Virtualdub - oneskoreny zvuk
Virtualdub - oneskoreny zvuk
prosim o radu. v programe virtualdub som do videa dosadil dubing, na zaciatku filmu ide uz normalne, posunul som to asi o 1s ale v poslednych 20minutach filmu ide zvuk skôr ako obraz o nejaku pol sekundu mozno aj viac, chcel by som radu ako to v tej poslednej casti upravit. Prosim vazne mi tym pomozete. dakujem
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Re: Virtualdub - oneskoreny zvuk
Ja som mal podobny problem, konkretne som dosadzoval zvuk do filmu zo slovenskeho TV ripu (jediny dabovany zdroj, co som nasiel) do HD ripu. Na zaciatku pasovalo, na konci uz to bolo o par sekund mimo. Moj problem bol v tom, ze ten TV rip mal myslim 25fps a to HD video malo tusim 29.97fps (alebo opacne, to je jedno). Poriesil som to tak, ze som natiahol celu zvukovu stopu do audacity a upravil tempo tak, aby to suhlasilo s cielovym videom (len som videlil povodne fps/nove fps a pouzil zrychlenie, resp. spomalenie stopy, s tym ze preciznost isla na zhruba 5-6 desatinnych miest. Aj tak som to urobil na cca 3 pokusy, cize trosku trial&error). Snad ti toto pomoze.
Desktop
Spoiler: ukázať
neviem nájsť aku hodnotu ma ten audio subor čo som tam daval. video som našiel. kde presnejšie v tom audacity to spravim. dakujem
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
stiahni si program MediaInfo v ňom zistiš všetky hodnoty audia aj videa samostatne