Ktory vstup (HDMI, VGA, DVI) zapojit?
Ktory vstup (HDMI, VGA, DVI) zapojit?
Zdravim,
chcel by som poradit ohladne rozdielov vo vstupoch. Mam monitor, ktory obsahuje asi vsetky typy vstupov: HDMI, DVI, VGA aj displayport. Nemam moznost porovnat vsetky vstupy, respektive porovnat kvalitu obrazu. Ide o klasicke zapojenie monitora s PC, pricom graficka karta obsahuje DVI, HDMI a dva display porty. Viem, teoreticky, ake su rozdiely medzi nimi, ale v praxi, ktory vstup mam zapojit? Je rozdiel ked zapojim HDMI alebo DVI?
Dakujem za rady!
chcel by som poradit ohladne rozdielov vo vstupoch. Mam monitor, ktory obsahuje asi vsetky typy vstupov: HDMI, DVI, VGA aj displayport. Nemam moznost porovnat vsetky vstupy, respektive porovnat kvalitu obrazu. Ide o klasicke zapojenie monitora s PC, pricom graficka karta obsahuje DVI, HDMI a dva display porty. Viem, teoreticky, ake su rozdiely medzi nimi, ale v praxi, ktory vstup mam zapojit? Je rozdiel ked zapojim HDMI alebo DVI?
Dakujem za rady!
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Ktory vstup (HDMI, VGA, DVI) zapojit?
DisplayPort a dual-link DVI ti da digitalny prenos obrazu a rozlisenie max 2560x1600.
HDMI a single-link DVI ti da digitalny prenos obrazu a rozlisenie max 1920x1200.
VGA ti da iba analogovy prenos obrazu a rozlisenie okolo 2048x1536 tusim.
Pri monitore do 1920x1200 je teda jedno ci pouzijes DisplayPort, HDMI alebo DVI. Nad to idealne DisplayPort kvoli velkosti konektora .
HDMI a single-link DVI ti da digitalny prenos obrazu a rozlisenie max 1920x1200.
VGA ti da iba analogovy prenos obrazu a rozlisenie okolo 2048x1536 tusim.
Pri monitore do 1920x1200 je teda jedno ci pouzijes DisplayPort, HDMI alebo DVI. Nad to idealne DisplayPort kvoli velkosti konektora .
Kvoli odolnosti a pevnosti by som volil DVI. Ja mam monitor uchyteny napevno na stene a bez odmontovania sa nedostanem ku konektorom. Ked som omylom vytiahol HDMI kabel, tak ma islo porazit a zapojil som DVI
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
@Papek: No celkom by ma zaujimalo ako by si vytiahol DisplayPort s tou poistkou co to ma u poriadnych DisplayPort kablov.
Takze pri Full HD to je jedno aky konektor. To som chcel pocut. Ked uz sme pri tom display porte, tiez som cital, ze ma dobre uchytenie, avsak ja som sa s tymto typom konektoru este nestretol. Dostal som k monitoru display port kabel, ktory vyzera asi takto:
Mozno hlupa otazka, ale predpokladam, ze to mensie strcim do monitoru (je tam vstup, ktory na to pasuje) a to ploche je asi USB konektor(?), co jednoducho strcim do USB slotu? Skusal som to takto s notebookom a vobec mi to nenaslo, pritom cez DVI alebo VGA nie je problem... Robim nieco zle?
Mozno hlupa otazka, ale predpokladam, ze to mensie strcim do monitoru (je tam vstup, ktory na to pasuje) a to ploche je asi USB konektor(?), co jednoducho strcim do USB slotu? Skusal som to takto s notebookom a vobec mi to nenaslo, pritom cez DVI alebo VGA nie je problem... Robim nieco zle?
je to kabel, na jednom konci je velky display port a na druhom konci mini display port
faugusztin: DP na monitore nemam
faugusztin: DP na monitore nemam
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
No neviem teda, ale do USB portu by som to fakt nepchal ... mal by si mať na to zvlášť konektor na grafickej karte, zrejme ... ja mam na grafickej len dva display porty (tie menšie)
skús pozrieť či nemáš na tv ten väčší port a ten menší na grafickej ...
skús pozrieť či nemáš na tv ten väčší port a ten menší na grafickej ...
Zdravim Pani,potrebujem pomoc: exituje nejaky kabel ktory by mi spojil na jeden monitor dva signali a dalo by sa nejako prepinat medzi nimi??? Monitor (http://www.productreview.com.au/p/benq- ... 2200w.html) graficku kartu (http://www.alza.sk/asus-gtx660-dc2o-2gd5-d353787.htm) a set top box (https://www.swan.sk/domacnosti/zariaden ... box-zi3040)
-
- Moderátor
HDMI prepinac ? Samozrejme ze existuje, napriklad http://www.alza.sk/externi-hdmi-switch-5000-d106892.htm . Alebo akykolvek moderny AV reciever ma v principe HDMI prepinac ako jednu z funkcii.
prosim ta a nieco lacnejsie ako napriklad: http://www.cooldrives.com/au2to1hdswwi.html a maju to skladom potrebujem to nejlepsie dnesss
-
- Moderátor
-
- Moderátor
Vsak mas GTX660, co ma HDMI vystup, nie ?
Mas set top box, ktory ma HDMI vystup, nie ?
Mas monitor, ktory ma HDMI alebo DVI vstup, nie ?
Kde je problem ?
Mas set top box, ktory ma HDMI vystup, nie ?
Mas monitor, ktory ma HDMI alebo DVI vstup, nie ?
Kde je problem ?
-
- Moderátor
Tak riesenie neexistuje, pretoze set top box nema VGA vystup. VGA KVM prepinace samozrejme existuju, lenze ti to je nanic ked zo set top boxu nedokazes vytiahnut VGA vystup. Riesenim je teda vymena monitora, alebo zabudnut na cele prepinanie.