Zdravím ,
Chcel som kupovat tablet, ale potrebujem používať viacej x86-64 app ako ARM verzie (Not supported)
Hlavne len mobilné na školenia , diagnostiku , backtrack a surfovanie.
Najlepšie 10-12" ale atom a pod nie. V práci a doma mám 2x24" FHD, čiže žiadne 15" hovado nechcem.
Vybral som Dell D430 alebo IBM x61 alebo nieco ine v tej cene. Ram by so chcel upgradnut na 3-4GB a SSD. Dockina poteší.
Ake máte s nimi skusenosti ? Pripadne ktorý by ste odporucili? Dik
Dell D430 vs IBM X61
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Dell D430 vs IBM X61
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Re: Dell D430 vs IBM X61
no to si len ty myslis zeby si upgradoval ram a ssd, u d430 nemozne, maximum ramky je 2gig a je tam 1,8" disk, taka 128gig ssdcka soji dobrych 300e a neprinesie narast vykonu srsly, neni to totiz ani pata ani sata ale ZIF (ono je to pata, ale nejaka divna), ale nejaky podivny port ktory najdes v ipod clasicu napriklad. dalej ma problemy s chladenim, teraz ked je kosa to ide, ale v lete sa s tym neda pracovat nad hodinu, lebo ho neudrzis, co z toho, ze na baterke to vydrzi 10
. bol to super notebook, ale druhykrat by som ho uz nekupil.
x61 je z ineho sudka, je tam 2,5" disk, cize narves tam cokolvek. nema ramky napajkovane na doske, ale normalne cez sockety, je tam normalny dualcore nie ULV verzia, mas 3 vs 2 usb (sa to nezda, ale je to rozdiel, ked vopchads velky kluc, prides hned o obe). ak ti nevadi dizajn IBM, rozhodne lepsie riesenie.
dockina - na bazosi sa ich vala po blud, minule kolega kupil za 20eciek, za dalsich 10 mohol este aj dvd-rw mechaniku do nej.

x61 je z ineho sudka, je tam 2,5" disk, cize narves tam cokolvek. nema ramky napajkovane na doske, ale normalne cez sockety, je tam normalny dualcore nie ULV verzia, mas 3 vs 2 usb (sa to nezda, ale je to rozdiel, ked vopchads velky kluc, prides hned o obe). ak ti nevadi dizajn IBM, rozhodne lepsie riesenie.
dockina - na bazosi sa ich vala po blud, minule kolega kupil za 20eciek, za dalsich 10 mohol este aj dvd-rw mechaniku do nej.
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
- Chris
- Pokročilý používateľ
diky za nazor, ale medzitym som prezrel par recenzii a ako pises dospel som k tomu istemu.
D430
- disk na ZIF 1.8 horsie 4200ot. lepsie samsungy 5400ot, ale bieda 20-30Mbps, s origo SSD mali max 90-100Mbps ale to je max zbernice.
- Ram som videl aj s 4 GB, co sa predavali na ebay
- vacsia vydrz baterie aj so standartnou baterkou
- len ULV cpu
- lepsie rozlisenie a 16:10 displej
- lahsi o 200-500g zalezi od baterky
- HSDPA modem
X61
-tiez sa teraz k nej priklanam, avsak ma len trackpoint, ale to si snad zvyknem.
- 2.5" SATA 2 , moznost SSD
- ram do 4GB
- horsi displej a vydrz
- ma len trackpoint
- cpu aj LV aj klasicke mobilne
takze asi to vyzera na x61, budem to pouzivat minimalne len mimo domu
D430
- disk na ZIF 1.8 horsie 4200ot. lepsie samsungy 5400ot, ale bieda 20-30Mbps, s origo SSD mali max 90-100Mbps ale to je max zbernice.
- Ram som videl aj s 4 GB, co sa predavali na ebay
- vacsia vydrz baterie aj so standartnou baterkou
- len ULV cpu
- lepsie rozlisenie a 16:10 displej
- lahsi o 200-500g zalezi od baterky
- HSDPA modem
X61
-tiez sa teraz k nej priklanam, avsak ma len trackpoint, ale to si snad zvyknem.
- 2.5" SATA 2 , moznost SSD
- ram do 4GB
- horsi displej a vydrz
- ma len trackpoint
- cpu aj LV aj klasicke mobilne
takze asi to vyzera na x61, budem to pouzivat minimalne len mimo domu
- jararak
- Moderátor
som velmi zvedavy ako tam natrepali tie 4giga, kedze tam je standardne 1g na doske a 1g cez slot, ale podla info vraj 2g max, neviem, nemal som chut to ani skusat. notebook som prepastoval, no nepomohlo to velmi, aj tak pekne palil kolena. rozlisenie? 1280x800, v inom sa nedodaval pokial viem
ta x61 ma urcite velku baterku, trackpoint by som ako nevyhodu nevidel, mam uz 5. notebook s trackpointom a touchpad neviem ani ovladat. btw ma to aj modem, urcite sa dal dat ako dpolnok lebo taky doma mam, ale neviem ci to nieje x61s
teoreticky by mohla byt zaujimava este nejaka toshiba tecra alebo siemens, ale tie u nas su rozsirene ako malaria.
ta x61 ma urcite velku baterku, trackpoint by som ako nevyhodu nevidel, mam uz 5. notebook s trackpointom a touchpad neviem ani ovladat. btw ma to aj modem, urcite sa dal dat ako dpolnok lebo taky doma mam, ale neviem ci to nieje x61s
teoreticky by mohla byt zaujimava este nejaka toshiba tecra alebo siemens, ale tie u nas su rozsirene ako malaria.
Watching you ...
- Chris
- Pokročilý používateľ
diky jararak, idem to x61, uz len nejaku zohnat 

- Chris
- Pokročilý používateľ
tak uz mam X61 s T7300, teda 2.0 GHz, zatial 1 GB ram (chcem 3-4GB), disk zatial 80GB, 128GB SSD would be good deal.
Laptop malicky parada, avsak trochu pisti, neviem ci disk alebo doska. Ale zda sa mi, ze disk.
Chcem kupit aj baterku, oplati sa kupit nejaku origo, alebo staci aj z ebay-u ? viete nejaku odporucit ? dik
Laptop malicky parada, avsak trochu pisti, neviem ci disk alebo doska. Ale zda sa mi, ze disk.
Chcem kupit aj baterku, oplati sa kupit nejaku origo, alebo staci aj z ebay-u ? viete nejaku odporucit ? dik
- jararak
- Moderátor
pre teba je to uz asi v pase, ale mozno niekomu pomoze.
avsak podarilo sa mi zaobstarat si jednu obstaroznu x61. tiez je to 2ghz so 7300, 1gb ram som uz vymenil za 4gb, disk zatial seriova 80gb, staci uplne na to najnutnejsie.
8clankova baterka bola pofiderna, niekedy dala 3-3,5hodky, niekedy bohuzial len 1,5. ako niezeby to bolo zle na jeho vek, ale aj tak. z ebayia som kupil novu 8 clankovu za par korun, tusim 20euro aj s postovnym. vydrz baterky sa predlzila na 6,5hodky. tu vidno priame porovnanie voci d430 ktora mala ULV procesor na 1,2ghz a 1,8" disk a dala s novou baterkou cca 9hodin.
inac nasiel som aj mod ako zmenit display z 1024x768 na 1400x1050 alebo aky, avsak samotny lcd panel stoji skoro 200e a tolko do toho nedam, radsej si kupim x230.
avsak podarilo sa mi zaobstarat si jednu obstaroznu x61. tiez je to 2ghz so 7300, 1gb ram som uz vymenil za 4gb, disk zatial seriova 80gb, staci uplne na to najnutnejsie.
8clankova baterka bola pofiderna, niekedy dala 3-3,5hodky, niekedy bohuzial len 1,5. ako niezeby to bolo zle na jeho vek, ale aj tak. z ebayia som kupil novu 8 clankovu za par korun, tusim 20euro aj s postovnym. vydrz baterky sa predlzila na 6,5hodky. tu vidno priame porovnanie voci d430 ktora mala ULV procesor na 1,2ghz a 1,8" disk a dala s novou baterkou cca 9hodin.
inac nasiel som aj mod ako zmenit display z 1024x768 na 1400x1050 alebo aky, avsak samotny lcd panel stoji skoro 200e a tolko do toho nedam, radsej si kupim x230.
Watching you ...
- Chris
- Pokročilý používateľ
tak to ano, x61 s T7250 2.0GHz, 4GB ram a 80GB disk budem mat napredaj.
LCD tam ide, ale z X61s verzie.
LCD tam ide, ale z X61s verzie.