Zdravim.
Poradite nejaky obstojny free firewall? Idem roky bez firewallu na Windows XP service pack 2 a zatial som nic nedostal, aspon nieco o com by som vedel, a vsetko slape ako hodinky.
Je to preto, ze pocitac uz pouzivam iba na pocuvanie hudby a surfovanie po nete cez Mozillu. Vacsinu casu citam nejake fora, clanky, vsetko su to oficialne fora a stabilne servery, takze nechodim po pofidernych strankach. Hry uz nehravam a nove programy neinstalujem. Za tie roky som si uz urobil zoznam programov, ktore pouzivam, a nove v podstate nepouzivam. Preto ani nepotrebujem novy operacny system, vsetko mi slape ako hodinky a som na vsetko zvyknuty. Nebavi ma to totiz zbytocne sediet za kompom a ucit sa stale nove veci.
Predsalen by som mal rad nejaky firewall, keby nahodou... cista prevencia. Mam iba antivirus Avira free, a anti-spyware.
Nieco, co je lahke na ovladanie, rychlo a lahko to naucim, ktore programy zvyknem pouzivat, aby to stale neprudilo, nieco co si bezi v pozadi, bez toho aby to prilis spomalovalo pocitac.
Vdaka.
Dobry Free Firewall
Re: Dobry Free Firewall
Skus napr Comodo
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Diky, ale nieje to nahodou spojeny firewall a antivirus? Antivirus nepotrebujem dalsi, este sa budu bit. Ci je to cisty firewall?
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
mozes nainstalovat aj cisto comodo firewall... s XP som dlhodobo pouzival, spokojnost
-
- Používateľ
Dakujem Vam.
-
- Používateľ
Nakoniec som isiel do Outpost Security Suite 7.1 Free.
Ked som nechal bezat Comodo Leak Test, tak zachytil vacsinu. Presli len Impersonation, Invasion Runner a RawDisk. Vsetky ostatne free firewalli co som vyskusal, boli uplne derave, preslo toho ovela viac. Pomaly najviac ospevovany Private Firewall alebo Windows7 Firewall Control, pustili viac nez polovicu. Vyzera, ze s Free Firewallov ma Outpost najvyssi stupen ochrany, myslim ze score som mal 270/340. A hlavne, ze tie prve 4 testy Rootkit su najdolezitejsie aby to firewall zastavil. A Outpost ich vsetky zastavil.
Pro verzia zastavi dokonca uplne vsetko, cize ma score 340/340.
Ked som nechal bezat Comodo Leak Test, tak zachytil vacsinu. Presli len Impersonation, Invasion Runner a RawDisk. Vsetky ostatne free firewalli co som vyskusal, boli uplne derave, preslo toho ovela viac. Pomaly najviac ospevovany Private Firewall alebo Windows7 Firewall Control, pustili viac nez polovicu. Vyzera, ze s Free Firewallov ma Outpost najvyssi stupen ochrany, myslim ze score som mal 270/340. A hlavne, ze tie prve 4 testy Rootkit su najdolezitejsie aby to firewall zastavil. A Outpost ich vsetky zastavil.
Pro verzia zastavi dokonca uplne vsetko, cize ma score 340/340.
-
- Používateľ
Nie. Ved vyskusaj, Comodo Leak test je zadara.
-
- Používateľ
Panecku, tak to ma podrzte...
niektori z tych instalaciek free firewallov mi dal do pocitaca spyware.
Odkedy som ich instaloval, som nic ine neinstaloval, a odvtedy mi tak zopar krat za den v jednom adresari Avira vzdy detekuje spyware. Vzdy je to iny typ spywaru, takze zjavne to tam nieco generuje a vzdy iny. Vzdy to ma rovnaky nazov subor, ale je to vzdy iny spyware.
Predtym mi Avira cele mesiace, ba povedal by som az rok nic nezachytila a teraz kazdy den. A jedine, co som instaloval boli tie firewalli.
To je sila... clovek si ide zvysit bezpecnost a takto dopadne, niektori z nich mu tam podhodi spyware.
niektori z tych instalaciek free firewallov mi dal do pocitaca spyware.
Odkedy som ich instaloval, som nic ine neinstaloval, a odvtedy mi tak zopar krat za den v jednom adresari Avira vzdy detekuje spyware. Vzdy je to iny typ spywaru, takze zjavne to tam nieco generuje a vzdy iny. Vzdy to ma rovnaky nazov subor, ale je to vzdy iny spyware.
Predtym mi Avira cele mesiace, ba povedal by som az rok nic nezachytila a teraz kazdy den. A jedine, co som instaloval boli tie firewalli.
To je sila... clovek si ide zvysit bezpecnost a takto dopadne, niektori z nich mu tam podhodi spyware.
-
- Používateľ
Trochu som sa pohral s nastaveniami Outpost Security Suite Free, a vsimol som si, ze som mal vypnute niektore ochrany. Tak som ich pozapinal a vysledok ochrany je teraz este lepsi. Outpost firewall zastavi teraz uplne vsetko az na jediny sposob infiltracie, takze score v Comodo Leak Test je 330/340. Cize viac nez 95% ochrana, co nieje zle na free firewall.
Update...
100% ochrana cez Outpost dosiahnuta.
Problem v Impersonation: COAT bol v tom, ze Leak Test si pamata cez historiu a cookies prehliadaca, a dokaze pouzit tie informacie znovu, ak sa mu uz raz podarilo obijst firewall. Stacilo teda zmazat historiu a cookies v IE a Mozille, a teraz nanovo sa mu to uz nedari, lebo firewall ho zastavi. Takze, score 340/340. Spokojnost.
Update...
100% ochrana cez Outpost dosiahnuta.
Problem v Impersonation: COAT bol v tom, ze Leak Test si pamata cez historiu a cookies prehliadaca, a dokaze pouzit tie informacie znovu, ak sa mu uz raz podarilo obijst firewall. Stacilo teda zmazat historiu a cookies v IE a Mozille, a teraz nanovo sa mu to uz nedari, lebo firewall ho zastavi. Takze, score 340/340. Spokojnost.