skylink vs digi vs konkurencie

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

skylink vs digi vs konkurencie

Príspevok od používateľa lezgy »

zdar prekopirovany hlod z webu

Tiež sme mali Skylink a poslali nám tento "pozdrav" na dobierku. Tak som im napísala, že ja som si nič neobjednala a balíček sa im vracia. Končilo nám ročné predplatné na rozšírený balík, tak sme prešli do DIGI, kde máme za podobnú cenu 2 karty, 2 prijímače, na 2 televízory. Všetko potrebné priniesol a aj namontoval ich technik, montáž na 2 televízory bude stáť okolo 25 Eur (ešte nemám faktúru, ale majú to aj v cenníku na stránke). Nemáme tam síce všetky malé stanice, ale máme kopec športových programov navyše a to nám vyhovuje.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/diskusie/219994 ... z2h6wGq6vp

zaujimalo by ma

mam jednu parabolu na skylink 2telky 2prijimace 2karty
na jednej mi akoze konci podpora
prejdem na digi tv/resp konkurenciu?

musi ist aj nova parabola a bla bla bla zrejme

otazka

ake mam moznosti ak zahrniem aj kvalitu obrazu cenu vstupu a pod
byvam v mieste kde sa tusim zbieha vsetko co dokaze rusit signal

ake su plusy minusy?
net mam len blby kabel od telekomu, nic valusnejsie sa neda dat zatial

dik za info/radu
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48

Re: skylink vs digi vs konkurencie

Príspevok od používateľa icefire »

lezgy - cital som to po tebe a fakt to nema hlavu patu. Mozes to opravit, nech ti clovek moze poradit? :good:
Spoiler: ukázať

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
hopkok
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa hopkok »

skylink drahsi, kvalita obrazu dost dobra - pouzivam platene programy kedze na tych zakladnych davaju velke kulove
digi lacne, vela programov ale z obrazu sa pogrcas
bratranec ma magio a je celkom spokojny
ku ostatnemu sa vyjadrit neviem
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

icefire napísal:lezgy - cital som to po tebe a fakt to nema hlavu patu. Mozes to opravit, nech ti clovek moze poradit? :good:
:)
majo to pochopil celkom presne
ale ok...
viac menej zvazujem pre a proti na staru skylink kartu
ci predlzit zrusit resp. co s tym
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
tomoxm
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa tomoxm »

ja som prave teraz rusil DiGi a presiel na SkyLink, investoval som sice dost (kupil som parabolu a aj 2x linux set top box) ale nemozem sa stazovat, obraz vynikajuci a nevypadlo to ani raz (*klope na drevo*). Zato Digi vypadavalo v poslednej dobe dost casto tak som to zrusil.
http://www.modtut.net - učíme tvoriť svety
::: Battle.net: Tomoxm#2857 ::: BF3 Battlelog: TomoxmSVK ::: Steam: tomoxm :::
CPU: IvyBridge i5-3570K @ 3,4 GHz FN: Noctua NH-D14 MB: ASUS Sabertooth Z77 MEM: DDR3 16(4x4)GB Kingston 1600 CL9 XMP GPU: ASUS GTX670-DC2T-2GD5 2GB DDR5 (256 Bit) SSD + HDD: SSD Crucial M4 128GB SATA3 + Seagate Barracuda 7200.12 2TB DVD: Samsung DVD-RW 222BB PSU: SuperFlower SF-550P14PE GK 550W Case: Fractal Design Define R3 Monitor: LCD LED Samsung BX2450 24"
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Hrochy »

Digi a MagioSat maju vlastne boxy a su sparovane s kartou! To znamena, ze si nemozes dat vlastny box so streamovanim obsahu cez VLC na svoj pc, mobil a pod (ziadna Enigma2).
Skylink zakladny balik = 14,4e / rok bez premiovych programov.
MagioSat ma silny a kvalitny signal. Druhy najsilnejsi ma asi skylink (moj odhad podla instalacii parabol na rozne STBcka) a nasledne Digi TV, ktore ma najslabsi.
Co sa tyka sily kompresie, na tom je najhorsie Digi (u nas ho kupil Telekom), ktore sa vsak planuje zlepsovat.
Skylink posledne roky zhorsil kvalitu silnejsou kompresiou a je to pekne vidno. Najlepsie su na tom MPEG2TS nemecke programy s 19.2° E Astry.

Standardne riesenie, ktore mozno odporucit je: Skylink 23.5 E + nemci 19.2 E na jedenu parabolu s monoblock LNB urcene na prijem tychto 2 druzic s tym, ze skylink prijem napriamo a nemcov naskulavo. Kupit nejaky normalny sat prijimac (kamarat teraz testuje Amiko Alien 2 TRIPLE Plus) alebo ak hladas rychlost tak VU+ solo 2 a napr. durhy prijimac nejaky Opticum HD alebo pod. Karta ti bude "stacit" jedna do domacnosti na 2 TV, ale to je uz iny sposob "pristupu". Skoda toho poplatku 14,4e rocne.
Ine je, ak porovnas ceny a obsahy balikov. Urcite sa nerozdhoduj podla History HD, lebo tam davaju len shity (napr. od 11:30 do 20:00 cisto len nejake hviezdy zastavarny, valka skladu a pod).
hopkok
Používateľ
Používateľ

no u mna je History HD jeden z najzaujimavejsich programov, vela sa tam da dozvediet z historie cez spominane programy :)
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa GASPi »

Mozno najdes aj tu nieco zaujimave --> Skylink vs Magio Sat vs Magio TV vs Digi TV
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM
tomoxm
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa tomoxm »

ja este doplnim ze som kupil linux boxy: Xtrend et6500 a druhy et4000 je tam Enigma2
http://www.modtut.net - učíme tvoriť svety
::: Battle.net: Tomoxm#2857 ::: BF3 Battlelog: TomoxmSVK ::: Steam: tomoxm :::
CPU: IvyBridge i5-3570K @ 3,4 GHz FN: Noctua NH-D14 MB: ASUS Sabertooth Z77 MEM: DDR3 16(4x4)GB Kingston 1600 CL9 XMP GPU: ASUS GTX670-DC2T-2GD5 2GB DDR5 (256 Bit) SSD + HDD: SSD Crucial M4 128GB SATA3 + Seagate Barracuda 7200.12 2TB DVD: Samsung DVD-RW 222BB PSU: SuperFlower SF-550P14PE GK 550W Case: Fractal Design Define R3 Monitor: LCD LED Samsung BX2450 24"
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Hrochy napísal:D

Standardne riesenie, ktore mozno odporucit je: Skylink 23.5 E + nemci 19.2 E na jedenu parabolu s monoblock LNB urcene na prijem tychto 2 druzic s tym, ze skylink prijem napriamo a nemcov naskulavo. Kupit nejaky normalny sat prijimac (kamarat teraz testuje Amiko Alien 2 TRIPLE Plus) alebo ak hladas rychlost tak VU+ solo 2 a napr. durhy prijimac nejaky Opticum HD alebo pod. Karta ti bude "stacit" jedna do domacnosti na 2 TV, ale to je uz iny sposob "pristupu". Skoda toho poplatku 14,4e rocne.
Ine je, ak porovnas ceny a obsahy balikov. Urcite sa nerozdhoduj podla History HD, lebo tam davaju len shity (napr. od 11:30 do 20:00 cisto len nejake hviezdy zastavarny, valka skladu a pod).

to standardne mam i ja len nechytam obe naraz...asi z dovodu velkosti paraboly
len som dumal ci nieje nieco lepsie bez nejakej dalsej investicie
ale asi ostanem pri skylinku tak vyzera
dik za tipy
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Mir
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 05. Aug, 2008, 20:32

Príspevok od používateľa Mir »

Hrochy napísal: Standardne riesenie, ktore mozno odporucit je: Skylink 23.5 E + nemci 19.2 E na jedenu parabolu s monoblock LNB urcene na prijem tychto 2 druzic s tym, ze skylink prijem napriamo a nemcov naskulavo. Kupit nejaky normalny sat prijimac (kamarat teraz testuje Amiko Alien 2 TRIPLE Plus) alebo ak hladas rychlost tak VU+ solo 2 a napr. durhy prijimac nejaky Opticum HD alebo pod. Karta ti bude "stacit" jedna do domacnosti na 2 TV, ale to je uz iny sposob "pristupu". Skoda toho poplatku 14,4e rocne.

Momentálne mám doma Skylink, resp teraz bude končiť. Pôvodne šlo o CSlink kartu bez poplatku a na neobmedzenú dobu pre bezplatné programy.

Pred dvoma rokmi boli na DVB-S aj HD programy, ale tie v priebehu pár mesiacov všetky stiahli na DVB-S2, následne bola zrušená akákolvek HD ponuka z Cryptoworks kariet a ešte neskôr akákolvek platená ponuka z Cryptoworksu. Technici čo inštalovali satelit, káble a "odporučili" set top boxy predali môjmu bratovi ten najväčší odpad za velké peniaze (nenechal sa presvedčiť aby to nekupoval).

Satelit nastavili pomocou lacného LNB konvertoru (nie monoblok) tak že síce chytí Astru 19,2 aj 23.5 ale len kanály ktoré poskytuje Skylink. Nemecko tam je ale signál je príilž slabý na to aby sa daj zobraziť, rovnako napr. CNN.

Stručne povedané Skylink tvrdo pracoval na tom aby ma ako potenciálneho zákazníka stratil a v konečnom dôsledku sa im to aj podarilo.

Pôvodná karta ktorá bola predávaná ako "bez časového obmedzenia" stála 48 eur, čo je viac než trojnásobok súčastných ročných kariet na "bezplatnú" ponuku. Pôvodné ustanovenia pojem "servisný poplatok" nepoznali, ale je fakt že poznali pojem "zmena podmienok vyhradená". Sústo pre SOI môže byť fakt že s produktom nijaké všeobecné podmienky nikdy nedorazili :) Bohužial SOI do Luxemburgu nikoho s klešťema a letlampou posielať nebude...

Pojem "Bezplatná ponuka" resp "Servisný poplatok" sú zavádzajúce. Kanály v bezplatnom balíku sú zakódované z toho dôvodu ochrany autorských práv. České a slovenské televízie môžu totiž vysielať prebrané programy len na území Česka alebo Slovenska, ale nie napríklad v zahraničí = preto je v súčastných podmienkach klauzula o tom že satelitnú kartu nebudeš používať na území iného štátu.

Sú to práve televízie ktoré si kódovanie platia práve preto aby mohli vysielať cez satelit legálne. Možno si spomínate na lapsus istého Igorka Kubiša v časoch hlbokého mečiarizmu ked začala STV vysielať satelitne a nekódovanie. Velmi rýchlo s tým prestali a ostali im na krku žaloby o autorské práva :)

Z týchto dôvodov bezplatnú ponuku Skylinku považujem za podvod a ludom čo chcú nejaké kvalitné kanály radšej hociakú platenú ponuku, ale nie od Skylinku.
CPU: Xeon x3360 @ 3383Mhz / Board: Asus Rampage Extreme / RAM: 4x 2gb AData 1866+ XPG 2.0 @ 1593Mhz 8-7-7-22 CR1 / GPU: Gigabyte HD 7970 OC / Storage: LSI 9211-8i, 5x Corsair Force 3 GS 120gb Raid 0 / LAN: Killer Xeno / Sound: Creative Xfi-Fatality / TV: Avermedia Trinity + SatGate (DVB-T, DVB-S)
Hrochy
Používateľ
Používateľ

lezgy:
Ak budes mat monoglok a parabolu 80cm a viac, nemal by si mat problem s prijmom oboch druzic naraz. Samozrejme nesmies mat v prijme realne prekazky (napr. stromy).
Mas spravne v STB nastaveny diseqc?

Mir:
Ano, suhlasim a mas pravdu. Preto sa take veci trochu obchadzaju. Ak si vsak spocitac, so ponuka konkurenica s nanutenymi STBckami, tak si technicky zdatnejsi ludia este stale radsej priplatia tie peniaze sa volnost. SOI im vsak mohla vyrubit nejaku tu "primeranu" niekolkoeuromilionovu pokutu :).
hopkok
Používateľ
Používateľ

Popravde cely skylink su od.bavacska banda, pokial pojde sharing tak mi je to fuk, neplatim ani ich debilny servisny poplatok a mam fullku za par supov, ak to skonci, skoncim s nimi aj ja, lahka "politika". Dat 500Eur rocne za full balik je strasne vela, este k tomu na jednu TV.
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

problemom je parabola 60
aj ked by teoreticky malo chytnut aj tu "druhu"
celkovo blby flek ale na obcasne pozretie.....
akurat tie nemecke ....
uvidim

sere ma teraz ten skylink a tie ich "poplatky"
zatial cakam co bude....mozno motyka streli
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Hrochy
Používateľ
Používateľ

hopkok to napisal narovinu :D a spravne.

Návrat na "Debata o všetkom"