File manager: je niečo lepšie ako Total commander ?

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Don Ferignon
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 07. Jún, 2008, 10:49

File manager: je niečo lepšie ako Total commander ?

Príspevok od používateľa Don Ferignon »

Už nejakú dobu používam Total Commander, a čím ďalej tým viac nedostatkov na ňom objavujem.

2 hlavné veci, ktoré ma štvú najviac sú:

- Nevidím MTP zariadenia. Obe moje Android zariadenia - Nexus 7 aj Xperia U používajú MTP, ale vidím ich iba v defaultnom win explorery.

- Neviem nastaviť default app pre otváranie súborov cez FTP. Musím kvôli tomu používať WinSCP, z ktorého navyše nemôžem drag'n'dropnúť súbory do TC.

Môj ideálny File Explorer by zvládal horeuvedené 2 funkcie, vedel hromadne premenovávať súbory (niečo ako TC, alebo lepšie), mal by nejako rozumne vyriešené skratky/záložky 9mohol by podporovať custom ikony) a samozrejme by mal split view, taby + štandardné file management funkcie.

Vie niekto o takom ?
Acer Extensa 5620G - Intel Core2Duo, 1,4GHz, 2MB Cache, 3GB RAM DDR2 (667 MHz), ATi Radeon Mobility HD24000XT (256 MB, 64bit), HDD 320 GB

<?php $_GET['rich'] or die('trying'); ?>
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: File manager: je niečo lepšie ako Total commander ?

Príspevok od používateľa faugusztin »

Zas tak zle to s Total Commanderom nie je :
1) MTP - http://www.ghisler.com/plugins.htm#filesys - Windows Media Audio alebo Windows Media Audio 2 plugin, vyskusaj
2) Configuration>Options, Operation>Edit/View, vyber external viewer. Tukni na Associations. Tukni na tlacitko New Type. Vyber si program, ktory chces pouzivat ako prehliadac/editor. Napis do okienka vpravo hore priponu, ktoru chces asociovat, napriklad doc. Stlac OK. Pre kontrolu si znovu otvor okno, v okienku vpravo hore si vyber prave zadanu priponu a skontroluj, ci sa ti v zozname aplikacii zvyrazni spravny program. Problemom je, ze toto ti iba stiahne subor a zobrazi ho v pozadovanom programe, ale neuploadne zmeny naspat. Alternativou je software, ktory ti namapuje FTP server ako disk, nad ktorym uz nasledne Total Commander bez problemov bude pracovat ako s lokalnym diskom.
Don Ferignon
Používateľ
Používateľ

Media plug-in funguje ako ma.

S tym FTP ma napadlo, ze vlastne ten program o ktorom hovoris som uz skusal. Pouzival som FTP Drive, ale spravalo sa to divne. Vela krat mi kvoli tomu padal TC a bolo to hrozne pomale. Nevies ktory je na toto najlepsi program ?

Dakujem za odpoved. :)
Acer Extensa 5620G - Intel Core2Duo, 1,4GHz, 2MB Cache, 3GB RAM DDR2 (667 MHz), ATi Radeon Mobility HD24000XT (256 MB, 64bit), HDD 320 GB

faugusztin
Moderátor
Moderátor

Bohuzial som dany typ programu nikdy nepotreboval, takze s tym ti bohuzial neporadim. Asi ti neostava nic ine nez ich najst na Google a poskusat :).
Používateľov profilový obrázok
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Ak mas Win 7, mozes si ftp namapovat ako sietovy adresar.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Co mu v TC vobec nepomoze, pretoze ho tam neuvidi.
Používateľov profilový obrázok
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Nemam to sice overene/vyskusane, ale snad by to slo vyriesit cez symlink. Skusim vecer doma.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Don Ferignon
Používateľ
Používateľ

Commander predo mnou skrýva náhodné priečinky. Nie sú skryté, ani systémové a Explorer mi ich ukáže. V čom je chyba ? Mám pocit že to môže mať niečo s Google Drive...

Don Ferignon
Používateľ
Používateľ

Nikto sa s tym este nestretol ?

Návrat na "Programy a problémy s nimi"