Dumem nad tým už kus dlhšie, žeby som si jeden zaobstaral, ale vôbec neviem, po čom sa obzerať. Ide o to, že náplň mojej brigády je aj to, že vŕtam v cudzích bytoch diery do steny, avšak stále je tam ten blbý pocit, či náhodou netrafím elektrinu / niečo kovové v stene. Je na to nejaký detektor ? ak áno, po čom sa cca obzerať? Viem, že niečo také existuje, niečo som aj pogooglil, avšak radšej by som počul názor / radu niekoho, kto má praktické skúsenosti.
Ďakujem vopred,
Brko
Detektor káblov v stene
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: Detektor káblov v stene
Nazdar
Roky som montoval bezpečnostné systémy kde som vŕtal až až
Mali sme firemný detektor Bosch (typ netuším), no používať ho bolo časovo náročné a ochotné hlásil každý roksor v stene
Realita vypadala tak , že som si vždy kúsok predvŕtal a poklepal .
Ak tam bol kábel sádra a pod. bolo to hneď počuť . Chce to ale prax .
Asi 1 z 1000 dier som trafil kábel .
A to som vŕtal 6,8,12 a 24 (1m dlhý prierazák )
Roky som montoval bezpečnostné systémy kde som vŕtal až až
Mali sme firemný detektor Bosch (typ netuším), no používať ho bolo časovo náročné a ochotné hlásil každý roksor v stene
Realita vypadala tak , že som si vždy kúsok predvŕtal a poklepal .
Ak tam bol kábel sádra a pod. bolo to hneď počuť . Chce to ale prax .
Asi 1 z 1000 dier som trafil kábel .
A to som vŕtal 6,8,12 a 24 (1m dlhý prierazák )
Spoiler: ukázať
- pmasarik
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
16 rokov vŕtam kade tade a nič lepšie ako zdravý rozum a prax neexistuje. Mal som možnosť vyskúšať prístroje od 10€ až po 3000€ a poviem len toľko že sú to zbytočne vyhodené peniaze.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
ja mam detektor z lidlu a jedine na co mi bol dobry ze ked zapinam vypinam prud tak pipne, cize podla toho som hladal kadial mi ide 220V do stropneho svetla okolo ktoreho som potreboval vrtat, inak metaliku to nerozozna od roxoru ani od nicoho, keby to nevedelo rozoznat 220V, tak by mi to bolo uplne na ****
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Ok, tak kašlem na to. Ono ja keď som trafil roxor, tak som do toho nedrbal ako ch*j, ale vytiahol, priložil šrúbovák s magnetom či ako sa tomu nadáva, keď som videl piliny, tak som sa na to vykašlal, ale začal som dumať, či to nebude lepšie takto, ale keď vravíte, že nie, tak dám na Vaše rady dík za info