Intel AMT - problem s remote control

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Intel AMT - problem s remote control

Príspevok od používateľa zoom »

Praci cest, mam doma rozbehane dva serveriky a obidva su postavene na Q-ckovom chipsete od Intelu kvoli podpore AMT a hlavne KVM Remote Control. Zostavy su nasledovne:
Server 1
- Q67 chipset, najnovsi BIOS pre dosku
- AMT vezia 7.1.10.1065

Server 2
- Q77 chipset, taktiez najnovsi BIOS pre dosku
- AMT verzia 8.1.0.1265

Spolocne veci
Obidva su co do nastaveni rovnake AMT rovnake. Obidva pouzivaju integrovanu grafiku v CPU a on-board sietovku. Obidva som, myslim si, korektne nastavil v BIOSe, mozem sa na obidva servery napojit cez webove rozhranie aj cez Intel Manageability Commander Tool. Jednoducho vsetko funguje, ako ma. Az na jednu vec.

Problem
Po pripojeni cez VNC na Server 1 mi nereaguje klavesnica, jednoducho nemozem zadavat prikazy a pisat na klavesnici. Obraz sa prenasa korektne a ked pripojim klavesnicu k serveriku a robim na nej lokalne, tak cez VNC vidim zmeny. Za boha vsak neviem rozbehat klavesnicu cez KVM. Pritom cez uplne rovnaky VNC program sa napajam na Server 2 a tam vsetko funguje normalne. Skusal som aj Intelacky KVM tool, ale ten sa tvari rovnako - obraz OK, klavesnica nie.

Hodiny a hodiny som hladal tomuto riesenie aj cez internet, ale nikam som sa nedostal. AMT je pre mna este trosku spanielska dedina a existuje pre to mnoho komplikovanych toolov, konfiguratorov, deploymentov, atd. Viem, ze toto nie je zrovna rozsireny problem a mnoho ludi neporadi, ale predsa len sa s tym niekto mohol stretnut. Pripadne aspon nejake rady, co by som mal vyskusat, nech to konecne rozbeham.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Re: Intel AMT - problem s remote control

Príspevok od používateľa molnart »

no ja mam jedine skusenosti a AMT 2.x kde KVM este nebolo, ale to co popisujes mi pripada ako nejaky bug v biose. resp. sa mi zda, ze AMT sa da upgradeovat este nejako separatne bez updgradu BIOS, tak by si este mohol skusit ci na tu dosku nie je nejaka novsia verzia AMT. alebo este skus iny VNC na pripojenie, mozno je tam nejaka nekompatibilita a verzia ktoru pouzivas nepozna AMT 8.0
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

zoom
Používateľ
Používateľ

Je mozne, ze sa jedna o bug v BIOSe. BIOS je najnovsi, obsahuje vsak nie prave najnovisu verziu Intel ME, 7.1.10.1065 pricom existuje uz 7.1.52.1176. To je ta vyhoda Gigabyte dosky oproti Intelu - neexistujuce aktualizacie. Samostatny upgrade Intel ME som nikde nenasiel. Neviem, ci sa len tak povaluju balicky po internete. Tipujem, ze vacsinou sa to pribali do binarky BIOSu.

Ine VNC som uz skusal. Dokonca dnes aj priamo od Intelu z AMT SDK, ktore je urcene pre AMT 8.1. Ja mam problem s pripojenim na AMT 7.1, celkom podivne pripojenie na AMT 8.1 funguje bez problemov.

Co sa tyka toho linku na Intel forum, prave som pozeral a Legacy USB mam povolene. Skusim este cosi pohutat, a potom napisem tam na to intelacke forum.
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Zoom: ked budes mat trosku casu, nechcel by si napisat how to na AMT? lebo ja som z toho uplny idiot...

.
zoom
Používateľ
Používateľ

Tak konecne som tu, poslednu dobu som nejaky zaneprazdneny. Co sa tyka AMT, tak z toho som dost vymlety aj ja. Uz mnohokrat som sa to snazil pochopit, ale proste to je tak extremne neprehladny balik technologii, ze koniec. Na vsetko existuje 10 roznych navodov a utilit, kdejake baliky, deployment tooly, SDK a vselico ine. Intel ma zvycajne dost dobru vybavu vybavu po softwarovej stranke, ale toto je koniec. Podla mna to vsetko pochadza niekde z Indie alebo z ktorej riti. Kazdopadne v domacich podmienkach, co si pamatam, dost pomoze tento stary manual. Popisuje presne to, co by sa malo spravit, aby sa pocitac pripravil na remote KVM. AMT funguje na beznom desktope len pri pouziti integrovanej grafiky a on-board sietovky.

Pamatam si na to heslo, ktore som mal zadavat, ze muselo mat 8 znakov. Nie 8 a viac, ale presne 8. Je mozne, ze v novsej verzii Intel ME je to uz ine. Inak kedze som v tom bol strateny, tak vzdy ked sa ma to opytalo na nejake heslo, zadal som to iste. Takze neviem, kolko a kde som ich zadaval, ale mam jedno a to pisem vsade. Po sprevadzkovani AMT, sa da priamo na pocitac napojit na http://IP_adresa:16992 - to je webove rozhranie, kde su nejake informacie o pocitaci. Na pripojenie a nastavovanie nejakych parametrov sa mi dost osvedcil Intel Manageability Commander Tool, ktory som vyhrabal z nejakeho SDK. Je to pekny funkcny nastroj s Windows Classic vzhladom, ako to mame radi. Vyzera to nejako takto. Na remote pripajanie sa da pouzit priamo tento tool, ale ja pouzivam bezny RealVNC Viewer.

To je vsetko, co k tomu mam. Nejaky remote deployment vo velkej LAN ide uplne mimo mna, na to som sa este nikdy nepozeral.

No a teraz k tomu, co som chcel. Kedze ziadnej pomoci som sa nikde nedopatral zatial, rozhodol som sa, ze skusim naflashovat Intel ME na novsiu verziu. Zatial som v tom dost strateny, ale zistil som nasledovne informacie:
- Zda sa, ze Intel nereleasuje priamo novsie verzie ME, ale musia niekde leaknut. Dost sa o tom diskutuje na francuzskom station-drivers.com.
- Normalne by sa nemalo dat flashovat medzi velkymi verziami (7.1 -> 8.1), lebo AMT je aj o podpore HW a nieco tam moze chybat, ale cital som par pribehov, ako to ludia flashli a vsetko chodilo.
- Existuju dva subory na flashovanie: 1,5 MB a 5 MB. Pre moj Q67 chipset potrebujem ten 5 MB (docital som sa tu).
- Samotny Intel ME sa da naflashovat nejakym Intel toolom, ale zrejme sa da aj pribalit k uz existujucemu BIOSu od vyrobcu dosky (aspon tak mi to pripada tu).
- Stiahnut staarsie verzie Intel ME sa da tu v sekcii Intel® Management Engine Interface (MEI/HECI).
- Zistil som, ze viem o tom este uplne hovno a pravdepodobne celu dosku dodrbem, ale aspon budem mat padny dovod kupit novu. Budem informovat o mojom progrese.
zoom
Používateľ
Používateľ

Tak mam tu maly update a hlasim 20% uspech. Vcera som tejto somarine venoval tak 5 hodin. Po prehrabani kopou suborov, stiahnuti asi 400 MB roznych firmwarov a utilit, sa mi podarilo updatnut povodny ME verzie 7.1.10.1065 na novsiu verziu 7.1.60.1193. Zopar obrazkov z updatu je tu:
Obrázok Obrázok Obrázok

Po tomto update sa vsak moj problem s nefunkcnou klavesnicou cez KVM nevyriesil. Chcel som to teda risknut a aktualizovat ME na verziu 8.1.x, co nemusi vzdy fungovat, ale daleko som sa nedostal. Cely tento system ma totiz podla mna na starosti nejaky smradlavy Ind, z nijakej inej krajiny by takyto system nevysiel. Firmware s verziu 8.1.x totiz na dosku nechcel ist naflashovat. Po prestudovani chybovej hlasky som zistil, ze ku konkretnej verzii FW treba mat aj prislusny flashovaci tool. To nie je univerzalna utilita, ale ma to rozne verzie. Samozrejme nie je to nikde normalne dostupne na internete. Ked som to navela z niekade zohnal, stroskotal som zrejme na tom, ze z ME 7.1 sa neda priamo upgradnut na 8.1, ale treba flashnut medzistupen 8.0. Tento firmware som vsak nenasiel nikde a tak som sa na to vysral uplne.

Za posledny mesiac je to uz druhy pripad, kedy u mna totalne vyfailovala Gigabyte doska, takze som s nimi uplne skoncil a radim ich len jeden stupienok nad najvacsimi shitmi - MSI. Az sa raz nahnevam a bude sa mi chciet rozoberat server, vymenim radsej zakladnu dosku ako tu riesit taketo blbosti.
GABO
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa GABO »

Nechcem tu veľmi do témy zasahovať ale s tými GB doskami je to poslednú dobu presne od prechodu z S1156 (kde boli dosky fajnové) na S1155 otrasné, čo doska pod rukami to problém. Takže sa pod to podpíšem..
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Návrat na "Hardware všeobecne"