Win 7 na Asus s Win 8
Win 7 na Asus s Win 8
Chcel by som si kúpiť notebook ASUS N76VJ, ale tento model sa predáva len s Win8. Po prečítaní príspevkov o novom OS by ma zaujímalo, či by som tam vedel nainštalovať aj Win7. Ovládače na Win7 som na stránke Asus-u nenašiel, len na Win8. Tak to bude asi problém.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Win 7 na Asus s Win 8
Da sa prejst na W7, ale len na verziu Pro.
http://www.microsoft.com/oem/en/licensi ... U6XM0HvIJ9
http://www.howtogeek.com/133168/how-to- ... windows-7/
Preco nechces W8 ?
http://www.microsoft.com/oem/en/licensi ... U6XM0HvIJ9
http://www.howtogeek.com/133168/how-to- ... windows-7/
Preco nechces W8 ?
Spoiler: ukázať
staci ti nejaky start program napr od iobitu a budes to mat jak win7
PC: MB: ASROCK B450M Pro4 CPU: AMD RYZEN 5 3600 CPU FAN: SilentiumPC Fera 3 GPU: Manli RTX 3070 Gallardo 8GB GDDR6 SSD: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis PSU: SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W Case: SilentiumPC Signum SG1M TG MONITOR: 32" AOC CQ32G1 + 27" BENQ GW2760
To som sa dočítal, že downgrade z 8 na 7 sa dá len z W8pro. Takže musím zakúpiť k notebooku upgrade z W8 na W8pro za cca 100,00 €, aby som mohol downgrade na W7..??
S W8 nemám skúsenosti, ale po prečítaní recenzií mám pocit, že tento nový OS je skôr na "hrajkanie sa" s aplikáciami cez dotykovú obrazovku a nie na serióznu prácu cez klávesnicu a myš. Absentujú odkazy na plochu atd...
S W8 nemám skúsenosti, ale po prečítaní recenzií mám pocit, že tento nový OS je skôr na "hrajkanie sa" s aplikáciami cez dotykovú obrazovku a nie na serióznu prácu cez klávesnicu a myš. Absentujú odkazy na plochu atd...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
hh
mozes si ho prisposobit aby si mal pocit ze je to ako W7 ... len s inym boot logom a lepsim task managerom.
Mozes si nastavit aby si hned po starde slo na klasicku plochu, mozes si pridat start menu ( http://www.ninite.com v utilitach Classic Start)
Neni dovod ist par rokov dozadu len preto ze sa ti nieco nepaci. Prisposob si to svojim poziadavkam, budes mat rychlejsi, lepsi OS a este aj usetris
Za tych usetrenych 100€ si kup 128GB SSD a budes ten OS milovat
mozes si ho prisposobit aby si mal pocit ze je to ako W7 ... len s inym boot logom a lepsim task managerom.
Mozes si nastavit aby si hned po starde slo na klasicku plochu, mozes si pridat start menu ( http://www.ninite.com v utilitach Classic Start)
Neni dovod ist par rokov dozadu len preto ze sa ti nieco nepaci. Prisposob si to svojim poziadavkam, budes mat rychlejsi, lepsi OS a este aj usetris
Za tych usetrenych 100€ si kup 128GB SSD a budes ten OS milovat
Spoiler: ukázať
Tento Asus už má SSD 256GB + HDD 1TB. To že je rýchlejší viem a viem aj o štart a že sa dá ísť rovno na plochu bez metra. Nechcem sa k 8-ke vyjadrovať, keď som na nej nerobil, ale z recenzií nemám dobrý pocit. Myslím, že je to pre desktopy krok späť.
Môžem mať na W8 otvorených súčasne viac aplikácií, ktoré bezpodmienečne potrebujem pri mojej práci..? Pričom si môžem ich veľkosť upravovať..??
Nie, takto to nepôjde.gilmour napísal:To som sa dočítal, že downgrade z 8 na 7 sa dá len z W8pro. Takže musím zakúpiť k notebooku upgrade z W8 na W8pro za cca 100,00 €, aby som mohol downgrade na W7..??
A zvykaj si, osmička je už všade
.
ved ti uz pisali, ze pomocou programu (napr od Iobit) preskocis to metro a hodi ta to na desktop, kde uz robis presne ako vo win7.gilmour napísal:Môžem mať na W8 otvorených súčasne viac aplikácií, ktoré bezpodmienečne potrebujem pri mojej práci..? Pričom si môžem ich veľkosť upravovať..??
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Tyvole, tak neviem kde čo čítaš, ale takéto reči šíri 99% ľudí, čo w8 nikdy nemali a ani nevyskúšali. Podotýkam, že NEMÁM dotykáč, ale viac než päťročný notebook. A METRO sa ovláda pohodlne aj myšou. Ak robíš v desktope, ani si metro nevšimnešgilmour napísal:To som sa dočítal, že downgrade z 8 na 7 sa dá len z W8pro. Takže musím zakúpiť k notebooku upgrade z W8 na W8pro za cca 100,00 €, aby som mohol downgrade na W7..??
Ja mám už dobré tri mesiace w8 enterprisse. Geniálne rýchla, svižná, pohodlá. A koľko trvá kým nabehne? Cca. 10÷20 sec, z úplného vypnutia. Reakcie svižné, pocitovo o cca. 65% rýchlejšia než w7. ŠTART mi nechýba. A METRO? Moc nepoužívam, občas. Ak to niekomu vadí, vôbec sa s ním stretať ani nemusí.
A dať niekoľko desiatok €€€ len za to, aby si prešiel na starý win7 je na môj vkus až moc
Zohnal som vlastnou hlavou
Ale nie... normálne z firmy, odkiaľ inak by som to asi mal.
Ale nie... normálne z firmy, odkiaľ inak by som to asi mal.
Ohľadom tých ovládačov, mne napr na w7/w8 išli aj ovládače z jehoVisty/w7. A nie je problém si zvyknúť na w8. Mne to trvalo cca. dva týždne aktívneho používania. A zrazu som zistil, že ani ŠTART mi nechýba aj keď som kdesi čítal o freeware softe, čo by mi doplnil štart, ale nechcelo sa mi s tým hrať. Kdesi boli aj návody na úpravy registrov, aby nabehol priamo desktop, ale nie som až taký expert, aby som sa v tom hrabal.
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Privtriem sa možno trošku do témy ak môžem. Ak mám Enterprise MSDNAA, tak je to aktivované čím? Prípadne je niekde nejaký rozpis prípadne strom týchto aktivácií prípadne vysvetlenie?Snake napísal:Takže z firmy, aktivované MAKom či VLKom? Či enteprisový VAM server?