Kedze mnohi na fore uz mate potomkov a ja tiez onedlho pribudnem do tejto skupiny, mozno mi budete vediet poradit s touto vecou. Hladam babymonitor, ale trosku viac ako tie trapne vysielacky.
Takze chcel by som nasledovne veci:
- streamovanie audia a videa z lokality babatka do lokalnej siete aj do internetu (aby som situaciu mohol sledovat aj ked som v robote)
- napajanie zakladne normalne z elektriky, ziadne baterky, pripojenie do siete cez LAN. idealne by bolo PoE napajanie
- klient pre windows a linux ktory by upozornil na alerty napr. spravou na obrazovke z zvukom.
Je mi jasne ze nenajdem nieco co by na 100% splnilo moje poziadavky, ale snazim sa k tomu co najviac sa priblizit. Prip. ak mate nejake napady ako nieco podobne vyrobit z bezne dostupnych komponentov (IP kamera, raspberry pi apod) tiez privitam akekolvek myslienky.
geek baby monitor
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
geek baby monitor
Spoiler: ukázať
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Re: geek baby monitor
ako it fan skvela vec
ako rodic.... setri si prachy na ine....
hlavne nech je zdrave....
ako rodic.... setri si prachy na ine....
hlavne nech je zdrave....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Najprv si rozmysli na čo ho vlastne chceš a či ho potrebuješ a využiješ. My sme ho s manželkou v podstate iba vyskúšali a reálne využili iba keď sme sedeli vonku na terase na návšteve s rodičmi... aj to sme ju počuli aj cez otvorené okno
Tým ťa nechcem silou-mocou odradiť, len aby si sa zamyslel nad jeho zmyslom, na čo to chceš a čo to má robiť - detekovať keď sa dieťa prevaľuje? Keď kňučí? Ochrana pred syndrómom náhodného úmrtia? Alebo iba ako webka na ktorú sa pozrieš keď máš zlý pocit a potrebuješ sa uistiť že je všetko v poriadku či mikrofón cez ktorý začuješ všetky zvuky v izbe ak by náhodou kňučalo? A potom, na základe toho čo od toho očakávaš sa môžme posunúť ďalej.
Tým ťa nechcem silou-mocou odradiť, len aby si sa zamyslel nad jeho zmyslom, na čo to chceš a čo to má robiť - detekovať keď sa dieťa prevaľuje? Keď kňučí? Ochrana pred syndrómom náhodného úmrtia? Alebo iba ako webka na ktorú sa pozrieš keď máš zlý pocit a potrebuješ sa uistiť že je všetko v poriadku či mikrofón cez ktorý začuješ všetky zvuky v izbe ak by náhodou kňučalo? A potom, na základe toho čo od toho očakávaš sa môžme posunúť ďalej.
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
kup angel care
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ocakavam od toho to co sa standardne od baby monitora ocakava plus ten streaming cez internet by sa hodil aby som ju uvidel aj castejsie, kedze dost casto sa zdrziavam v zahranici.
kedze po veceroch sa klasicky vyskytujem so sluchadlami na usiach tak velmi nehrozi ze nejake mrncanie by som zacul normalne. navyse byt je dost velky a detska postielka sa bude vyskytovat v najvzdialenejsej pozicii odomna. no a teda ako som spominal nech to nejde na baterku, lebo potom to pravdepodobne ani nezapnem.
ten dychaci monitor (predpokladam to je angel care) uz mame od kamaratov, takze to nam netreba. nepotrebujem graficky znazornit zivotne funkcie dcery, az taky uchyl nejsom (to by som uz mohol vyskusat aj taktovat )
kedze po veceroch sa klasicky vyskytujem so sluchadlami na usiach tak velmi nehrozi ze nejake mrncanie by som zacul normalne. navyse byt je dost velky a detska postielka sa bude vyskytovat v najvzdialenejsej pozicii odomna. no a teda ako som spominal nech to nejde na baterku, lebo potom to pravdepodobne ani nezapnem.
ten dychaci monitor (predpokladam to je angel care) uz mame od kamaratov, takze to nam netreba. nepotrebujem graficky znazornit zivotne funkcie dcery, az taky uchyl nejsom (to by som uz mohol vyskusat aj taktovat )
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 03. Okt, 2010, 11:26
najlepsie to bude asi riesit oddelene. monitor dychu s vysielackou (uz asi mas spominany angel care napr AC 401) a zvlast IP kameru, kde bude kvalita dost zavisiet od ceny.molnart napísal:ocakavam od toho to co sa standardne od baby monitora ocakava plus ten streaming cez internet by sa hodil aby som ju uvidel aj castejsie, kedze dost casto sa zdrziavam v zahranici.
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
myslim si, ze to co hladas nenajdes, lebo deco nebude na jednom mieste (v postielke) ... ked si prec, tak si prec, a nech ti zena pusti skype... a mozes sa kukat
Proste si nemyslim, ze ti bude zena premiestnovat nejaku IP kameru (aj keby bola wifi), tak aby si videl, ze co kde a ako... bude rada, ze je rada a ma klud
a tie sluchadla, ehm... sak mas tam aj zenu, tak bude mat monitor pri sebe ...
co sa tyka baterii, vzdy to mozes mat napraskane na nabijacke, takze baterie neries, aj ked niekedy je to fine, len to zere vacsinou baterky jak teple rozky
ale asi naj to bude splnat toto ... http://www.realshop.sk/product/withings ... a-pestunka
Proste si nemyslim, ze ti bude zena premiestnovat nejaku IP kameru (aj keby bola wifi), tak aby si videl, ze co kde a ako... bude rada, ze je rada a ma klud
a tie sluchadla, ehm... sak mas tam aj zenu, tak bude mat monitor pri sebe ...
co sa tyka baterii, vzdy to mozes mat napraskane na nabijacke, takze baterie neries, aj ked niekedy je to fine, len to zere vacsinou baterky jak teple rozky
ale asi naj to bude splnat toto ... http://www.realshop.sk/product/withings ... a-pestunka