Zdravim, chcel by som sa opytat ci ku sluchdalm Beyerdynamic DT770 Pro 250ohm je vazne potrebny headamp, ja ich teraz zapajam cez hifi vezu (Daewoo AMI-517DPR) a v porovnani z napojenim priamo cez zvukovku v pc hraju o poznanie lepsie, ale kedze uz som za nich dal tolko penazi, tak by som z nich chcel dosta maximum, tak neviem ci sa mi oplati kupovat headamp, konkretne rozmyslam nad BV Audio alebo Fiio E9 ?
Cital som, ze tie lacne headampy sa ani zdaleka nevyrovnaju spickovym, ktore si ja ale nemozem dovolit. Otazka je ci na tie sluchdla je potrebny taky drahy headamp, alebo staci taky lacny ako su tie dve uvedene a ci medzi tym lacnym a hifi vezou vobec bude rozdiel?
Pokial nie tak sa mi ten lacny neoplati kupovat. Viac ako 150 Eur si za to nemozem dovolit dat.
Ake parametre ma ten sluchadlovy vystup na vezi neviem, lebo v specifikacii to nie je napisane, ale kedze kupoval som ju v r. 2002 a stala 10000 sk, takze by to mohol byt kvalitny vystup (je pozlateny). Chcem to pouzivat na pocuvanie a tvorbu elektronickej hudby a na filmy.
Ak je tu niekto co ma s tym skusenosti, tak prosim poradte, dik.
Je potrebny Headamp?
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Re: Je potrebny Headamp?
250ohm uz je dost, takze by sa amp zisiel.
Ja mam 80ohm verziu a staci mi len DAC, ale 250ohm je uz fakt moc na obycajnu zvukovku.
Headamp je fajn, recenziu najdes tu : http://pc.zoznam.sk/bvaudio-headamp-–-d ... lam-„stavu“
Ja mam 80ohm verziu a staci mi len DAC, ale 250ohm je uz fakt moc na obycajnu zvukovku.
Headamp je fajn, recenziu najdes tu : http://pc.zoznam.sk/bvaudio-headamp-–-d ... lam-„stavu“
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
tak ja to mam pustene cez tu vezu, no a cez nu to hraje o dost lepsie nez priamo zo zvukovky, len otazka je ci by z takym lacnym amp hrali lepsie nez tej veze? Neviem aky kvalitny vystup ma ta veza, a to je problem, ze to nemam ako z amp porovnat, preto som to dal sem, ci s tym nema niekto skusenost. Nechcem za to zbytocne vyhodit peniaze. Viem ze 250ohm uz je dost, ale oni hraju slusne cez tu vezu, len ci by hrali cez amp este lepsie ?
Nejake recenzie som uz cital, ten link co si tam dal uz je nefunkcny, pise tam stranka nenajdena.
Nejake recenzie som uz cital, ten link co si tam dal uz je nefunkcny, pise tam stranka nenajdena.
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Ako ti moze stacit DAC? Bud mas nejaky integrovany amp priamo v prevodniku (cize tam mas amp) alebo si musel menit koncovku na sluchadlach za L+R cinch/XLR, aby si to napojil rovno na DAC analogovy vystup (co by bolo dost netradicne riesenie).Wizik napísal:Ja mam 80ohm verziu a staci mi len DAC, ale 250ohm je uz fakt moc na obycajnu zvukovku.
Teraz k teme - je prakticky nemozne povedat dopredu, ci ti s novym zosikom budu tie sluchadla hrat lepsie ako z veze. Najprv by si si musel zistit, kolko "stavy" na vystupe ti produkuje veza a az podla toho by sa dalo posudit, ci by si potreboval este nieco silnejsie. Ak nechces ist na blind, tak si holt budes musiet najst niekoho, kto by ti bol ochotny pozicat nejaky amp a porovnat to priamo s vezou, aby si potom nenadaval, ze si zbytocne vyhodil peniaze. Kazdopadne - 250ohmov je dost, no nie je to zas az tak vela, aby to chcelo nejaky extra silny zosik. No nikto ti nemoze so 100% istotou povedat, ze ti to bude hrat lepsie ako veza, koniec koncov, audio je vysoko subjektivne

P.S.: ten link, co dal je funkcny, len ho zle rozparsovalo - http://pc.zoznam.sk/bvaudio-headamp-%E2 ... u%E2%80%9C
Naposledy upravil/-a filuS v Pi 15. Mar, 2013, 23:47, upravené celkom 1 krát.
Desktop
Spoiler: ukázať
porovnat to asi nebudem mat moznost. Ako som uz pisal, aky je ten vystup na vezi neviem, lebo to v jej popise nie je uvedene, ak by bolo tak to by som to aj sam vedel posudit, ale take veze asi nie su robene na 250ohm sluchadla, takze je dost mozne, ze mi to z amp pojde lepsie.
V tej recenzii je ten bv audio headamp vychvaleny, este si o tom pohladam nejake info, ale vyzera to, ze to budem musiet risknut kupit naslepo.
No nic aj tak DIK ZA RADY
V tej recenzii je ten bv audio headamp vychvaleny, este si o tom pohladam nejake info, ale vyzera to, ze to budem musiet risknut kupit naslepo.
No nic aj tak DIK ZA RADY

- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Ano, samozrejme mas pravdu, v DACu je integrovany daky amp, ale to je len taky, aby sa nepovedalo, preto to ani nenazyvam ampom.filuS napísal:Ako ti moze stacit DAC? Bud mas nejaky integrovany amp priamo v prevodniku (cize tam mas amp) alebo si musel menit koncovku na sluchadlach za L+R cinch/XLR, aby si to napojil rovno na DAC analogovy vystup (co by bolo dost netradicne riesenie).Wizik napísal:Ja mam 80ohm verziu a staci mi len DAC, ale 250ohm je uz fakt moc na obycajnu zvukovku.
Uznavam ale, ze to bolo asi trocha zavadzajuce. Pardon.
Co sa tyka toho BV Headampu, ja by som do toho kludne isie, ale porozmyslaj aj nad dakou inou zvukovkou, alebo USB DACom.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
tak ja nepouzivam integrovanu zvukovku, ale Creative X-Fi Titanium, zvuk ma dobry, aj ked urcite to nie je spickova kvalita, ale to by som musel nieco riadne drahe kupovat, ak by som chcel z toho dostat lepsi zvuk, a to aspon v najblizsej dobe neplanujem.
Na ten BV Audio som cital viac recenzii, a vsade mal celkom dobre hodnotenie, ak je to uz robene primarne na to, tak snad cez neho tie sluchadla budu hrat lepsie nez cez vezu.
Vdaka este raz za rady.
Na ten BV Audio som cital viac recenzii, a vsade mal celkom dobre hodnotenie, ak je to uz robene primarne na to, tak snad cez neho tie sluchadla budu hrat lepsie nez cez vezu.
Vdaka este raz za rady.