ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
až na to, že router ktorý si uviedol nie je na dsl
Ja mám tento http://www.alza.sk/tp-link-td-w8951nb-d334214.htm z orangu a som s ním spokojný. Wifi v pohode aj cez 2-3 steny
Ja mám tento http://www.alza.sk/tp-link-td-w8951nb-d334214.htm z orangu a som s ním spokojný. Wifi v pohode aj cez 2-3 steny
Aj mna to serie, ale co s tym narobim... aj tak v poslednej dobe velmi nestahujem, pokial net nepada, tak je mi rychlost vies kdematuskorv napísal: mám to ešte riešiť v orange alebo čo mám robiť??? boli u mňa aj technici z t-comu a povedali že mám v pohode linku... a že aj u neho v rv to ide len 420 kbyt/s pri sťahovaní... tak neviem.... že sa nemám diviť že ústredňa je vo vedľajšej dedine.. ale štve ma to že tu majú do riti jeden sused mágio a 5 mbitový net a fakčí mu to pekne a druhý má 10 mbitový a fakčí mu to tých 10 mbit...
Spoiler: ukázať
No dnes som zažil takú haluz že mi ani veriť nebudete som dal aktualizovať Battlefield 3 no a z Origimu mi to asy cca. 5min. ťahalo 1020kB/s som bol v takom šoku že som ani nevedel PrinScreen spraviť potom sa to ustálilo na 640kB/s ten Origin má fakt čo do seba. Inak mám to najlacnejšie pripojenie od Orange 5mb/s.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
je tu niekto kto ma ten router kupeny priamo z orange? ja som ho kupil vo volnom predaji a blbne mi to och dsl tak by som potreboval ako to ma orange defaultne nastavene. jedna sa mi o kartu interface setup -> internet. bol by niekto tak dobru a hodil by tu screen tohi nastavenia¿ dakujem
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
dakujem. vsetko mam tak ako ty a pravidelne vypadky. 4 roky som mal dsl od telekomu, z toho 2 roky aj s magio tv a ano jeden vypadok. pri orange dsl kazdy vikend koncom mesiaca. skonci viazanost a vratim sa k telekomu aj ked je drahsi. bol u mna aj 2x technik ale podla neho sa to same opravilo, lebo on vraj na ustredni nebol v case ked to naskocilo a orange tvrdi ze oni tak isto nic nerobili, ale viac verim telekomu kedze technika poznam.
v zalozke status mi pise Line state: down
vsetko ostatne n/a
v zalozke status mi pise Line state: down
vsetko ostatne n/a
to tak mam nastavene a stale nic. uz ma nebavi nonstop volat do orangeu. kable k domu od ustredne nemaju ani 10 rokov
//EDIT uz to opat ide
//EDIT uz to opat ide
Kód: Vybrať všetko
ADSL Firmware Version: FwVer:3.13.3.63_TC3086 HwVer:T14.F7_7.0
Line State: Showtime
Modulation: ADSL2 PLUS
Annex Mode: ANNEX_B
Downstream Upstream
SNR Margin: 15.8 6.1 db
Line Attenuation: 43.0 54.9 db
Data Rate: 5758 369 kbps
Max Rate: 12864 372 kbps
CRC: 0 0
Takze po prepnuti routra na G.DMT strati linku a koniec. Musim dat AUTO aby si vybralo ADSL 2 plus ci ako to je.
Predchvilou opat vypadok, ale len kratky. Uplna nespokojnost. Ako som pisal pri Telekome bez vypadku fungovalo 10MBit. Pri Orange je problem s polovicou.
Zacinam mat aj podozrenie na router, kedze technik mi vravel, ze su to tie LOW COST routre ktore su dost nekvalitne. Videl som aj rychlost pripajanie. TPlink sa mi pripaja 2 minuty a na Vigor 2700 maximalne minuta.
Tie hodnoty co som uviedol v prispevku vyssie su OK, alebo to nie je ziadna slava?
Predchvilou opat vypadok, ale len kratky. Uplna nespokojnost. Ako som pisal pri Telekome bez vypadku fungovalo 10MBit. Pri Orange je problem s polovicou.
Zacinam mat aj podozrenie na router, kedze technik mi vravel, ze su to tie LOW COST routre ktore su dost nekvalitne. Videl som aj rychlost pripajanie. TPlink sa mi pripaja 2 minuty a na Vigor 2700 maximalne minuta.
Tie hodnoty co som uviedol v prispevku vyssie su OK, alebo to nie je ziadna slava?
skor by som to nazval mizeriou
TP-link sa ti pripaja 2min? Tak to je na zamyslenie..
TP-link sa ti pripaja 2min? Tak to je na zamyslenie..
Teraz som to meral. 2:26 pokym chyti linku od zapnutia routra a potom cca dalsie 2-3 minuty pokym mu prideli DNS a vsetko ostatne.
Orangeaci. Viete mi niekto napisat ktoru verziu routra davaju v orangei? Je V4 a V5. Ja som vo volnom predaju kupil V4 tak ci tam nebude u mna problem, alebo uz neviem
Orangeaci. Viete mi niekto napisat ktoru verziu routra davaju v orangei? Je V4 a V5. Ja som vo volnom predaju kupil V4 tak ci tam nebude u mna problem, alebo uz neviem
to je nastavenie komunikacie s DSLamom... Tusim sa to u nas nevyuziva vobec... Mozno akurat ten bitswap... Ale nemyslim, ze to nejak linku ovplyvnuje..
Takze bol u mna chlapik z telekomu rozobral skrinku na stene, nasiel skrat a hned mam ine hodnoty.
Kto sa v tym hodnotach vyzna, je to teraz ake? Super?
Kto sa v tym hodnotach vyzna, je to teraz ake? Super?
Downstream Upstream
SNR Margin: 35.3 22.7 db
Line Attenuation: 12.0 15.5 db
Data Rate: 5758 572 kbps
Max Rate: 25296 1688 kbps
CRC: 0 0