konečne mi prišli komponenty, PC poskladané, všetko fičí ako má. Chcem sa však opýtať na rôzne "eco" systémy šetrenia a podtaktovávania nie len CPU ale aj RAM a GPU. Je to pre mňa nové, ešte som sa s tým nestretol tak neviem či je dobré nechať tieto veci v biose pozapínané alebo to treba vypať. Sys SPEC:
i5-3570K (stock chladic zatial)
R7970OC gigabyte
8GB DDR3 Hyper X
Seasonic 620W Bronze
MSI Z77A GD55
Chcem sa teda spýtať aký to má vplyv na pc ak to nechám vypnuté, pretože v idle je vo windowse takt cpu 1600MHZ a grafika sa podtaktováva až na 500/150 ... ako náhle zapnem hru všetko vybehne v pohode hore. Trošku ma štve pri farcry3 tam zostane grafika loadnuta na 70% a viac nechce isť hore a fps sa náhle lockne z 50FPS na 29,9-30FPS :/ neviem čím to už som nastavoval rôzne ..
Ďalej by som sa chcel spýtať niečo ohladne OC GENIE a podobne. Skúšal som ho zapnúť, automaticky si to hodilo násobič na 42x teda mi beží procesor na 4200MHZ pri stockovom chladiči od intelu. Aké teploty môžem dosahovať a akých by som sa mal vyvarovať ? Funguje OC genie dobre ? zmenil si sám napätie a všetko čo je treba ? Lebo RAM sa mi zdá že nenataktovalo nijako ... niekto skúsenejší by sa mohol vyjadriť...
Pri VGA je potrebné dodržiavať aké teploty pri OC ? skúšal som len tak námatkovo hodiť to na 1040/1425 a fičalo to pri 69°C v loade...
Tak vďaka za pripomienky prípadné rady