podľa mňa to je zbytočnosť a len zbytočne tým znížiš prietok. Ak pc používaš denne tak to čo tam za pár hodín na lopatky napadá, tak to vyfukne.
Ja osobne prachové filtre na intake mám, ale vždy tam ten mikroprach na lopatkách a pasívoch je a čistiť treba tak či tak.
ZDROJ: Seasonic PRIME 850W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
ale on nehovorí o intake prachovom filtry, ale o outtake, ktorý je zbytočný. To, že budeš mať zafúkanú mriežku od prachu po 3 mesiacoch nieje problém. Zoberieš mokrú handru a utrieš to..
Ten filter tam ma vyznam prave v dobe, ked ventilator zo skrinky vzduch nevyfukuje Pokial je PC v prasnom prostredi (staci byvat v oblasti kde je rozbehnuta vystavba), tak po par dnoch mas v miestnosti peknu vrstvu prachu. Takze prach, ktory zachyti filter pocas necinnosti PC nenapada do skrine resp. sa nezachyti na lopatkach ventilatorov.
Sorry, možno to len ja tak robím, ale raz mesačne zoberem PC, zafixujem ventilátory a vyfúkam ho celé stlačeným vzdochom, 3-4 dávky úplne stačia. Toľko prachu tam zas nebude... Ale ak chceš, tak to tam kúp. Sú to tvoje peniaze. Podľa mňa na výfuku nemá čo robiť filter, ten ventilátor má mať čo najlepší vývod bez akýchkoľvek prekážok ... inak airflow nemá zmysel
trojan4x4 napísal:ale on nehovorí o intake prachovom filtry, ale o outtake, ktorý je zbytočný. To, že budeš mať zafúkanú mriežku od prachu po 3 mesiacoch nieje problém. Zoberieš mokrú handru a utrieš to..
no to mi je jasné od začiatku, ja som len chcel ukázať na príklad, že prachové filtre ti zachytia prach, ale len ten väčší, a aj keď máš prachové filtre, tak si prach cestu nájde a môžeš robiť čokoľvek. čiže riešiť filter na outtake je blbosť, ktorá iba zbytočne zníži prietok v skrinke. toť vsjo. to čo tam napadá voľne je nič oproti tomu čo tam nafúka intake fan aj cez filter.
ZDROJ: Seasonic PRIME 850W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
to sú úplne zbytočné špekulácie. Prikrývať vrchné outtake kôli tomu, aby nenapadal prach je úplna magorina. A keď ti to tak vadí, tak nad tým celý deň stoj a rozháňaj prach.