Práve som bol u kamaráta a mal u mňa prosbu či by som mu nepretaktoval processor AMD Athlon x3 450
Má tú istú dosku ako aj ja GIGABYTE 770T-D3L. Počítačom sa venujem už dlhšie ale s týmto som si nedal rady ani ja.
Cieľom bola hodnota 3,6 GHz keďže som čítal na EN Fórach že pri 3,6 - 3,7 to je stabilné.
Postupoval som takto:
1. Zapol som PC, vošiel do BIOS-u a pozrel sa na Defaultne nastavenia takže 200x16= 3200MHz
2. FSB som zvýšil na 210x16= 3360MHz. Zatiaľ všetko v pohode
3. FSB zýšené na 230x15= 3450MHz. + zvýšenie zo základneho CPU VID 1.3250 V na CPU VID 1.400 V
4. Nastáva problém System je stabilný 3 hodinové test stability Nenašiel žiadnu chybu žiadna BOSD obrazovka nič zlé nenabehlo.
5. Chyba nastáva v tom, že pri zapnutí Počítača sa počítač zapne naskočí pracovná plocha Windows 7 a po dobu 3 - 10 sekund sa počítač reštartuje ... To urobí Niekedy 5 - 6x potom sa zapne a všetko ide v pohode aj 3 dni vkuse kým ho nevypne a zasa nechce zapnúť.
Potreboval by som radu ako postupovať ďalej keďže som skúšal už fakt všetko aj takt ces AMD OverDrive a Automatický Takt +3MHz dalo to na hodnotu približne 3500MHz ale stále tam je ten problém, že pri zapnutí PC sa 6x reštartuje až potom to naskočí a ide to aj 3 dni normálne ale s tým, že počítač musí byť stále zapnutý.
Stalo sa to aj vám niekedy ? ja mám X4 965 Black Edition taktnutý ale to sa mi nestalo.
Máte Nejaké rady pre mňa ?