Ahojte, rád by som si kúpil tento SSD disk http://www.alza.sk/ocz-vector-series-128gb-d372193.htm, ale mám dosku len s portami sata 2. Moja otázka znie, že či má vôbec zmysel kúpiť napr. tento radič http://www.alza.sk/axago-pces-sa-d283791.htm aby sa prejavil ten disk naplno, teda či by som reálne postrehol zmenu ak bude disk ako systémový. Myslím tým napr. rýchlosť pri inštalovaní/spúšťaní programov, štarte win a podobne. Zaujíma ma hlavne reálne vyžitie a nie testy rôznych benchmarkov. Kupovať novú dosku len kvôli sata 3 portom určite nemienim kedže by som potom rovno mohol meniť aj procesor, ktorý mi zatiaľ postačuje: i7 920 pretaktovaný na 3,8 Ghz.
Vopred ďakujem za vaše reakcie a rady
má zmysel požiť sata 3 radič na systémový SSD disk?
Re: má zmysel požiť sata 3 radič na systémový SSD disk?
inak preco chces ten SSD ? ber overenu kvalitu crucial M4 128gb a nevymyslaj.
PC: MB: ASROCK B450M Pro4 CPU: AMD RYZEN 5 3600 CPU FAN: SilentiumPC Fera 3 GPU: Manli RTX 3070 Gallardo 8GB GDDR6 SSD: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis PSU: SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W Case: SilentiumPC Signum SG1M TG MONITOR: 32" AOC CQ32G1 + 27" BENQ GW2760
podľa testov čo som pozerala na nete má oveľa lepšie hodnoty ako crucial M4, ale neodpovedal si mi na moju otázku teraz používam corsair force 3 60 GB ale chcem si ho dať do NB a na desktope teda pokukujem po niečom novom a práve tento ocz vector vyzerá byť naozaj skvelý, poprípade som ešte pozeral na samsung 840 pro...
Spoiler: ukázať
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
overena kvalita? moj isiel na reklamaciu po 2 tyzdnoch:)Joey35 napísal:inak preco chces ten SSD ? ber overenu kvalitu crucial M4 128gb a nevymyslaj.
mam teraz OCZ Vertex 4 a vsetko v najlepsom poriadku a rychlejsie
SATA3 je urcite rychlejsi, aj pri starte PC, ale ci Ti tie 3-4 sekundy pri starte a nepostrhnutelne hodnoty pri pouzivani stoja zato je na tebe. Ja mam z toho aspon lepsi pocit, vsetko je skutocne svizne. V NB mam systemove SSD ma SATA2 (Crucial M4 128) a je to poznatelne pomalsie, ale moze to byt notebookom.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mať ja vaše super oči čo postrehnú rozdiel medzi jednotlivými SSD
ja nepoznám rozdiel ani medzi SATA2 a 3 na tom istom SSD
pokiaľ to neni interné SATA3 priamo od intelu akože nie stačí aj ten intel na SATA2
prídavné radiče stoja za prd, bohužiaľ
a kupovať novú dosku kôli tomu sa už neoplatí vôbec
btw s1366 má iba prídavné SATA3 takže by to boli ozaj iba vyhodené E
ja nepoznám rozdiel ani medzi SATA2 a 3 na tom istom SSD
pokiaľ to neni interné SATA3 priamo od intelu akože nie stačí aj ten intel na SATA2
prídavné radiče stoja za prd, bohužiaľ
a kupovať novú dosku kôli tomu sa už neoplatí vôbec
btw s1366 má iba prídavné SATA3 takže by to boli ozaj iba vyhodené E
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
neviem podla akych testov je ten OCZ lepsi ako Crucial alebo co
kazdopadne SATA2 ti postaci. Asi by som sa tiez vyhol niecomu od AXAGO a taktiez davat extra radic k tomu...
rozdiel v behu systemu nepocitis. Oproti normalnemu HDD vsak pocitis.
ale odporucal by som nieco s vacsou kapacitou.
kazdopadne SATA2 ti postaci. Asi by som sa tiez vyhol niecomu od AXAGO a taktiez davat extra radic k tomu...
rozdiel v behu systemu nepocitis. Oproti normalnemu HDD vsak pocitis.
ale odporucal by som nieco s vacsou kapacitou.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tie radiče je v podstate úplne jedno aké...
kedže sú limitované PCIe1x, chipy tiež nie sú žiadna sláva
samozrejme sa bavíme o bežných radičoch ako je práve axago, poprípade aj msi, asus ktoré používajú asmedia, marvell a podobné skvosty
najhoršie je že za 20 a viac E dostanete v podstate výkon inteláckeho sata2
síce lepší read/write ale celkovo na úrovni toho sata2
kedže sú limitované PCIe1x, chipy tiež nie sú žiadna sláva
samozrejme sa bavíme o bežných radičoch ako je práve axago, poprípade aj msi, asus ktoré používajú asmedia, marvell a podobné skvosty
najhoršie je že za 20 a viac E dostanete v podstate výkon inteláckeho sata2
síce lepší read/write ale celkovo na úrovni toho sata2
Ja to mám cez radic asus, ale to je uz kvalitka-vid spojler. Beží to svizne, a to mám ku tomu ssd hodeny aj druhý wd na druhom porte karty. Testoval som to aj na klasickom sata2 ale pociťoval som zmenu nacitania. Takze v tvojom prípade, nechaj to na sata2, kúp niečo ako crucial alebo kingston HyperX môžem doporucit a časom ked všetko vymenis, budes mať aspon k dispozícii rýchly disk. Mimochodom druhý pc mám s i7 930 a mám tam starý ocz vertex2 na sata2 a nemám problem.