>> Na zaciatku je vysoka a ku koncu klesa .
>> Aj preto sa vytvara particia C a D .
a co ziskas tym ze rozdelis disk na C a D ? Potom uz bude to D rychlejsie ?
Poraďte 2 TB pevný disk do PC
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Poraďte 2 TB pevný disk do PC
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
rozdelenim ziskat poriadok C mas system
a na D uz len svoje data, dokumenty, fotky a tak, nemusi sa ti tam motat users, PF, win, pagefile, hyberfile, rychlost bu rovnaka ako na celom disku
ps: a hlavne by musel mat pri nerozdeleni, ext box alebo suplik a druhy pc
a na D uz len svoje data, dokumenty, fotky a tak, nemusi sa ti tam motat users, PF, win, pagefile, hyberfile, rychlost bu rovnaka ako na celom disku
ps: a hlavne by musel mat pri nerozdeleni, ext box alebo suplik a druhy pc
Spoiler: ukázať
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
jasne lebo ak bude mat volne miesto na C: a zlozku napr Filmy na D: ,tak ich nebude moct presunut...mp3turbo napísal:ja nerad kuskujem, take frcky ze 500GB tu a 200GB tam su mi nanic. Ja by som hrubo nechal cele dva terra pokope, zbytocne sa ochudobnis o par stoviek giga ak to neodhadnes dobre lebo ich budes mat nevyuzite na C:
supik, notebook.... alebo jednoducho prenesie data na druhu particiu a ma po problememp3turbo napísal:dva terra su nic. Ked budes chciet "vyformatovat" windows, tak ten disk pichnes do suplika, pripojis na notebook, vymazes C:\users, C:\program files, C:\windows a tie sprostosti v hlavnom adresari a mas. Robota na minutu a nemusis sa ondit pol zivota s rozfrckanymi drajvami.
otazka: ako si bude robit zalohu winu s jednym diskom a jednou particiou?
z toho co pise xsi69 by si mohol usudit ze ak si disk rozdelis, tak budes mat C: v tej "rychlejsej" casti disku
cize system rychlejsi a bezne data pomalsia cast, neviem ako si mohol pochopit presne naopak tj ze D: by bolo rychlejsie
(co uz je na tom pravdy neviem, ale pochopit to resne naopak je pozoruhodne)
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
-
- Pokročilý používateľ
ja som nepochopil ze D: by bolo rychlejsie, kde to mas napisane ?
ja sa prave pytam ze ci bude D: rychlejsie - to bola otazka. Mne je jasne ze nebude len argument preco delit bol spomenuty aj rychlost a to je blbost. Ked neodhadnes dobre velkost C: tak preseres 100GB zbytocne dovzduchu, mne je tych 100giga jedno ale tebe nemusi byt.
ja sa prave pytam ze ci bude D: rychlejsie - to bola otazka. Mne je jasne ze nebude len argument preco delit bol spomenuty aj rychlost a to je blbost. Ked neodhadnes dobre velkost C: tak preseres 100GB zbytocne dovzduchu, mne je tych 100giga jedno ale tebe nemusi byt.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
nauč sa využívať volné miesto na disku .
Mimochodom , veľkosť partície si vieš meniť ako len chceš .
Len nie za behu OS
Mimochodom , veľkosť partície si vieš meniť ako len chceš .
Len nie za behu OS
ale aj za behu sa da, no nie vzdy... (plati pri rozsirovani systemovej particie)
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
samozrejme , ze sa da
Ale vacsinou je nutny unmount/mount particie , co pri behu os moze vyvolat problem so stabilitou .
To s tou rychlostou je napr aj tu : https://www.google.sk/search?rlz=1C1PRF ... B570%3B457
Prva particia , napr 80gb sa vytvori na 0-50% plochy hdd , zvysok bude patrit D ktore ma podla grafu nizsie rychlosti .
Pokial sa mylim , napravte ma .
Ale vacsinou je nutny unmount/mount particie , co pri behu os moze vyvolat problem so stabilitou .
To s tou rychlostou je napr aj tu : https://www.google.sk/search?rlz=1C1PRF ... B570%3B457
Prva particia , napr 80gb sa vytvori na 0-50% plochy hdd , zvysok bude patrit D ktore ma podla grafu nizsie rychlosti .
Pokial sa mylim , napravte ma .
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
tump3turbo napísal:ja som nepochopil ze D: by bolo rychlejsie, kde to mas napisane ?
(po argumente od xsi69, ze zaciatok disku je rychlejsi(tam je C:) a koniec pomalsi(tam je D:))
mp3turbo napísal:a co ziskas tym ze rozdelis disk na C a D ? Potom uz bude to D rychlejsie ?
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
-
- Pokročilý používateľ
tam nie je napisane ze ja tomu rozumiem tak ze D: bude rychlejsie, to je prave rypava otazka - samozrejme ze nebude. Ja som ho naschval štengroval ze co odpovie.
Ci si nechas C: alebo spravis C: D: E: F: G: H: I: a kopec dalsich, na akomkolvek mieste umiestnene data budu jednoducho rovnako rychle bez ohladu na to ci mas alebo nemas D: E: F: Atd.
Az na to ze ked si rozdelis disk C: 500GB a D: 1000GB, tak D: ti rozhodne bude zacinat az na pozicii za 500GB na tom disku to mas garantovane, takze vlastne bude vzdy pomalsie ked uz ideme filozofovat - keby si ten disk nerozdelil, data ktore mas na D: by boli umiestnene blizsie k zaciatku disku pokial nemas celych 500GB na C: pouzitych, ze ? Ked pouzijes len 200GB na C:, tak data ktore nahras na D: (cize na pozicii od 500GB dalej) by boli nahrate na pozicii 200GB a dalej, takze by boli rychlejsie bez rozdelenia.
Ale ved to len tak nezavazne trieskame do vetra.
Ci si nechas C: alebo spravis C: D: E: F: G: H: I: a kopec dalsich, na akomkolvek mieste umiestnene data budu jednoducho rovnako rychle bez ohladu na to ci mas alebo nemas D: E: F: Atd.
Az na to ze ked si rozdelis disk C: 500GB a D: 1000GB, tak D: ti rozhodne bude zacinat az na pozicii za 500GB na tom disku to mas garantovane, takze vlastne bude vzdy pomalsie ked uz ideme filozofovat - keby si ten disk nerozdelil, data ktore mas na D: by boli umiestnene blizsie k zaciatku disku pokial nemas celych 500GB na C: pouzitych, ze ? Ked pouzijes len 200GB na C:, tak data ktore nahras na D: (cize na pozicii od 500GB dalej) by boli nahrate na pozicii 200GB a dalej, takze by boli rychlejsie bez rozdelenia.
Ale ved to len tak nezavazne trieskame do vetra.