Chcem upozornit vsetkych majitelov i7 soc. 1366 ze dlhodoba (1.85-1.9) vysoka voltaz ramiek moze ohrozit a pravdepodobne casom aj ohrozi, a to si teprv treba uvedomit ze cas tu hraje rolu, zivot-nost cpu.
Ano je to znamy bug ze nad 1.65V je nevhodne ba az nebezpecne voltovat ram vyssie, kvoli integrovanemu pametovemu cipu na procesore ktory na to nieje stavany. Avsak pravidla knihy pisu ze AK sa dodrzi spravny odstup DO 0.5 volta medzi QPI/DRAM A DRAM voltage tak ste z toho nebezpecenstva vonku.
Ja som mal QPI/DRAM na 1.65 az 1.7 a ram 1.85-1.9 {MAX} no je to v rozmedzi 0.25V takze som V POHODE.
Pravda je mozno v tomto pripade ojedinele ale najskor sade ze procesor tymto trpi a uz mam prve priznaky uhoretia =
PC mrzne velmi silno a zvlastne a uplne nahodne.... nejde reset ani power a ked ho aj vypnem tak sa po sekudne znova zapne ale uz sa nezapne len huci = znova vypnut pockat a znova zapnut.
Ked dam dram voltage nizsiu pc sa nezapne...
Tak len taky odkaz pre blbcov ako som ja ze by na to dali pozor, thx, cau.
Pozor na i7 DRAM Voltage
Re: Pozor na i7 DRAM Voltage
to mi vysvetli ako moze v procesore nieco UHORIET ? ono bud procesor zhori = nejde alebo nezhori = ide ... nic medzi tymito dvoma moznostami nieje .. neexistuje degradacia a nic podobneho charakteru polovodic bud funguje alebo nefunguje .. tak uz nepiste te nezmysly ..uz mam prve priznaky uhoretia
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Pozor na i7 DRAM Voltage
Celkom by ma zaujimalo kde si k takejto s prepacenim blbosti prisiel. Tie dve podmienky platia zaroven, nie jedna alebo druha.1338180 napísal:Ano je to znamy bug ze nad 1.65V je nevhodne ba az nebezpecne voltovat ram vyssie, kvoli integrovanemu pametovemu cipu na procesore ktory na to nieje stavany. Avsak pravidla knihy pisu ze AK sa dodrzi spravny odstup DO 0.5 volta medzi QPI/DRAM A DRAM voltage tak ste z toho nebezpecenstva vonku.
Ja som mal QPI/DRAM na 1.65 az 1.7 a ram 1.85-1.9 {MAX} no je to v rozmedzi 0.25V takze som V POHODE.
//zmazane OT - newmi