preco to nechcu odstranit.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Najdi zakon, ktory toto zakazuje a potom ich mozes drbat. Ze sa tebe nieco nepaci je nepodstatne. Banky a ine institucie su svine a musis ist na nich pravnicky. A pokial si podpisal niekde v zmluve o vedeni uctu, ze suhlasis so zverejnovanim tychto informacii, tak mozes velke prd.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- icefire
- Pokročilý používateľ
Vyziadal som si stanovisko vo vseobecne zrozumitelnej forme o stave spracuvania svojich osobnych udajov v informacnom systeme v rozsahu podla Zakona o ochrane osobnych udajov, o zdroji, z ktoreho boli ziskane osobne udaje na spracuvanie a odpis svojich osobnych udajov, ktore su predmetom spracuvania. Ked to dostanem, tak sa pohnem dalej (pravnicky).
Chvalabohu, ze tam nemam ucet. Inak dost huste. Musim sa na to spytat mamy, ci sa s niecim takym stretla. Robi v bankovom sektore uz 25rokov.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- icefire
- Pokročilý používateľ
Tetka z inej pobocky kde som dnes bol na blind (nespomenul som, ze reklamaciu uz mam zamietnutu, ani to, ze som nejaku mal) volala na technicku podporu na HQ, kde jej bolo povedane, ze to takto ma byt do konca Q1 2014. V ramci nejakeho ich obmedzenia v systeme a ze az POTOM to mozu (ale nemusia na 100%) odstranit s updatom systemu. Ja ale stale viem, ze to nastalo iba po zmene mojho bydliska, cize tam s tym musi byt suvis a moznost to odstranit. V tom zial nevedala pomoct.
Kazdopadne to nic nemeni na fakte, ze adresu proste zobrazovat nemaju...
Nizsie je vyjadrenie banky.
http://imgur.com/HfNGTdX
Kazdopadne to nic nemeni na fakte, ze adresu proste zobrazovat nemaju...
Nizsie je vyjadrenie banky.
http://imgur.com/HfNGTdX
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
skus sa stazovat tu:
Slovenská banková asociácia
Kancelária Bankového ombudsmana
Eva Černá
Rajská 15/A, 811 08 Bratislava 1
Tel: +421 2 5720 5309
Fax: +421 2 5720 5315
e-mail: ombudsman@bankovyombudsman.sk
www.bankovyombudsman.sk
Slovenská banková asociácia
Kancelária Bankového ombudsmana
Eva Černá
Rajská 15/A, 811 08 Bratislava 1
Tel: +421 2 5720 5309
Fax: +421 2 5720 5315
e-mail: ombudsman@bankovyombudsman.sk
www.bankovyombudsman.sk
vies kto plati toho ombudsmana? Banky. Myslis, ze pojde proti nim. Nehroziiiii
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
zrus tam ucet a mas po probleme ci mas tam nejaku hypo a pod?
- icefire
- Pokročilý používateľ
Mam tam investicny a par inych veci, cize odist nemozem.