DVD na dlhodobu zalohu foto ?
DVD na dlhodobu zalohu foto ?
Ahojte
Potrebujem ulozit fotky a hlavne co mame teraz male baby aby to nejaky ten rok vydrzalo.
Pouzivam "Verbatim DVD+R" nemam s nimi ziaden problem aj po 3-4 rokoch.
Ak mate typ na nejake lepsie medium na dlhodobejsiu zalohu tak piste, vdaka.
Potrebujem ulozit fotky a hlavne co mame teraz male baby aby to nejaky ten rok vydrzalo.
Pouzivam "Verbatim DVD+R" nemam s nimi ziaden problem aj po 3-4 rokoch.
Ak mate typ na nejake lepsie medium na dlhodobejsiu zalohu tak piste, vdaka.
Spoiler: ukázať
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Re: DVD na dlhodobu zalohu foto ?
skus pokukat:
http://diit.cz/clanek/par-slov-o-zaloho ... podminkach
http://cdr.cz/clanek/test-dvd-data-tresor-disc
ja osobne to mam na dvoch diskoch, syncujem to raz za cas ... DVD neverim... aj ked ako zaloha disk + disk + dvd by nemusela byt zla kombinacia
ale ako sa niekde pisalo, najlepsia zaloha fotiek je ich vyvolanie
http://diit.cz/clanek/par-slov-o-zaloho ... podminkach
http://cdr.cz/clanek/test-dvd-data-tresor-disc
ja osobne to mam na dvoch diskoch, syncujem to raz za cas ... DVD neverim... aj ked ako zaloha disk + disk + dvd by nemusela byt zla kombinacia
ale ako sa niekde pisalo, najlepsia zaloha fotiek je ich vyvolanie
No to mas pravdu neda sa spoliehat na DVD, hoc moze vydrzat.
Zrejme to budem musiet spravit len takto, ponechat nieco na HDD, DVD a tie naj foto dam spravit.
Zrejme to budem musiet spravit len takto, ponechat nieco na HDD, DVD a tie naj foto dam spravit.
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
skôr by som zainvestoval a kúpil by som nejaký Edisk, 50-60€ nieje až tak veľa a využiješ ho aj na iné veci ako na zálohu foto. Zíde sa a bude užitočnejší ako DVD.
- Curd3x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2012, 16:59
Inak na zalohu na DVD som aj ja rozmyslal hlavne potom co som nasiel asi cca 6rocne dvd s foto a bez poskodenia,boh vie co by bolo po 6r s hdd,nuz rozmyslal som urobit nejaku zalohovaciu ,,stanicu,, ale to radsej napalim dvojmo
- trojan4x4
- Používateľ
V podstate ide o to, aby to nechytilo tú klasickú plieseň, najlepšie udržiavať v obale, ja mám dobré skúsenosti s tými tubami ktoré kúpiš ako sadu 10ks, 20ks a tak. Chápeš.
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
jj, ta plesen je svina, napr. Verbatim mi ju chytil... ale od vyrobcu Taiyo Yuden, sa mi to nestalo , Kodak Gold tiez nie, ale neviem ci sa este robi nieco take
- trojan4x4
- Používateľ
ja som to postrehol skôr na CD ako DVD.... tam sa mi to ešte nestalo...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
externy disk je sice pohodlnejsi, ale nie bezpecnejsie. disk ti nemusi prezit pad, moze sa poskodit magneticky apod. kym DVD bez problemov prezije aj drsnejsie zaobchadzanie, a je to dost lacne na to aby si mohol spravit aj 2-3 zalohy a dat ich na rozne miesta, a hoci aj kazdych 5 rokov ich prepalit na novy disk.trojan4x4 napísal:skôr by som zainvestoval a kúpil by som nejaký Edisk, 50-60€ nieje až tak veľa a využiješ ho aj na iné veci ako na zálohu foto. Zíde sa a bude užitočnejší ako DVD.
- trojan4x4
- Používateľ
To je jasné. Neriešim, ja to mám spravené tak, kúpil som WD 500GB a mám na tom všetko čo potrebujem do zálohy, fotky, hudbu, software.... a je pripojený k media centeru v obývačke...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
dolezite data mas mat zalohovcane na viacerych mediach a viacerych miestach...takze kludne aj na 2-3 roznych hdd, napalene na dvd a este aj v pc...fotky uz nikdy rovnake nenafotis, takze sa to oplati. staci rozmyslat.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Podla mna platit 3€ za 4,7GB a vypalovat to, ked 500GB disk stoji 50€ je nezmysel.
Teda za 45GB zaplatis 30€ a este to musis dlho vypalovat.
Hlavne v dobe, ked jedna kvalitna fotka ma 5MB. A HD videa nehovorim.
Radsej kupit 2x externe disky, a jeden dat na ine miesto ako prvy a clovek to ma 3jmo zalohovane /v PC a na dvoch diskoch/.
DVD media s kapacitou 4,7GB ako zalohu ked mam 32GB kartu su maximalne neprakticke.
Podla mna, externy disk ktory bude raz za cas zapojeny na zalohu a inak nepouzivany vydrzi velmi velmi dlho. Aj ked jasne, moze odist, ale ked ma clovek data na dvoch miestach, hned ked mu disk odide si kupi novy a urobi zalohu.
Cize staci podla mna 1disk v PC a 1externy.
Teda za 45GB zaplatis 30€ a este to musis dlho vypalovat.
Hlavne v dobe, ked jedna kvalitna fotka ma 5MB. A HD videa nehovorim.
Radsej kupit 2x externe disky, a jeden dat na ine miesto ako prvy a clovek to ma 3jmo zalohovane /v PC a na dvoch diskoch/.
DVD media s kapacitou 4,7GB ako zalohu ked mam 32GB kartu su maximalne neprakticke.
Podla mna, externy disk ktory bude raz za cas zapojeny na zalohu a inak nepouzivany vydrzi velmi velmi dlho. Aj ked jasne, moze odist, ale ked ma clovek data na dvoch miestach, hned ked mu disk odide si kupi novy a urobi zalohu.
Cize staci podla mna 1disk v PC a 1externy.
Prave toto riesim momentalne aj ja.
Svoje deti nielen fotim, ale aj natacam v 720p kvalite. A to vsetko vypalovat na 4,7GB media - nepredstavitelne. Este samotne fotky OK, ale ako citam forum - plesen na DVD? Tak to je sila, to som este nepocul
Asi bude fakt najlepsie mat to na dvoch HDD naraz - jeden povedzme externy 3,5" HDD napojeny stale na PC, avsak "aktivovany" iba v case kopirovania foto/video
+ jeden odpojeny tiez 3,5" HDD ulozeny niekde v skrini, samozrejme v bezpecnom obale
Co Vy na to?
Svoje deti nielen fotim, ale aj natacam v 720p kvalite. A to vsetko vypalovat na 4,7GB media - nepredstavitelne. Este samotne fotky OK, ale ako citam forum - plesen na DVD? Tak to je sila, to som este nepocul
Asi bude fakt najlepsie mat to na dvoch HDD naraz - jeden povedzme externy 3,5" HDD napojeny stale na PC, avsak "aktivovany" iba v case kopirovania foto/video
+ jeden odpojeny tiez 3,5" HDD ulozeny niekde v skrini, samozrejme v bezpecnom obale
Co Vy na to?
...the most important is justice...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Sekundarna kopia ma byt v uplne inej lokalite. Teda napriklad v robote, u rodiny, proste niekde, kde sa v pripade katastrofy zalohe nic nestane. Ak mas sekundarnu kopiu "v skrini", tak ked ti vyhori barak, tak obe zalohy zhoria s nou. Ak bude zaloha v uplne inej budove, tak je sanca znicenia aj sekundarnej kopie mala.
Posledna tvoja moznost je online zalohy napriklad na sluzbe Amazon Glacier :
http://aws.amazon.com/glacier/
Za gigabajt zalohy zaplatis $0.011 za GB za mesiac a potom za mnozstvo stiahnutych dat od 10TB za mesiac (teda v realite asi nic).
Samozrejme tato sluzba nie je myslena na okamzity a nahodny pristup k zalohe, je to myslene prave ako "posledna linia", teda miesto odkial stiahnes data ked su vsetky zvysne kopie znicene.
Posledna tvoja moznost je online zalohy napriklad na sluzbe Amazon Glacier :
http://aws.amazon.com/glacier/
Za gigabajt zalohy zaplatis $0.011 za GB za mesiac a potom za mnozstvo stiahnutych dat od 10TB za mesiac (teda v realite asi nic).
Samozrejme tato sluzba nie je myslena na okamzity a nahodny pristup k zalohe, je to myslene prave ako "posledna linia", teda miesto odkial stiahnes data ked su vsetky zvysne kopie znicene.