Má význam odhlučnená skrinka , keď budú 2 fany na vrchu ?
Má význam odhlučnená skrinka , keď budú 2 fany na vrchu ?
Potreboval by som poradiť či má nejaký význam investovať peniaze do odhlučnenej skrinky , keď dám hore 2 ventilátory ? A možno aj jeden do bočnice aby fúkal na grafiku.
Zodvihne sa tým veľmi hluk ?
Chcel by som mať všade Noctua NF-S12B-ULN zredukované na 500 otáčok , HDD v stišovacom boxe Silentmax a PSU 760w Seasonic GOLD
Rozmýšľal som nad nejakou odhlučnenou skrinkou FRACTAL , NANOXIA a pod.
Ale nestačila by mi aj nejaká lacnejšia bez odhlučnenia , keďže tie Noctui na 500ot. budú tiché ?
Niečo takéto :
http://www.tichepc.sk/BitFenix-Shinobi- ... l?arg1=001
alebo
http://www.tichepc.sk/Xigmatek-Midgard- ... rg1=001022
Prioritou je u mňa ticho.
Chcel by som mať všade Noctua NF-S12B-ULN zredukované na 500 otáčok , HDD v stišovacom boxe Silentmax a PSU 760w Seasonic GOLD
Rozmýšľal som nad nejakou odhlučnenou skrinkou FRACTAL , NANOXIA a pod.
Ale nestačila by mi aj nejaká lacnejšia bez odhlučnenia , keďže tie Noctui na 500ot. budú tiché ?
Niečo takéto :
http://www.tichepc.sk/BitFenix-Shinobi- ... l?arg1=001
alebo
http://www.tichepc.sk/Xigmatek-Midgard- ... rg1=001022
Prioritou je u mňa ticho.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 19. Dec, 2012, 19:08
Re: Má význam odhlučnená skrinka , keď budú 2 fany na vrchu
ja som tiez riesil ci odhlucnenu alebo nie a nakoniec som zobral Enermax Ostrog +2 fany a ani to nepocujem pri beznom pouzivani ako net filmy..
CPU:i5 2500K MB:Asus P8P67 PRO GPU: R9 280 Dual-X
RAM:Team RAM Elite 8GB 1600mhz PSU:Seasonic S12-G 550W Case:Corsair Carbide 330R
Phone:iPhone 5S Tablet:iPad Mini
RAM:Team RAM Elite 8GB 1600mhz PSU:Seasonic S12-G 550W Case:Corsair Carbide 330R
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nema. Ano, zdvihne. Jedina rozumna vec, ktora mozno zafunguje je ta "zdvihacia krytka" u Nanoxie, ale neskusal som jej zvukovy efekt.ramaya napísal:Potreboval by som poradiť či má nejaký význam investovať peniaze do odhlučnenej skrinky , keď dám hore 2 ventilátory ? A možno aj jeden do bočnice aby fúkal na grafiku.
Ak je tvojou prioritou ticho, tak horne a bocne ventilatory neries.
Ale ked fany pojdu len na 500rpm tak to nebude az take strasne
Preco chces dat hore dva? a na bocnicu uz vobec nedavaj.

Preco chces dat hore dva? a na bocnicu uz vobec nedavaj.
-
- Používateľ
Preco na bocnicu fany nie?
Lebo je to neucinne, narusa airflow
-
- Používateľ
Aha:) tak to idem premiestnit 

Kôli tomu tie dva horné fany , lebo tam bude 6-jadro 1090T a GTX460 , mám obavy či to jedna Noctua vpredu a jedna vzadu na 500ot. uchladia. Chladiče NH-D14 a Prolimatech MK-13. Na tie chcem tiež dať po dva kusy tie noctii NF-S12B-ULN na 500ot.
Taktovať sa nebude , tak by ma zaujímalo či by to tie chladiče s tými Noctuami uchladili pri občasnom hraní nejakej hry aj na 500ot. maximálne 700ot. Ja viem , že lepšie by boli NF-P12-1300 , ale tie sa na 500ot. nerozbehnú ...
Tú NANOXIU idem lepšie omrknúť ako je riešený ten vrch.
Taktovať sa nebude , tak by ma zaujímalo či by to tie chladiče s tými Noctuami uchladili pri občasnom hraní nejakej hry aj na 500ot. maximálne 700ot. Ja viem , že lepšie by boli NF-P12-1300 , ale tie sa na 500ot. nerozbehnú ...
Tú NANOXIU idem lepšie omrknúť ako je riešený ten vrch.
Ved das dva dopredu na intake a jeden dozadu na out popripade este jeden hore na out
to uplne v pohode uchladi

radsej 1 na intake a 2 na outtake
CPU: AMD Ryzen 9 5900X Chladic: Noctua NH-D14 MB: B550 Aorus ELITE V2 PSU: Corsair cs750M GPU: RTX 3090 + 3060Ti RAM: G-SKILL Aegis 64GB 3200Mhz SSD: Intel 660p 1TB M.2
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Aky zmysel ma vobec pchat tam tie ventilatory? Pozri sa na moju zostavu v popise: mam tam jeden fan na CPU, jeden na outtake rovno za CPU chladicom a dva od vyrobcu na GPU. A nic nepocujem. Nepotrebujes ziadny dodatocny airflow: zostava ti nezhori, ani nic podobne. A ten airflow co ti spravia tie Noctuii na 500 rpm je nic.
Spoiler: ukázať
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Odporucam urcite dat jeden poriadny outake dozadu a pokial by sa ti teploty nepozdavali, alebo by sa este teplo zdrziavalo skrinke, tak pripadne dat jedne hore. Intake podla mna riesit nemusis (aj ked mozes vyskusat), podtlak sa vytvori a vzduch si uz cestu najde. Netreba zbytocne davat viac ventilatorov, niekedy to urobi viac skody ako uzitku (hluk,financie).
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
faugusztin - dík za dobrý tip
Idem kúpiť tú Nanoxia Deep Silence 1 , je to asi najtichšia skrinka čo sa dá kúpiť za ešte ako tak prijateľný peniaz. A keď si budem chcieť zahrať 1-2 razy do mesiaca nejakú hru , tak len odsuniem ten vrch. Len ešte tam musím prilepiť nejaký externý vypínač , ktorým budem zapínať tie dva vrchné ventilátory len vtedy keď vysuniem ten horný kryt , aby zbytočne nebežali naprázdno a nenarúšali airflow
Mirdis - máš pravdu finančne by to bolo náročné dať do hocijakej skrinky či už odhlučnenej alebo neodhlučnenej 10 Noctua fanov a výsledok by ma asi aj tak neuspokojil ...
icefire - trochu sa toho obávam či to tie Noctui na 500ot. uchladia , ale pri surfovaní na nete , prípadne pozeraní nejakého filmu snáď áno ...
Takže vďaka za všetky rady a dúfam , že s tou Nanoxiou nerobím chybu
pripadá mi to ako najlepší kompromis ten vzduchový komín Air Chimney

Idem kúpiť tú Nanoxia Deep Silence 1 , je to asi najtichšia skrinka čo sa dá kúpiť za ešte ako tak prijateľný peniaz. A keď si budem chcieť zahrať 1-2 razy do mesiaca nejakú hru , tak len odsuniem ten vrch. Len ešte tam musím prilepiť nejaký externý vypínač , ktorým budem zapínať tie dva vrchné ventilátory len vtedy keď vysuniem ten horný kryt , aby zbytočne nebežali naprázdno a nenarúšali airflow
Mirdis - máš pravdu finančne by to bolo náročné dať do hocijakej skrinky či už odhlučnenej alebo neodhlučnenej 10 Noctua fanov a výsledok by ma asi aj tak neuspokojil ...
icefire - trochu sa toho obávam či to tie Noctui na 500ot. uchladia , ale pri surfovaní na nete , prípadne pozeraní nejakého filmu snáď áno ...
Takže vďaka za všetky rady a dúfam , že s tou Nanoxiou nerobím chybu