pipo137 napísal:iOio: realita je realita a s tou nič nespravíš, takže neviem akú odpoveď si celkovo čakal (myslím, že na nete toho bolo tak veľa, že odvolávanie sa na google je celkom v poriadku...)
čakal som nejaké reálne skúsenosti keďže som kúpil Kingston SSDNow V+200 120GB lebo som chcel vedieť či je to fakt také tragické ako všetci o tom hovoria že sa na to ani systém dokopy nedá nainštalovať atď. ... a to už som bol rozhodnutý pre M4 ale cena toho kingstonu vtedy 67€ ma ukecala a zatiaľ som nenarazil na žiadny problém takže asi tak ...
aj s tou M4 majú ľudia sem-tam problémy tak ako asi s každým hw ... ale omieľať naučenú frázu o SF bez reálnych skúseností ...
no nič len toľko som chcel
jj, pamätám si tie ceny a vtedy to bola fakt bomba kúpa, vzhľadom na tú kapacitu (aj ja som vtedy nad ním uvažoval) a ak máš aktuálny fw, tak by som sa neobával, s najväčšou pravdepodobnosťou už na problémy nenarazíš
...ale keďže dnes už stojí +- rovnako ako M4 (okolo 100€), tak tam už neni o čom
DESKTOPMB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case:Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 DESKTOP 2MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB) Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
ono je to tak že SF už momentálne ako také nič neponúka
intel aj kingston si poradili veľmi dobre zo sf ale hlavne intel si zato pri 520 nechá dobre zaplatiť a hx tiež nieje extra lacné
a ked dám niekomu M4 aspoň nemusím riešiť prečo má napísané 500/500 ale behá to iba 500/200
btw jediné SSD čo som si neohmatal naživo je OCZ Vector
ale tiež tu často opakujeme že je to v podstate jedno pokiaľ to neni OCZ
možno najlepšie SSD robí Samsung
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Caute! Chalani mam maly problem dostal som kingston hyperx 3k ssd 120gb tento disk. Zapojil som ho na dosku s portom sata 3 a ponastavoval bios aj ostatne nastavenia. Nahodil som tam win 7 cku a spustil benchmark ci je vsetko v poriadku ale disk ide len ako by bol zapojeny do sata 2 portu - doska je z podpisu. Neviem si s tym radit.
Marvell 9128, to mozes na nejaky SATA3 vykon aj zabudnut - ak si teda to SSD zapojil do bielych portov. Ono na tie rychlosti z principu kasli, 95% pocitu z lepsieho vykonu SSD je v pristupovej dobe a rychlosti pri nesekvencnom citani, "super hodnoty" pri sekvencnom citani/zapise su ti nanic.
mas pekny nazov nicku btw ... s tym marvellom posratym .. bud rad ze ti nehadze BSOD ... mne to robil pri vacsom vytazeni .. skontroluj si ci tam mas posledny firmware ...
Firmware som tam nahodil hned posledny co som nasiel. Zatial to ide v pohode. Dufam ze to tak ostane ked uz to nejde na max rychlosti. Tak ale ajtak je to obrovsky rozdiel oproti klasickemu HDD A preco nepaci sa ti moj nick?
nojo SF sa konecne zbavil problemov a Crucial si ich zacal vyrabat kamosovi sa nedari nastartovat win, ani neviem akym sposobom (a hlavne naco!) sa mu podarilo updatnut firmver na M4... a nemam vobec chut to riesit
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.