Mam na stole notebook ktoremu skace obraz. Neviete co to moze byt ? Podla googlenia bud kabel co ide od lcd do notebooku alebo invertor. Stretol sa niekto s niecim podobnym ?
Notebook LCD probelm (kabel ci invertor?)
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Re: Notebook LCD probelm (kabel ci invertor?)
Kábel má zväčša na svedomí poblikávanie, nie takéto preskakovanie. Ale 100% si to netrúfnem povedať... najlepšie skúsiť vymeniť kábel prípadne ohýbať monitor v rôznych uhloch, ak prestane blikať resp. začne viac, tak to je takmer určite kábel.
Treba poskúšať ...
Treba poskúšať ...
- panasonic650
- Používateľ
Jedno z toho budem musiet objednat. Jedine co hybanim dosiahnem je ze nevidiet obraz vobec. Toto je max co sa mi podari "nastavit"
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Ked sa ti pri pohynani s displayom vypina podsvietenie ale obraz je este pod istym uhlom vydno tak to bude urcite invertor alebo skor privodny kabel k invertoru.
Toto preblikavanie co si nam natocil moze sposobovat aj invertor a to tak ze ze nema stabilny privod energie a tym padom ma vysoke vykyvy a toto potom sposobuje rusenie signalu v obraze.
Takze ako prve skontroluj privod k invertoru.
A ak to invertor nebude tak ostava iba signalovy kabel pre obraz.
Toto preblikavanie co si nam natocil moze sposobovat aj invertor a to tak ze ze nema stabilny privod energie a tym padom ma vysoke vykyvy a toto potom sposobuje rusenie signalu v obraze.
Takze ako prve skontroluj privod k invertoru.
A ak to invertor nebude tak ostava iba signalovy kabel pre obraz.
Spoiler: ukázať
- panasonic650
- Používateľ
Skusim to s tym uhlom a vypnutym obrazom. Ivertor ma na starosti iba podsvietenie ? Podla toho co som nasiel je na napajanie podsvietenia ale nasiel som aj toto "The primary function of the inverter is to power the laptop LCD."
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Tak toto je pekna blbost , invertor napaja iba podsvietenie a aj to iba vtedy ak to je este stary display s CCFL katodami."The primary function of the inverter is to power the laptop LCD."
Nove LCD-cka s LED podsvietenim nic tak nemaju.
Uz len s principu, naco by bolo panelu napätie presahujuce 600V ?
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 09. Máj, 2009, 15:09
dufam sa panasonic650 nenahneva ak pridam svoj problem.
biele pixely sa mi zobrazuju ako tyrkysove a niektore farby su tiez "posunute", no nie tak badatelne.
bude to len kablik k obrazovke alebo mohol odist niketory komponenty vystupneho obvodu? externy DVI vystup funguje bezchybne, otvaranie/zatvaranie veka nema ziaden vplyv na obraz.
biele pixely sa mi zobrazuju ako tyrkysove a niektore farby su tiez "posunute", no nie tak badatelne.
bude to len kablik k obrazovke alebo mohol odist niketory komponenty vystupneho obvodu? externy DVI vystup funguje bezchybne, otvaranie/zatvaranie veka nema ziaden vplyv na obraz.
- panasonic650
- Používateľ
Nenahneva. Postni video alebo foto problemu
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 09. Máj, 2009, 15:09
Tak bol to zoxidovany kontakt na konektore flexikabla veduceho k obrazovke.