Zdarec, švagor zháňa kameru okolo 300e , využitie-auto,lyžovanie,cyklistika aj normalne natáčanie, čo by ste odporučili? Ja nemám v tom žiadny prehlad...
napriklad- http://www.shoppie.sk/gopro-hd-hero3-si ... /d-134844/ ?
Digitálna kamera
Digitálna kamera
MB:ASROCK Z68 Pro3-M CPU:i5-2500K + Gelid Tranquillo+UCTB12 RAM:KINGSTON 4x2GB DDR3 1333MHz HDD:WESTERN DIGITAL Caviar Green 500GB 32MB cache SSD:CRUCIAL M4 128GB GPU:MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G Sound:Sound blaster tactic3d sigma PSU:Seasonic X-660 Case:SILVERSTONE SST-PS05B Precision + 7xEnermax T.B.Silence, UCTB12 Monitor:LG IPS235V-BN
Re: Digitálna kamera
Dost velky rozsah - cyklistika, lyzovanie, auto a este aj normalne natacanie. Co sa tyka sportov, tak najdalej je v tomto GoPro Hero. Aktualne najnovsia je Hero 3. Ta je v troch verziach white, silver a black edition za 249, 349 a 449 €. Porovnanie a vlastnosti. Oproti lacnym alebo alternativnym kameram ma kvalitne spracovanie, dobry mikrofon a celkom slusne potlaceny skew efekt (efekt padajucich hran u CMOS cipov). Nevyhodou je absencia displeja, co pri sportoch az tak velmi nemusi vadit, avsak pri beznom natacani asi bude chybat.
Bohuzial ma svagor dost protichodne poziadavky, kedze v pripade sportovych kamier sa prihliada na siroky zaber, kompaktnost, robustnost a blbuvzdornost takehoto riesenia - cize on/off a o ostatne sa postara automatika. Pri beznom natacani zase uzivatelsky komfort, sceny, nastavenia, prisvetlenie, zoom, ...
Dalsou z alternativ je Drift, o tej sme aj v robote uvazovali, ale neskor z toho zislo. Co som ju skusal, tak nemala az tak dobre potlaceny skew efekt a opticky mi prisla trochu slepa oproti GoPro.
Osobne, ak by som chcel nejaku slusnu kamerku na sporty a mam 300 € rozpocet, tak idem do Hero 3 White edition za 249 €, pretoze ponuka slusny obraz, hoci aj nie tak siroky zaber ako silver edicia, mensie foto u mna zase nie je minusom, kedze kamera je primane na zaznam videa. Co sa tyka rozlisenia, tak sice neponuka 1080/60p, ale iba 30p, stale je to vsak "Full HD" a keby velmi trebalo ist do 60p, tak je tu 720p rezim.
A casom k tomu pripadne dokupit za 99 € LCD bacpac, ale to uz sa dostavame celkovo takmer na 350 €.
Bohuzial ma svagor dost protichodne poziadavky, kedze v pripade sportovych kamier sa prihliada na siroky zaber, kompaktnost, robustnost a blbuvzdornost takehoto riesenia - cize on/off a o ostatne sa postara automatika. Pri beznom natacani zase uzivatelsky komfort, sceny, nastavenia, prisvetlenie, zoom, ...
Dalsou z alternativ je Drift, o tej sme aj v robote uvazovali, ale neskor z toho zislo. Co som ju skusal, tak nemala az tak dobre potlaceny skew efekt a opticky mi prisla trochu slepa oproti GoPro.
Osobne, ak by som chcel nejaku slusnu kamerku na sporty a mam 300 € rozpocet, tak idem do Hero 3 White edition za 249 €, pretoze ponuka slusny obraz, hoci aj nie tak siroky zaber ako silver edicia, mensie foto u mna zase nie je minusom, kedze kamera je primane na zaznam videa. Co sa tyka rozlisenia, tak sice neponuka 1080/60p, ale iba 30p, stale je to vsak "Full HD" a keby velmi trebalo ist do 60p, tak je tu 720p rezim.
A casom k tomu pripadne dokupit za 99 € LCD bacpac, ale to uz sa dostavame celkovo takmer na 350 €.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
No viem že sa tie požiadavky trocha bijú ale viac by to využil na tie športy čize asi Gopro 3 a oplati sa priplatiť za silver alebo by stačila aj white verzia?
MB:ASROCK Z68 Pro3-M CPU:i5-2500K + Gelid Tranquillo+UCTB12 RAM:KINGSTON 4x2GB DDR3 1333MHz HDD:WESTERN DIGITAL Caviar Green 500GB 32MB cache SSD:CRUCIAL M4 128GB GPU:MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G Sound:Sound blaster tactic3d sigma PSU:Seasonic X-660 Case:SILVERSTONE SST-PS05B Precision + 7xEnermax T.B.Silence, UCTB12 Monitor:LG IPS235V-BN
Silver verzia ma vacsiu sirku zaberu, co zaroven znamena aj vacsie zaoblenie obrazu. Dokaze robit lepsie fotyk 5MP vs 11MP. Z filmovych funkcii ma protune mod, co znamena moznost natacat filmovych 24p s 35Mbit bitrate a vacsim dynamickym rozsahom - toto je kriticke hlavne pre profi pouzitie - cize postprodukciu pre reklamy, klipy. Dynamicky rozsah sa vsak moze hodit aj inde.
pripadne pozri porovnanie jednotlivych kamier
pripadne pozri porovnanie jednotlivych kamier
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Tak mne osobne sa páči Hero 3 Silver
niečo mu poukazujem a uvidíme...

Mne sa paci tiez, lenze nemal by som pre nu tolko vyuzitia, aby sa mi oplatilo davat 350 € za hracku, ktoru pouzijem par krat do roka. Ale u mna je to dost nevyspytatelne, rano vstanem a zrazu si poviem, ze si to idem kupit. 

Ved to že jemu by stačila v pohode aj White verzia...
Tak nakoniec kúpil jobo hd jib 4...
papierovo vyzera dobre. ked sa dam dokopy, tak popozeram ake videa to robi