Ahoj, so zostavou v podpise mam mensi (vacsi) problem. Guglil som ho, ma ho viac ludi, ale nikto ho nevyriesil. Tak mi napadlo napisat sem, ci niekto nema nejaku fintu.
1.) GPU ide iba na PCIe 2.0 x8, aj ked oboje by mali podporovat x16. V biose ziadne nastavenie, ktore by sa toho tykalo neviem najst. To nepovazujem za obrovsky problem, kedze GTX580 vraj nevyuzije naplno ani tych 8 liniek.
2.) Northbridge mi ide na 1500MHz a 1.15v. Stale. Pri zatazi, aj v idle. V biose mozem nastavit nasobic aky chcem, voltaz aku chcem, ale ani jedno z toho sa nenastavi. Defaultny takt je 1800MHz a pamatam sa, ze som na tejto doske maval aj 2200MHz.
Toto vcelku dost obmedzuje vykon, konkretne tusim priepustnost dat.
Skusal som vseliake BIOSY, niekolko krat som vymazal CMOS (cez jumper), nastavoval som to aj z uzasnej MSI utility ClickBios vo wine, no bezvysledne. Zmenu nepriniesol ani clean install Win7.
Doska pojde na RMA, ale chcel by som sa tomu vyvarovat, predsa len nie je najprijemnejsie byt mesiac bez dosky - tj. kupim inu a budem sa modlit, aby mi vratili prachy.
Za vsetky napady budem velmi vdacny.
Problem s MSI FM2-A75MA-E35
Problem s MSI FM2-A75MA-E35
Spoiler: ukázať
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: Problem s MSI FM2-A75MA-E35
RMA . skoč na bazoš a kúp podobnú a túto streľ v bazare alebo na bazoši keď dojde z reklamačky .
Fun fact: ak odpojim PCI-e grafiku a idem z integrovanej v A10-5800k, tak NB zazracne ide na 1800MHz default a necha si povedat, na kolko ma ist. S inou diskretnou grafikou max 1500MHz. Takze RMA a s MSI koncim.
- spencer
- Používateľ
možno to nie je MSI kartou , skús najprv inú externú grafiku až potom to sem napíš tak suverenne .
spencer napísal:možno to nie je MSI kartou , skús najprv inú externú grafiku až potom to sem napíš tak suverenne .
Takze som skusal GTX580 a HD7850. Obe sli na PCIe 2.0 x8 a NB fixne 1500MHz.m4te napísal:S inou diskretnou grafikou max 1500MHz.
- spencer
- Používateľ
potom teda máš právo nadávať na MSI , no s týmto výrobcom som ešte nemal tu česť tuším , tak občas se neco nepovede .
Potom su tam este vychytavky v zmysle, ze sa nedaju automaticky ovladat otacky 3-pin ventilatorov, niektore neexistujuce nastavenia v biose, ktore na inych doskach su, uplne najhorsie umiestnenie CMOS Clear jumperu na svete, nepritomnost tej spojky na kable zo skrine (power/reset switch, ledky,..), co je dnes uz standard pri snad kazdej doske, sata konektory umiestnene tak, ze ak mas dlhsiu grafiku, tak si neviem predstavit vyuzivat viac ako dva disky a to tiez iba s 90 stupnovym sata konektorom (ktory nastastie MSI pribablilo), az jeden 3-pin a jeden 4-pin na fany,..
Na doske, ktoru som mal od MSI pred tym (AM2+) bol az jeden 3-pin na fan, ziadny 4-pin (okrem CPU cooleru), rychlost toho fanu sa pre istotu nedala VOBEC regulovat a po asi roku siel ten fan max na nejakych 70% otacok, potom sa bezne stavalo, ze skocil BSOD a po reboote nevedel bios najst disk, niekedy ani sata dvd mechaniku (chyba bola na 100% v doske), dalej absolutne poddimendzovane chladenie NB a SB aj v dobre vetranej skrini,..
Neviem, preco som MSI po tej prvej skusenosti daval este sancu, ale aspon viem, ze to uz neurobim.
Na doske, ktoru som mal od MSI pred tym (AM2+) bol az jeden 3-pin na fan, ziadny 4-pin (okrem CPU cooleru), rychlost toho fanu sa pre istotu nedala VOBEC regulovat a po asi roku siel ten fan max na nejakych 70% otacok, potom sa bezne stavalo, ze skocil BSOD a po reboote nevedel bios najst disk, niekedy ani sata dvd mechaniku (chyba bola na 100% v doske), dalej absolutne poddimendzovane chladenie NB a SB aj v dobre vetranej skrini,..
Neviem, preco som MSI po tej prvej skusenosti daval este sancu, ale aspon viem, ze to uz neurobim.