Nerez Plexi
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
Re: Nerez Plexi
No tak pokrocil som dosli suciastky dosla bedna pozinkovana
zatial predbezny vysledok zhorela mi funglovka grafika takze stojim nieje dokoncene este kotvenie pre disky a mechaniky
http://img542.imageshack.us/img542/7113/sam3357.jpg
takze cakam na grafiku plus vyplatami dalsimi koly plexisklu chladeniu diskov a ventilatorom
zatial predbezny vysledok zhorela mi funglovka grafika takze stojim nieje dokoncene este kotvenie pre disky a mechaniky
http://img542.imageshack.us/img542/7113/sam3357.jpg
takze cakam na grafiku plus vyplatami dalsimi koly plexisklu chladeniu diskov a ventilatorom
Spoiler: ukázať
- KatjushaMan
- Používateľ
prave premyslam nad tym flexovanim len je to dost drahe kolko metrov by mi asi trebalo?
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
toto je slusne flexo za fajnu cenu http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1-4-BRAI ... _500wt_956
zmrstovacie buzirky kupis v hociakom elektrokrame za par cantov
zmrstovacie buzirky kupis v hociakom elektrokrame za par cantov
alebo potom este vid TU
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
- KatjushaMan
- Používateľ
Dakujem vam
No uvidime jak sa doriesi zajtra dorezat plexiskla a osadit fanny
No uvidime jak sa doriesi zajtra dorezat plexiskla a osadit fanny
- KatjushaMan
- Používateľ
http://imageshack.us/g/155/imag0259m.jpg/
no tak pokrocil som mam vyrezane vsetky plexiskla toto je zatial len z predu a z vrchu osadene aj ked nie na pevno.
Ram nastriekam na zeleno do coho sa pustim zajtra. Postupne zistujem ze je to finacne a casovo dost narocny projekt ale tlaci ma cas takze musim to dokoncit do stvrtka dalsi vikend asi spravim navod alebo nieco podobne ak bude zaujem a ja budem mat cas
Zajtra si idem po ventilatory tak zacne v sobotu kompletizovat. Zatial vsetko
no tak pokrocil som mam vyrezane vsetky plexiskla toto je zatial len z predu a z vrchu osadene aj ked nie na pevno.
Ram nastriekam na zeleno do coho sa pustim zajtra. Postupne zistujem ze je to finacne a casovo dost narocny projekt ale tlaci ma cas takze musim to dokoncit do stvrtka dalsi vikend asi spravim navod alebo nieco podobne ak bude zaujem a ja budem mat cas
Zajtra si idem po ventilatory tak zacne v sobotu kompletizovat. Zatial vsetko
Wau no som zvedavy na celkovy vysledok.
- KatjushaMan
- Používateľ
Uz je takmer hotova
dosli mi baterky vo fotaku
za par minut nahodim fotky ale tak este tyzden potrva nech dokonci plpne lebo mi treba chladice na HDD kabelas na zapinanie a vyrezat zadnu stenu ale vcera mi strikanie a reaznie zabralo cely den.
http://imageshack.us/g/338/sam3614.jpg/
no fotky uz idu.
Vsetkym co budu pracovat z plexi odporucam NECISTIT PLEXI DENATURAKOM zacne praskat
dosli mi baterky vo fotaku
za par minut nahodim fotky ale tak este tyzden potrva nech dokonci plpne lebo mi treba chladice na HDD kabelas na zapinanie a vyrezat zadnu stenu ale vcera mi strikanie a reaznie zabralo cely den.
http://imageshack.us/g/338/sam3614.jpg/
no fotky uz idu.
Vsetkym co budu pracovat z plexi odporucam NECISTIT PLEXI DENATURAKOM zacne praskat
- Matto140
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Nov, 2008, 21:31
VERY NICE JOB!!!
Ešte nastriekať Noctua fany na zeleno a oflexovať káble a bude to pecka.
Neviem aký tam máš hardware ale táto MB by ti tam náramne pasovala: http://pc.zoznam.sk/gigabyte-g1sniper-2 ... velke-deti
Neuvažuješ nad vodným chladením?
Matto140
Ešte nastriekať Noctua fany na zeleno a oflexovať káble a bude to pecka.
Neviem aký tam máš hardware ale táto MB by ti tam náramne pasovala: http://pc.zoznam.sk/gigabyte-g1sniper-2 ... velke-deti
Neuvažuješ nad vodným chladením?
Matto140
- KatjushaMan
- Používateľ
Dakujem
No neviem zvazujem iba flexovat na zeleno ze fany necham tak aby som mal viac farieb doska je MSI P67A C3 skdoa ze je na modro ale to este trosku doriesim zelenimi nalepkami a zelene podsvietenie z dola pojde vecer spravim fotky dam tam zelene chemicke svetlo ako to vyzneje
co sa vodnika tyka bolo to planovane a kreslene na vodnika ale nevysli peniaze skoda ale casom urcite zeleny vodnik pojde aj plexi budem musiet pomenit lebo sa poskodily pri cisteni liehom
//no vyskusal som zelene podsvietenie pojdu katody urcite
No neviem zvazujem iba flexovat na zeleno ze fany necham tak aby som mal viac farieb doska je MSI P67A C3 skdoa ze je na modro ale to este trosku doriesim zelenimi nalepkami a zelene podsvietenie z dola pojde vecer spravim fotky dam tam zelene chemicke svetlo ako to vyzneje
co sa vodnika tyka bolo to planovane a kreslene na vodnika ale nevysli peniaze skoda ale casom urcite zeleny vodnik pojde aj plexi budem musiet pomenit lebo sa poskodily pri cisteni liehom
//no vyskusal som zelene podsvietenie pojdu katody urcite
- KatjushaMan
- Používateľ
http://imageshack.us/photo/my-images/94/imag0266sf.jpg/
No uz je to svojim sposobom hotove kedze nemam cas na dokoncovanie. Porkacovat budem cez vianocne prazdniny ked dokoncim flexovanie, nastrek a pomenim plexi ktore sa poskodilo denaturakom.
No nakoniec ked to zosumarizujem nieco som mohol urobit lepsie (rozmiestenie sttlpikov pre kotvenie diskov ) a nieco horsie naucil som sa rezat a vrtat plexi takze dalsi mod alebo uprava (najskor voda) uz pojde jednoduchsie
Moderom bducim alebo terajsim odporucam davat si pozor na denaturak poprve masti strasne aj ked by nemal a po druhe plexi ho nema rado a na miestach kde bolo rezane brusene praskne . Co sa tyka kotvenia plexi odporucam skrutky vyzera to aj efektne aj ma to svoju silu.
Co sa tyka pozitych materialov u mna je to
na zakladnu kotrukciu jokel 15x15 celkova dlzka bola 12m
plexi predna stena hordna a dola pouzite 10mm cire (kolyk ontrukcnej pevnosti mam v nom zaviti a nozicky napr)
plexi zadna stena a boky 2 mm nieje tam potrebna taka odolnost
prietok vzduchu 4x Noctua P14
kotvenei dosky 10mm plexi
a kotvenie diskov a mechaniky 10mm plexi
plus este osadenie diskov je na 30x30 mm hlinikovom L profile
dalej ulozenie zdroja dole nasavanie vzduchu spod skrine preto stoji na nozickach aby to bolo vyvisene plus sa daju aj vyvazovat do vodorvnosti vdaka vysuvaniu kedze si na M12 zavite
rezanie a vykruzovanie robte vo dvojici jeto pohodlnejsie bezpecnejsie a menej poskodite plxi
dakujem za pozornost ak mate neake otazky kludne sa pytajte
este jedna pikoska cele to suma sumarum vazi 25 Kg
No uz je to svojim sposobom hotove kedze nemam cas na dokoncovanie. Porkacovat budem cez vianocne prazdniny ked dokoncim flexovanie, nastrek a pomenim plexi ktore sa poskodilo denaturakom.
No nakoniec ked to zosumarizujem nieco som mohol urobit lepsie (rozmiestenie sttlpikov pre kotvenie diskov ) a nieco horsie naucil som sa rezat a vrtat plexi takze dalsi mod alebo uprava (najskor voda) uz pojde jednoduchsie
Moderom bducim alebo terajsim odporucam davat si pozor na denaturak poprve masti strasne aj ked by nemal a po druhe plexi ho nema rado a na miestach kde bolo rezane brusene praskne . Co sa tyka kotvenia plexi odporucam skrutky vyzera to aj efektne aj ma to svoju silu.
Co sa tyka pozitych materialov u mna je to
na zakladnu kotrukciu jokel 15x15 celkova dlzka bola 12m
plexi predna stena hordna a dola pouzite 10mm cire (kolyk ontrukcnej pevnosti mam v nom zaviti a nozicky napr)
plexi zadna stena a boky 2 mm nieje tam potrebna taka odolnost
prietok vzduchu 4x Noctua P14
kotvenei dosky 10mm plexi
a kotvenie diskov a mechaniky 10mm plexi
plus este osadenie diskov je na 30x30 mm hlinikovom L profile
dalej ulozenie zdroja dole nasavanie vzduchu spod skrine preto stoji na nozickach aby to bolo vyvisene plus sa daju aj vyvazovat do vodorvnosti vdaka vysuvaniu kedze si na M12 zavite
rezanie a vykruzovanie robte vo dvojici jeto pohodlnejsie bezpecnejsie a menej poskodite plxi
dakujem za pozornost ak mate neake otazky kludne sa pytajte
este jedna pikoska cele to suma sumarum vazi 25 Kg
- KatjushaMan
- Používateľ
Ešte mi prosím napíš koľko ťa to celé vyšlo material a práca ? Čisto iba čo sa týka bedne komponenty nepočítaj.
- KatjushaMan
- Používateľ
kebs som vsetko kupoval cca 250 € aj spracou by vyslo original nerezove bez fanou len cisto skrina
mensie rozmery nizsia cena najvacsia polozka je plexi aj tam by sa dalo upravit na mensiu plochu za lacnejsie staci dat bohate 5mm plexi na spodok a vrch aj na dosku zvysok staci taka 3 ja a nozicky do kontrukcie rovno primontovane
ako nevravim ze si to moze dovolit kazdy to je jasne ale tak ci by bola realna moznost zeby som to robil na zakazku
zacinam sa pohravat s tou myslienkou
mensie rozmery nizsia cena najvacsia polozka je plexi aj tam by sa dalo upravit na mensiu plochu za lacnejsie staci dat bohate 5mm plexi na spodok a vrch aj na dosku zvysok staci taka 3 ja a nozicky do kontrukcie rovno primontovane
ako nevravim ze si to moze dovolit kazdy to je jasne ale tak ci by bola realna moznost zeby som to robil na zakazku
zacinam sa pohravat s tou myslienkou
- KatjushaMan
- Používateľ
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 8474_n.jpg
takto neako vyzera hotovy celok izba plus skrina a monitory
takto neako vyzera hotovy celok izba plus skrina a monitory