Všetko o antivírových programoch, firewalloch, víroch, spyware, ostatných aktuálnych hrozbách, názoroch a skúsenostiach, ako sa im vyvarovať... POZOR: žiadny WAREZ
1.mojevideo.sk ma upozornilo,ze prisupujem z inej krajiny ako slovensko..atd
2. gmail mi hlasi,ze niekto sa pokusal prihlasit na otcom ucet z
Nedávno sa niekto pokúsil prihlásiť do Vášho účtu Google - *******@gmail.com. Pokusu o prihlásenie sme zabránili pre prípad, že by išlo o útočníka, ktorý chce získať prístup do Vášho účtu. Prečítajte si podrobnosti o pokuse o prihlásenie:
Pondelok, 2013, február 4 21:42:57 UTC
Adresa IP: 81.161.61.22
Poloha: Phoenix, AZ, USA
Cez ucet do gmailu urcite nie..maximalne ti moze pozerat maily to je vsetko.
Taketo spravy chodia bezne mne z Texasu..zmenil som si heslo a mal som pokoj.
Mne ide ale o zmenu tej IP chapes ? Pisal som teraz providerovi. Mozno mi to objasni
Ide o to,ze byvaly mojej priatelky je kuklac a urcite mu nebude robit problem obist zakon a nejak sa mi sem dostat.
Prosim... tvojim poskytovatelom internetoveho pripojenia je kto ? podla IP čo si zadal to je LIFEPC, s.r.o. niekde v blízkosti BB ?
Logicky si za NATom lebo IP adresa, ktorú si uviedol je typu A, takú verejnú IPčku na Slovensku ani v čechách nikto nemá (teda pokial viem, typ A majú v USA a nadnárodné organizácie ... z takej na teba asi nikto neutocil. Ja mam dyn. IP od t-comu a gmail ma po zmene IPcky na toto ešte neupozornil... (to isté ak som sa prihlásil v práci z ineho PC, cez iného ISP).
Na Gmail sa prihlasujes cez https, cize šifrované spojenie. Pokiaľ nemáš v PC vírus (nejaký keylogger), ktorý odosiela informácie útočníkovi, tak sa zrejme nemá ako dostať k týmto dátam. a takýto pokus by ti zrejme detekoval antivirus alebo firewall. Skôr pôjde o nejakú tech. závadu. U koho ... to ti neprezradím. Daj potom vedieť čo ti odpísali od ISP.
Apropo nevie heslo na tieto účty čo si spomínal niekto iný ? napr. spomínaná frajerka, ktorá ti chce spraviť kontrolu ?