prehrávač MKV
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
prehrávač MKV
Ahojte, vedel by mi niekto prosím poradiť dobrý prehrávač formátu MKV, ktorý by vedel prehrať titulky (aj externé) a vedel prehrávať aj jednotlivé kapitoly?
Media Player Classic je už k ničomu a MKV File Player takisto.
Vďaka
Media Player Classic je už k ničomu a MKV File Player takisto.
Vďaka
Spoiler: ukázať
Re: prehrávač MKV
PotPlayer - ultimátny prehrávač, na ktorý sa nechytajú ani platené riešenia.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
co? co si tym chcel povedat? furt je to jeden z best softovujo Andydúla napísal:Media Player Classic je už k ničomu...
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
u mna jednoznacnym vitazom je SMPlayer, ale neviem ako je na tom s kapitolami, tie som nikdy neskumal
S Windows 8 sa znemožnila asociácia formátov.Gumkac napísal:co? co si tym chcel povedat? furt je to jeden z best softovujo Andydúla napísal:Media Player Classic je už k ničomu...
Nevhodné defaultné ovládanie, retro skin a fulscreen bez dostupných tlačidiel pre zatvorenie a minimalizovanie.
Nezhltne každé video ako potplayer.
OSD vplývajúce na plynulosť obrazu. (Pri istých kombináciách OS+ovládač viditeľné viac, pri iných menej)
Prvé nedostatky, ktoré mi napadli.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ked MPC HC, tak aktualny, rusky http://www.xvidvideo.ru/media-player-cl ... a-x86-x64/ Inak pouzivam XBMC
-
- Používateľ
a ty si odkial spadol? to, ze to nevies prestavit, neznamena, ze to z win 8 odislo je to tam. len treba hladat ako kazdy ma daco ine co mu vyhovuje ale mne zatial zhltol vsetko a toto ze sa znemoznila asociacia formatov je volovinaj4ro napísal:S Windows 8 sa znemožnila asociácia formátov.Gumkac napísal:co? co si tym chcel povedat? furt je to jeden z best softovujo Andydúla napísal:Media Player Classic je už k ničomu...
...
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
+1j4ro napísal:PotPlayer - ultimátny prehrávač, na ktorý sa nechytajú ani platené riešenia.
ja len dodam, ze to robi developer, co robieval KMplayer kedysi.
-
- Používateľ
co si tym chcel ukazat? ja win 8 mam, a viem co ide a co nejde. neviem na co s tym narazas
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Chcel som tým povedať, že Media Player Classic mi nedokáže zobraziť titulky, či už externé, alebo obsiahnuté priamo v MKV.Gumkac napísal:co? co si tym chcel povedat? furt je to jeden z best softovujo Andydúla napísal:Media Player Classic je už k ničomu...
Ďalšia vec je, že Media Player Classic má problém pri prehrávaní FullHD videa s náročnými scénami, jednoducho to seká.
Ja Media Player Classic používam dlhé roky ako prehrávač na všetko, doteraz som s ním bol veľmi spokojný, netvrdím, že sa tieto nedostatky nedajú odstrániť, ale jednoducho sa mi po tom nechce pátrať, radšej vymením prehrávač a mám pokoj.
Za vaše rady veľmi pekne ďakujem, idem najprv vyskúšať Pot Player
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Používam SplashPro, ale neviem ako je na tom s kapitolami. Externé titulky problém nie sú, a dokonca ak je zle načasovaný dabing tak priamo počas prehrávania si môžeš upraviť delay aby sedel.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
keby si netrepal....ujo Andydúla napísal: Chcel som tým povedať, že Media Player Classic mi nedokáže zobraziť titulky, či už externé, alebo obsiahnuté priamo v MKV.
keby si netrepal...ujo Andydúla napísal:Ďalšia vec je, že Media Player Classic má problém pri prehrávaní FullHD videa s náročnými scénami, jednoducho to seká.
Nemas po com patrat, mne tiez fici MPC-HC uplne v pohode pod win8 x64. ziadne sekanice ani ine problemy sa nekonaju. Aj titulky a kapitoly prehravam.ujo Andydúla napísal:Ja Media Player Classic používam dlhé roky ako prehrávač na všetko, doteraz som s ním bol veľmi spokojný, netvrdím, že sa tieto nedostatky nedajú odstrániť, ale jednoducho sa mi po tom nechce pátrať, radšej vymením prehrávač a mám pokoj.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Neuč orla lietať, ako napísal Odar musia sa priradovať manuálne http://www.youtube.com/watch?v=_J1nPPIdRpgGumkac napísal:a ty si odkial spadol? to, ze to nevies prestavit, neznamena, ze to z win 8 odislo je to tam. len treba hladat ako kazdy ma daco ine co mu vyhovuje ale mne zatial zhltol vsetko a toto ze sa znemoznila asociacia formatov je volovina
A s podoporou formátov je tiež na tom lepšie potplayer.
shiro
Pri titulkách je veľa kameňov úrazu. Musia mať rovnaký názov ako film a byť v rovnakej zložke, inak ich ich musíš vložiť manuálne.
Ďalej je dôležitý formát tituliek (srt, sub, sup). Mnohé prehrávače pri HD obsahu nemajú radi sup-ka, resp. prepínanie medzi nimi a ostatnými titulkami.
A keď si už začal s optimalizáciou...
Grafika nepodporujúca akceleráciu videí + starší cpu + MPC-HC v kombinácii s 720p a > videom = GAME OVER.
Vyskúšané s: Pentium T4500+4500HD, Core2Duo T6670+Intel 4500MHD, Core Duo T2400+IntelGMA950 a jednojadrovým Sempronom 140+Ati HD3100 bez DXVA.
Áno, nejedná sa o súčasne generácie procesorov, ale potenciál majú dostatnočný.
Dôkazom je najlepšie optimalizovaný prehrávač Windows Media Player 12, ktorý pri dekódovaní dokáže cpu a gpu využiť do takej miery, že ani na vyššie uvedených kombináciach nenastali sekanice.
File type je vždy vec programu, MPC-HC nikdy formáty videa automaticky neasocioval, robilo sa to v nastaveniach kde korektne priradí asociácie, takže ano, keď to nevieš robiť, nenadávaj.Čo sa týka MPC-HC, nikto vás nenúti používať default renderer čo tam je, ja som si kúpil pár renderov na h264 a rôzne iné formáty, a v MPC-HC šlapú v pohode, Rovnako vie MPCHC vymeniť aj komponentu čo sa stará o zobrazovanie tituliek.
.