Spustiť ako správca - zrušenie
Spustiť ako správca - zrušenie
Zdravím, dá sa zrušiť, aby som stále pri spúšťaní inštalácii programov nemusel klikať na súbory pravým tlačidlom myši a vyberať možnosť spustiť ako správca ? ale len jednoducho dvojkilikom spustil súbory, ako to fungovalo vo Windows 7 ? lebo je to dosť otravné, dík.
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Spustiť ako správca - zrušenie
1) takmer ziadny instalator nevyzaduje spustenie ako spravca, ak vyzaduju administratorske prava tak si ich vypytaju cez UAC dialog. Vo Windows 8 to funguje uplne identicky ako vo Windows 7.
2) ak ti to vadi, preco si nevypnes UAC ?
2) ak ti to vadi, preco si nevypnes UAC ?
No ja ho mám vypnuté, ak idem niečo inštalovať tak musím klikať pravým a spustiť ako správca, inak to nejde.
Bavíme sa o tomto tu ? či sa mýlim ? Lebo toto mám vypnuté.
Bavíme sa o tomto tu ? či sa mýlim ? Lebo toto mám vypnuté.
UAC mám vypnuté, mne nevyskakuje okno keď otváram nejaký program: Chcete následujúcemu programu povoliť vykonávanie zmien v počítači?.
Ale keď idem inštalovať nejaký program, tak musím na daný súbor kliknúť pravým tlačidlom myši a vybrať Spustiť ako správca, pretože ak to spustím štandardne dvojklikom, tak inštalácia skončí chybou.
Ale keď idem inštalovať nejaký program, tak musím na daný súbor kliknúť pravým tlačidlom myši a vybrať Spustiť ako správca, pretože ak to spustím štandardne dvojklikom, tak inštalácia skončí chybou.
Pomohol až zásah do registrov, takže vyriešené.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
"EnableLUA" zmena z 1 na 0
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
"EnableLUA" zmena z 1 na 0
A čo tak napísať tvorcom softvéru nech si to opravia miesto vypínania security features OS? Som zvedavý kedy sem dáš nejaký post o malwari na tvojom PC, lebo vypínať LUA sa nerobilo ani pri debuggovaní softu, nie to ešte v produkčnom/deployment prostredí.
.
A ako inak to mám vyriešiť ? Ja mám riešit prúsery Microsoftu, oni o takej základnej veci isto vedia, Windows 8 je jeden veľký nepodarok a experiment, používatelia na to doplácajú... Je to strašne otravné, klikať pravým a potvrzdovať Spustiť ako správca... A navyše pri tých inštalačkách, kde nebola možnosť Spustiť ako správca po kliknutí pravým tlačidlom myši, tak som sa nepohol, pretože mi to stroskotalo pri zahlásení chyby.
Inak ja som problém s PC čo sa týka vírusov nikdy opakujem nikdy v živote nemal, ešte som nemal zavírený PC, na toto si dávam pozor, zas netreba podceňovať používateľov, nič v zlom ako ! okey.
Inak ja som problém s PC čo sa týka vírusov nikdy opakujem nikdy v živote nemal, ešte som nemal zavírený PC, na toto si dávam pozor, zas netreba podceňovať používateľov, nič v zlom ako ! okey.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Tak napis aky instalator to robi, pretoze ja som sa s takym este nestretol, ktory by vyzadoval spustenie ako administrator. Teda ak sa nebavime o nejakych prehistorickych instalatoroch prehistorickych verzii starych programov.
No ideme na to, ja som si znova EnableLUA prepol na 1 v registroch, ako to bolo, len teraz pre skúšku.
Tieto programy musím inštalovať tak, že pravým tlačidlom myši musím kliknúť na inštalátor a vybrať Spustiť ako správca, ak použijem iba dvojklik (štandardné otvorenie), tak zahlási chybu, alebo niekedy nezahlási vôbec nič a inštalácia sa nespustí:
A sú to napr. tieto:
Media Player Classic - Home Cinema v1.6.5.6366 x86
VLC media player 2.0.5 x86
Opera 12.12 x86
Mozilla Firefox 18.0 x86
Mozilla Thunderbird 17.0.2
NetWorkx v 5.2.7
CrystalDiskInfo 5.2.2
atď. to by som mohol pokračovať.
A niektoré programy nepôjdú vôbec, pretože nie je možnosť, keď kliknem pravý tlačidlom myši Spustiť ako správca a to sú napr.:
ESET NOD32 Antivirus 6 v6.0.306.3 x86 (je pravda, že keď som inštaloval ESET na začiatku, keď som preinštaloval Windows, tak šiel, ale potom už nie, keď vyšla novšia verzia a chcel som ju nahodiť, tak už hlásilo chybu...)
A rôzne offline aktualizácie napr. od Adobe a pod.
a iné programy
A toto všetko mi teraz vyriešil, len spomínaný zásah do registrov.
Tieto programy musím inštalovať tak, že pravým tlačidlom myši musím kliknúť na inštalátor a vybrať Spustiť ako správca, ak použijem iba dvojklik (štandardné otvorenie), tak zahlási chybu, alebo niekedy nezahlási vôbec nič a inštalácia sa nespustí:
A sú to napr. tieto:
Media Player Classic - Home Cinema v1.6.5.6366 x86
VLC media player 2.0.5 x86
Opera 12.12 x86
Mozilla Firefox 18.0 x86
Mozilla Thunderbird 17.0.2
NetWorkx v 5.2.7
CrystalDiskInfo 5.2.2
atď. to by som mohol pokračovať.
A niektoré programy nepôjdú vôbec, pretože nie je možnosť, keď kliknem pravý tlačidlom myši Spustiť ako správca a to sú napr.:
ESET NOD32 Antivirus 6 v6.0.306.3 x86 (je pravda, že keď som inštaloval ESET na začiatku, keď som preinštaloval Windows, tak šiel, ale potom už nie, keď vyšla novšia verzia a chcel som ju nahodiť, tak už hlásilo chybu...)
A rôzne offline aktualizácie napr. od Adobe a pod.
a iné programy
A toto všetko mi teraz vyriešil, len spomínaný zásah do registrov.
Tebe by pomohol zásah inam, nikdy s tým čo menuješ problém nebol, svoju neschopnosť stále zhadzuješ ma Microsoft, prejdi na inú platformu keď ti to tak lezie na nervy nie?
.
A je na výber ? na čo sa dá prejsť ? Microsoft má monopol, tak potom to aj tak vyzerá, robí si čo chce a na užívateľov serie, ide mu iba o biznis, neviem prečo by som mal brániť nejakú americkú firmu, a zato už som ja neschopný, keď niečo nefunguje, ako by malo ? Jasne dáme zapravdu Microsoftu a nie užívateľovi, veď vždy je na vine užívateľ, vždy je neschopný a dobručký Microsoft, ktorý nikdy za nič nemôže, s jeho super Windowsom 8, ktorý je bezchyby a každý ho chváli a je s ním spokojný.
Akože tiež nemôžem vedieť všetko, keď v samotnom Microsofte to nevedia, robím chyby aj ja samozrejme, ale toto mi robí, aj po preinštalovaní Windowsu, takže to som si nezapričínil ja sám, nerobím hlúposti s PC, ale jasné, hneď treba napísať že ho zavírim a neviem čo, darmo sa budete hnevať na mňa, ale čo mám na toto napísať.
Akože tiež nemôžem vedieť všetko, keď v samotnom Microsofte to nevedia, robím chyby aj ja samozrejme, ale toto mi robí, aj po preinštalovaní Windowsu, takže to som si nezapričínil ja sám, nerobím hlúposti s PC, ale jasné, hneď treba napísať že ho zavírim a neviem čo, darmo sa budete hnevať na mňa, ale čo mám na toto napísať.
OK, svoj problém si vyriešil, ešte doriešiť problém s chápaním písanej vety.
LOCK
LOCK
.