Co najtichsi HDD na system
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Co najtichsi HDD na system
Zdravim, potrebujem poradit nejaky 7200 otackovy disk na system ale zaroven aby bol co mozno najtichsi.
Kapacita 500 GB a viac.
Cena velmi nerozhoduje ale myslim ze sa do 100 € nieco najde
Najlepsie ak s nim budete mat aj vlastne skusenosti.
SSD nepotrebujem kedze to pojde do starsej zostavy z podpisu (pc-01) a ta nevyuzije jeho potencial a zaroven chcem odobrat ten disk co tam mam kedze ten je zdroj hluku ktory trpim od kedy som ho kupil.
Takze sumarizacia:
co mozno najtichsi disk a zaroven dost vykonny na system + ukladanie dat.
Kapacita 500 GB a viac.
Cena velmi nerozhoduje ale myslim ze sa do 100 € nieco najde
Najlepsie ak s nim budete mat aj vlastne skusenosti.
SSD nepotrebujem kedze to pojde do starsej zostavy z podpisu (pc-01) a ta nevyuzije jeho potencial a zaroven chcem odobrat ten disk co tam mam kedze ten je zdroj hluku ktory trpim od kedy som ho kupil.
Takze sumarizacia:
co mozno najtichsi disk a zaroven dost vykonny na system + ukladanie dat.
Spoiler: ukázať
- kakocool
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Re: Co najtichsi HDD na system
ssd by som nezavrhoval. Urcite pocitil zlepsenie a bola by moznost potom kupit nejaky nizkootackovy disk na data.
- Heatman
- Používateľ
to kakocool:
SSD neviem no, zrychlenie by nastalo urcite o tom nepochybujem, ale vykon bezneho HDD my v podstate staci a konfiguraciou SSD+HDD by som investoval viac ako bolo povodne planovane
to molnart:
to AAM som tusim skusal ale bud nepomohlo aleo vobec nepodporovalo ten disk, ono hlucnost toho disku spociva v tom ze ma len jednu platnu a je v obale pre dvojplatnove a tym padom to prazdne miesto po druhej platni funguje ako ozvucnica a zosiluje hlucnost od motorceka resp. vyriaceho vzduchu vnutri disku, mam ho ulozeny v himure a to pomohlo iba trochu
SSD neviem no, zrychlenie by nastalo urcite o tom nepochybujem, ale vykon bezneho HDD my v podstate staci a konfiguraciou SSD+HDD by som investoval viac ako bolo povodne planovane
to molnart:
to AAM som tusim skusal ale bud nepomohlo aleo vobec nepodporovalo ten disk, ono hlucnost toho disku spociva v tom ze ma len jednu platnu a je v obale pre dvojplatnove a tym padom to prazdne miesto po druhej platni funguje ako ozvucnica a zosiluje hlucnost od motorceka resp. vyriaceho vzduchu vnutri disku, mam ho ulozeny v himure a to pomohlo iba trochu
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja len trochu nakusnem ci sa predsa nerozhodnes
.
http://www.alza.sk/kingston-ssdnow-v300 ... 368935.htm
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 302776.htm
kosik 117 eur a to sme v alze, tj do 110 to musis zrobit ak nie menej v nejakom inom shope.
A ak predsa len HDD tak do 100 eur mozes brat kolko chces

http://www.alza.sk/kingston-ssdnow-v300 ... 368935.htm
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 302776.htm
kosik 117 eur a to sme v alze, tj do 110 to musis zrobit ak nie menej v nejakom inom shope.
A ak predsa len HDD tak do 100 eur mozes brat kolko chces

CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
- Heatman
- Používateľ
Hmm... pravdupovediec SSD nesledujem vobec tak nviem ako na tom su co sa spolahlivosti tyka a ci nieco vyjde v blizkej dobe, preto som o nich neuvazoval.
Ale ta kombinacia nevyzera vobec spatne to usim uznat.
Ten kingston je co zac nejaky mainstream alebo skor nizsia trieda? resp. je nieco "vyhodnejsie" kebyze navysim rozpocet na 150-170€ ?
Ale ta kombinacia nevyzera vobec spatne to usim uznat.

Ten kingston je co zac nejaky mainstream alebo skor nizsia trieda? resp. je nieco "vyhodnejsie" kebyze navysim rozpocet na 150-170€ ?
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Tiez niesom odbornik na SSD nesledujem aktivne, ak zvysujes rozpocet tak ti garantujem ze ti tu kazdy poradi crucial m4
proste najoverenejsi SSD disk..ale taktiez kingston, intel, samsung...nemas co pokazit
.
Hlavne je urcit cenu no... ak pojdes hore ako si pisal vies mat hocjaku 128 plus HDD si myslim...alebo 64 na system plus 2TB HDD.... ak tebe lepsie

Hlavne je urcit cenu no... ak pojdes hore ako si pisal vies mat hocjaku 128 plus HDD si myslim...alebo 64 na system plus 2TB HDD.... ak tebe lepsie
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
kingston v300 je nizsia trieda, ale zasa celkom slusne, k tvojmu kompu a k sata2 radicu je nieco vyssie zbytocne. tu najdes recenziu http://diit.cz/clanek/test-kingston-ssdnow-v300-120gb
to poznamku a nizsej trvanlivosti velmi vsimat nemusis, 5 rokov ti to vydrzi uplne bez problemov. ked uz, tak by som zvazoval naozaj len vyssiu kapactiu, na 60 GB SSD das akurat tak windows, ale uz office budes musiet dat na dalsi disk (aby SSD mal nejaky ucinok, odporuca sa aby aspon 50% disku bol prazdny)
to poznamku a nizsej trvanlivosti velmi vsimat nemusis, 5 rokov ti to vydrzi uplne bez problemov. ked uz, tak by som zvazoval naozaj len vyssiu kapactiu, na 60 GB SSD das akurat tak windows, ale uz office budes musiet dat na dalsi disk (aby SSD mal nejaky ucinok, odporuca sa aby aspon 50% disku bol prazdny)
Zase neprehanaj
Win bude mat maximalne tak 20GB , takze tam da bezproblemov aj office + aj iny soft
aby bol na 50% prazdny, to je sice pekne ze sa to odporuca, ale co si kupim 120GB SSD a necham mu 60GB volnych ? isto nie
moj SSD mam vzdy na 90% plny a nepocitujem ziadne nepodarky .... mozno mu tym znizujem nepatrne zivotnost , ale to ma moc netrapi
clovek ma zaruku 3 roky , takze ...
Ta V300 si myslim ze by bohate na tu zostavu stacila , nic drahsie ( vykonnejsie ) by som ani nekupoval

aby bol na 50% prazdny, to je sice pekne ze sa to odporuca, ale co si kupim 120GB SSD a necham mu 60GB volnych ? isto nie

Ta V300 si myslim ze by bohate na tu zostavu stacila , nic drahsie ( vykonnejsie ) by som ani nekupoval
MB: ASUS ROG CROSSHAIR X870E HERO + ASUS ROG MAXIMUS Z790 APEX ENCORE CPU: AMD ??? + Intel Core i9-14900KF RAM: G. SKILL 32 GB DDR5 6000 MHz CL26 + G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 VGA: Asus ROG Astral GeForce RTX 5090 OC SSD: Kingston KC3000 1TB + WD Black SN850 1TB + WD BLACK SN7100 2TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: 2x Streacom BC1 V2 LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 + TG AMD Mycro Direct-Die Pro + Watercool HEATKILLER® IV PRO VGA: Alphacool Core RTX 5090 ROG Astral RAM: 2x IceManCooler Block + Heatsink RADIATOR: Watercool MO-RA IV 600 + 9x Noctua NF-A20 PWM Chromax CHILLER: TECO TK 2000 WIFI + 6x ARCTIC P12 PWM PST PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 + Alphacool ES BLH1A CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 + TG AMD Mycro Direct-Die Pro + Watercool HEATKILLER® IV PRO VGA: Alphacool Core RTX 5090 ROG Astral RAM: 2x IceManCooler Block + Heatsink RADIATOR: Watercool MO-RA IV 600 + 9x Noctua NF-A20 PWM Chromax CHILLER: TECO TK 2000 WIFI + 6x ARCTIC P12 PWM PST PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 + Alphacool ES BLH1A CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
- Heatman
- Používateľ
Takze vravite ze Kingston V300 120 GB + nejaky WD Green bude optimalne riesenie?
Este to zvazim pozriem nejake recenzie a uvidim lebo povodne som chcel iba klasicky disk kedze som nechcel ivestovat zbytocne vela (niezeby neboli peniaze ale momentalne mam trocha ine priority), kazdopadne nakup neponahla do konca maja by som to mal zrealizovat.
Zatial dakujem ze rady a postrehy
, ak ma niekto este iny navrh sem s nim rozpocet na datove ulozisko je zvecsene na 150-170€.
Co clovek nespravy pre ticho
.
Este to zvazim pozriem nejake recenzie a uvidim lebo povodne som chcel iba klasicky disk kedze som nechcel ivestovat zbytocne vela (niezeby neboli peniaze ale momentalne mam trocha ine priority), kazdopadne nakup neponahla do konca maja by som to mal zrealizovat.
Zatial dakujem ze rady a postrehy

Co clovek nespravy pre ticho

- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
ale mas sata2 a nie sata3, tak aby tam nebol Sand Force a aj rychlosti budu o nieco nizsie.
- Heatman
- Používateľ
A koly comu by nemal byt SandForce?
S tym ze prenosove rychlosti budu nizsie pocitam, kedze radic na doske to bude brzdit.
Zatial som bol rozhodnuty pre Kingston V300 120 GB ale ak vravis ze SandForce niei tak asi vezmem tu "klasiku" ktoru spominal Jednoduska Crucial M4 120 GB.
A velke ulozisko bude asi WD10EZRX.
S tym ze prenosove rychlosti budu nizsie pocitam, kedze radic na doske to bude brzdit.
Zatial som bol rozhodnuty pre Kingston V300 120 GB ale ak vravis ze SandForce niei tak asi vezmem tu "klasiku" ktoru spominal Jednoduska Crucial M4 120 GB.
A velke ulozisko bude asi WD10EZRX.
inak do ultra tichých zostáv odporúčajú na dáta aj 2,5" HDD, ktoré dajú do mini Himura a celé ešte do klasického Himura.
keďže už klasické Himuro máš, tak by si potreboval už len 2,5"HDD a mini Himuro.
keďže už klasické Himuro máš, tak by si potreboval už len 2,5"HDD a mini Himuro.
Define R4 Titanium grey - 2xAC F14 Silent + 2xAC P12, Corsair RM 550x, Gigabyte B 660 Gaming X AX, Core i5 - 12500 + Silentium PC Fortis 5, ASUS RTX 4070 Dual, Kingston 2*16GB-3600MHz, Kingston KC 2500, Crucial MX 500/1000GB, WD1003FZEX + WD5002AALX v boxoch Himuro, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5
- Heatman
- Používateľ
To je super napad
, ze ma to sameho nenapadlo, len skor by som mal obavy ohladom teplot toho disku ked je dvojito zabaleny.
A namiesto mini himura to skôr vidim na Scythe Quiet drive 2,5 + WD10JPVT.
A este by som poprosil o vysvetlenie preco by som nemal brat SandForce.

A namiesto mini himura to skôr vidim na Scythe Quiet drive 2,5 + WD10JPVT.
A este by som poprosil o vysvetlenie preco by som nemal brat SandForce.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Sam neviem, necham si poradit