Nehnevajte sa na mňa, ale taktovanie mi príde ako hrozne šupácke riešenie. Ako je to pekné že dokážete vyžmýkať z HW za 200 eur výkon 300 eurového hw, ale to si rovno môžem kúpiť huawei mobil, či acer, alebo ZTE a tešiť sa zo super kvalitného výkonu a HW, ale kvalita a stabilita bude nulová. Netvrdím že pretaktované veci musia byť apriori nestabilné, alebo že sa musia prehrievať, to nie. Avšak nevidím absolútne žiadny dôvod v tom taktovať na herné zostavy [pri renderovaní je to trochu o inom, tam je to priamo úmerné zárobku]. Jednoducho ak hrám hry, nekúpim si 10 pív a raz nezoberiem priateľku na večeru a môžem si dovoliť normálnu grafiku na všetky hry. Ak na to vyslovene nemám, tak si zahrám na nejakjej Titanium, alebo odľahčenej, alebo si zoženiem brigádu a kúpim si niečo normálne. Ale trápiť sa s taktovaním, ohrorzovať potenciálne stabilitu celého systému, skracovať životnosť súčiastky, riskovať odpálenie, riskovať bsody a iné somariny, ktoré overclockerov nonstop sprevádzajú. Neviem ako Vám, ale mne by to osobne za tie nervy v živote nestálo.
Tiež neviem čo tu riešiš, ak chceš istotu a svätý pokoj, vezmi GTX 680, ak si chceš zahrať ruskú ruletu s dobrým kurzom, vezmi AMD. Moc toho nenavymýšlaš.
A rady ako "posunúť sliderom" sú myslím pri kupovaní high-endu úplne zcestné a zbytočné.
Pokiaľ nie je OC zábavka pre dobrý pocit a krátkodobé zdvihnutie taktov, či za účelom render farmy, alebo renderovacej mašiny, či inej zárábajúcej činnosti, tak je
"taktovanie šetrenie na nesprávnom mieste."
A tak isto mi nejde do hlavy, ako tu má skoro každý človek v podpise ako má pretaktovanú grafiku, alebo procák a dovolím si tvrdiť že potenciál pretaktovania ani jedného, ani druhého skoro nikto nevyužíva. Priemerný človek je na azete, facebooku, twittery, niečo si porobí v photoshope, alebo illu, vyrenderuje si nejakú vec, dve v Maxku, alebo blendery a zahrá si hru. Avšak tie "takty" čo sú vo Vašich podpisoch vo väčšine prípadov nejako dramaticky nezrýchľujú ani jednú z vyššie vymenovaných činností, samozrejme sú výnimky, ale je ich hrozne málo. Ako keby bolo proste moderné mať niečo OCnuté, len aby bolo, tak mi to príde, ale možno je to len moja mylná domienka