Zdravim, dnes sa otcovi vratila maticna doska z reklamacky kvoli tomu ze mu neslo LAN pripojenie.
PC sa spraval tak ako keby v nom nebol ziadny kabel. pritom kabel bol, a bol funkcny (internet na nom na inom PC a na noteboku funguje)
reklamacka bola vybavena normalne, no problem je stale taky ze ten vysrany internet na tom pocitaci proste nejde..... dole svieti Xko cervene a tym to hasne, akurat sa windows snazi vzdy nacitat nanovo pripojenia....
co s tym ? lebo uz ma slak trafi...... nemoze to byt chyba vo wine ? nepomoze reinstall ?
Problem s LAN aj po reklamacii.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Problem s LAN aj po reklamacii.
reinstall alebo live linux si mal vyskusat ako prvy, nech vylucis softwarovu zavadu. tak vyskusaj. ak nezaberie, tak reklamuj druhy krat.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Ako už som písal v druhom poste, vylúčil si problém káblu ?
KABEL JE FUNKCNY !!!!!
Dnes som kupil sietovu pcie kartu. Mrdnem kabel do nej. Nejde to aj tak.
Je nainstalovana tak jak ma byt. Tak isto to sem tam blikne a samozrejme windowsik internet nenacita.
Windows je preinstalovany.
CO S TYM ROBIT PRE KRISTOVE RANY
Dnes som kupil sietovu pcie kartu. Mrdnem kabel do nej. Nejde to aj tak.
Je nainstalovana tak jak ma byt. Tak isto to sem tam blikne a samozrejme windowsik internet nenacita.
Windows je preinstalovany.
CO S TYM ROBIT PRE KRISTOVE RANY
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Pokazeny port na druhej strane sietoveho kabla v routri/switchi ?
Ale ved internet funguje cez ten kabel na dalsich dvoch pocitacoooooooch
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
No a stale si neodpovedal co je na druhej strane kabla. Mozes tam mat napriklad modem od UPC, ktory ma zaregistrovane konkretne MAC adresy a kedze ani jedna zo sietovych kariet tohto "nefunkcneho" pocitaca nie je zaregistrovana v zozname, tak tvojmu PC neprideli cez DHCP IP adresu a teda "nejde LAN". Preto ti odporucam preverit nastavenia zariadenia na druhej strane kabla.
Mam router od tcomu ktory jedneho dna normalne siel a pocas stahovania nejakeho filmu ci coho prestal ista od vtedy nejde. (na tom PC o ktorom sa bavime, na inych ide...) Do dnes som ziadny problem s pripojenim alebo internetom a podobnymi vecami nemal. Nemam nastavene ziadne blokovanie alebo riadenie pristupi ani ziadne mac adresy.
//internet na tom PC nejde ani cez iny router...
btw, stale sa bavim o tom ze internet nejde tak, ze PC sa nedokaze spojit ani len s routerom .... ak nahodou no
//internet na tom PC nejde ani cez iny router...
btw, stale sa bavim o tom ze internet nejde tak, ze PC sa nedokaze spojit ani len s routerom .... ak nahodou no
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Ak mas cas stav sa s PC u mna, skusime to cez hirensa popripade mozes skusit este pri sietovom pripojeni hodit diagnostikovat co to spravi/vypise.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator