S touto hrou ma najprv nasrdili, potom sklamali. Nasrdený som bol hneď, ako som ju zapol a zistil, že tie ku... pomenili VŠETKY ovládacie prvky(resp. WASD ešte stále znamená dopredu, doľava, dozadu a doprava, NAŠŤASTIE, ale divím sa, prečo aj to nezmenili). Ale to je tak všetko, čo pomenili. Všetky bugy zostali, nič tam nevylepšili, dokonca pridali sprostosti, ktoré hru len spomaľujú. Napr. kôň-každý balvan, nerovnosť, spadnutý konár je pre koňa problém, je stále sprostý a nechá si naraziť gebuľu do stromu a trysk obmedzili na 100m(akože vážne? Reálne kone dokážu tryskať desiatky kilometrov a oni to obmedzia na 100m?). Zobrali mi padáky, zobrali mi lietací stroj, zobrali mi bombičky, zobrali mi hidden gun, zorali mi uzamknutie na osobu, zobrali mi double kill(iba pomocou air assassination), zobrali mi nenápadné zabitie(v predchádzajúcich sa stačilo priblížiť a nenápadne zabiť a nikto si toho nevšimol pokiaľ zabitý nepadol na zem, teraz hneď ľudia začnú pobehovať a hneď sú pri mne stráže), zobrali mi balíky sena pod viewpoints a niektoré viewpoints, zobrali mi lieky a lekárov a zobrali mi odmeny za misie(zohnať pár libroeuroviek-nehorázne sa ten znak libry v hre podobá na euroznak- je extrémne náročné) a zobrali mi hádzacie nožíky. Zobrali mi aj kušu, no dali mi luk, s ktorým niekoho zabiť je neskutočne ťažké, väčšina stráží sú nejakí nadľudia a šíp do hlavy ich nezabije, plus s ním zamieriť a vystreliť trvá roky, dali mi pušky a pištole, no ich nabíjanie trvá roky a v boji sú úplne nepoužiteľné a dali mi nejaký oštep či čo to je, ktorý je prakticky nepoužiteľný. Míny sú taktiež nepoužiteľné a z otrávených šípok spravili otrávené hádzacie nože, pričom sa nedajú použiť. Stráže nemajú healthbary a môžem do nich bodať aj pol hodiny, pokiaľ útok na sekundu preruším, zdá sa, že majú zdravie znova na maxime. Asasínski rekrúti sú odteraz idioti ktorí nedokážu zastreliť stráže bez toho, aby boli dva metre pred nimi(aj to nie je isté, že ich zastrelia), nevedia sa biť, nevedia air assassination a de facto to nie sú assassíni, pretože som ich neregrutoval, ale pomohol im a oni mi za to "na oplátku pomáhajú"-WTF?! Nemám ich kde nájsť, nemám ústredie, nemám dom(resp. mám panstvo, ale nič-moc oproti minulu), nemám možnosť navšíviť krajčíra, všetko narvali do jedného obchodu, ktorý je jeden v meste a ani mi to vybranú farebnú kombináciu neukáže, len bedňu. Všetky zbrane sú na jedno kopyto, nie je medzi nimi žiaden rozdiel, nemám možnosť použiť kyj(tie tri drevené palice, čo sa dajú kúpiť nie je kyj), nemám možnosť použť krompáč/hrable a ostatné veci, čo nájdem na zemi ako zbraň. Dali možnosť loziť po stromoch, no retardovane a nedorobene, pridali zvieratá, no nereálne(neviem, kde videli rysa a vlka, ktorý napadá človeka, rys a vlk, ktorý je sám sa bojí všetkého väčšieho než on sám a vlk útočí len vo svorke) a v podstate ich nemám prečo loviť. Pridali korzárske misie na lodi, no krátke a repetitívne a nemôžem ani vliezť do podpalubia vlastnej lode. Príbeh je fraška, Connor je sprostý sebecký idiot a templári v tejto hre vyznievajú ako tí dobrí a Connor ako debil, ktorý priviedol skazu na vlastný ľud len preto, pretože templári sú zlí a musia zomrieť. Tak isto aj ostatné postavy, templárky Grand Master nevie, čo jeho pravá ruka robí a nechce si to pripustiť, ale nie, že by to Connor využil, ale on bezhlavo vraždí a vraždí. Assassínsky rád de facto neexistuje, je to len Connor proti všem. A zvuk je najväčší vtip, síce skladby sú super, ale zdá sa, že nahrali dve a používajú ich znova a znova a Connora daboval asi nejaký robot, pretože ten chlap nevie vôbec meniť tón hlasu.
Najväčšia prča - revolučný vojak zabije červenokabátnika(alebo opačne, no to sa mi ešte nestalo), zohne sa a začne vykrikovať "WHO KILLED HIM?!", uvidí ma a začne ma napádať...