akurat som prvy krat vaznejsie zasahoval do BIOSu aby som pretaktoval svoju staru masinu -cpu :
MOBO - Asus P5QL
CPU - Intel Core 2 duo E8400
Ram - 4x2gb Kingston DDR2 800Mhz CL 6 value ram
Chcel by som sa len opytat ci som tam nieco nepo****
Nechcem aby mi odisiel PC - planujem ho mat zapnuty 24/7 pri takmer max vytazeni CPU a cca 60% vytazeni RAM
Akurat som spustil OCCT test na pol hodiny a teploty mi kulminovali okolo 60 C, mam zakladny cooler a ten pri teste isiel na cca 2320 rpm
Menil som FSB Frequency na 400Mhz, PCIE Frequency 100Mhz, FSB Strap to Northbridge 400Mhz, DRAM frequency 800Mhz a vsetky Voltage - CPU Voltage 1.2V, FSB Termination Voltage 1.4v, Memory Voltage 2.1V, North Bridge Voltage 1.4V, Soughbridge Voltage 1.5V .

Cital som, ako co mam urobit predtym, ale nenasiel som moznost nastavit FSB:DRAM ako radili na forach na 1:1, pochopil som to, ze kedze mam manualne nastavenia tak ta moznost tam nie je a cital som dalej, ze treba nastavit DRAM frequency na 400 MHz ale to mi system nedovolil - iba 800-1200Mhz...tak som to nastavil na 800Mhz . Spravil som dobre ?
Diky za odpoved
edit .- zatial to ide spokojne,stale sa mi ale bottleneckuje procak tak mozno kupim novy chladic a pojdem vyssie...