Klonovanie / Kopírovanie D: disku?
Klonovanie / Kopírovanie D: disku?
Ahojte, skúšal som nájsť nejaké info ohľadne toho, ako by som mohol vymeniť Dčko ( 500 GB 5400 RPM ) za nový 2TB 7200. Nie som si však istý, či treba klonovať, či kopírovať.... Na disku D: mám Program files ( C je 120 SSD, iba OS a FSX ) a vsetko ostatné ako Download folder etc.
Ako to prehodiť, aby som neprišiel o nainštalovan=e programy v D?
Díky,
Vlado
Ako to prehodiť, aby som neprišiel o nainštalovan=e programy v D?
Díky,
Vlado
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Re: Klonovanie / Kopírovanie D: disku?
podla mna by nemal byt problem, ked to len prekopirujes a potom pozmenis pismeno tej jednotky na D:, kedze ako pises, system je na inom disku...
Akurat mam problem s tym, ze pocas behu win mi nejde okopirovat folder MSOffice...
Viete niekto ci v nejakych linux diustribuciach ide pisat na ntfs disky? Uplne idealna by bola nejaka win free utilita, lebo subory ktore sa pouzivaju neprekopirujem...
Viete niekto ci v nejakych linux diustribuciach ide pisat na ntfs disky? Uplne idealna by bola nejaka win free utilita, lebo subory ktore sa pouzivaju neprekopirujem...
- _Ludo_
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Jún, 2010, 12:13
Kazde znamejsie distro podporuje ntfs.
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
a co v safe mode? tam to nepojde? pripadne si ho odinstaluj a nainstaluj na ten new disk
inak pripadne cez true image, by si to dal v pohode, myslim teda akoze klon disku
inak pripadne cez true image, by si to dal v pohode, myslim teda akoze klon disku
Lenže iba pár z nich podporuje reparse pointy, acl, journaling či najnovšie vsp. Riešiť toto linuxom neni dobrý nápad, nech napr cez Disk Directora presunie/skopčí partíciu, Acronis si za lic na ntfs platí, takže ho podporuje plne. Kdežto lunex bullshit nie..._Ludo_ napísal:Kazde znamejsie distro podporuje ntfs.
.
Jup chlapi,
išlo to v safe mode, jednoducho som obsah prekopiroval, stary disk zmenil na R: a novy na D:
reboot a vsetko ide, diky za tipy
išlo to v safe mode, jednoducho som obsah prekopiroval, stary disk zmenil na R: a novy na D:
reboot a vsetko ide, diky za tipy
zdarec
ja som sa chcel opýtať niečo podobné ale na svojom disku mám nainštalovaný Win7 či je možné ho nejak preniesť aby bol systém funkčný aj na novom disku.(dal by sa použiť RAID1???)
ak by niekto vedel popradiť tak dikes
ja som sa chcel opýtať niečo podobné ale na svojom disku mám nainštalovaný Win7 či je možné ho nejak preniesť aby bol systém funkčný aj na novom disku.(dal by sa použiť RAID1???)
ak by niekto vedel popradiť tak dikes
Spoiler: ukázať
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
tých programov je viac... napr. Acronis True Image a pod. dokážu, okrem iného, naklonovať obsah jedného disku na druhý
(často sú takéto programy aj dodávané napr. k SSD aby ľudia vedeli jednoducho prejsť zo svojho starého hdd na nové ssd a nemuseli reinštalovať)
(často sú takéto programy aj dodávané napr. k SSD aby ľudia vedeli jednoducho prejsť zo svojho starého hdd na nové ssd a nemuseli reinštalovať)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
jasné dikes...ten program poznám ale nevedel som že má takú funkciu ale ďakujem kuknem to
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ten acronis iné ani nevie, len klonovať a kopírovať disky na X spôsobov
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
cize urobim klon systemovej particie a potom ju dam na inu particiu,fyzicky ineho disku ?
Zrejme mi odchadza disk..tak pre istotu
Zrejme mi odchadza disk..tak pre istotu