Miznuce pakety - WTF ?

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
master
Ban
Ban
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Po 11. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Kosice

Miznuce pakety - WTF ?

Príspevok od používateľa master »

Uz dlhsiu dobu ma stve, ze na jednom kompe doma mi vypadava net.

Ked fici, tak pakety nabiehaju po stovkach (za sekundu), jak odoslane, tak prijate. Ale cochvila sa to sekne a nepomoze nic. Toto som skusal, ale nepomohlo:
- restart,
- vybratie USB WiFi adapteru
- vymena WiFi adapteru za iny (doma ich mam viacero).
- zmazanie profilu (v SW k WiFi adapteru) a vytvorenie noveho (na nete som nasiel, ze toto dost casto pomaha, no mne nepomohlo)

Signal je pri danom kompe dobry (4 palicky a 54 MBit) - ked tam polozim netbook, druhy notebook, treti notebook, ipad, iphone alebo cokolvek ine, tak tie v pohode pakety chytaju/odosielaju bez problemov -akurat ten jeden komp nie.

Z nejakeho dovodu sa interval, kedy absencia paketov trva, predlzuje - az na niekolko hodin. Virus to nie je, DB virusov priebezne updatujem v antiviraku.

Na routeri ziadne special pravidla na dany komp nemam a dalsich 8 zariadeni doma problem s netom nema, len tento jeden komp.

Nemate niekto napad, co by som mohol este skusit ? Reinstall Windowsu nie je alternativa.
master
Ban
Ban
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Po 11. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Kosice

Re: Miznuce pakety - WTF ?

Príspevok od používateľa master »

Zabudol som dodat, ze ked konektivita vypadne (aj ked, to asi nie je ten spravny vyraz, kedze Win mi vzdy hlasi 54 MBit a 3-4 palicky signalu), tak nenacitam ani www.google.com.

Teraz som siel na speedtest.net a download to vyratalo 0.09 MBit a Upload 0.18 MBit
Vedla polozeny netbook (zamerne som vybral najpomalsi device v domacnosti, ktory laguje este aj pri praci vo Windows) dal 13.8 MBit DL a 3.5 MBit UL. Na tom packety naskakuju po tisickach, zatialco na tom problematickom kompe len po jednotkach, obcas desiatkach.
Pakety sledujem v Network Connection Status okne , kde je to podelene na Sent/Received a clovek podla ikony vidi, ci sa nieco posiela alebo prijima.

Ked pingujem default gateway, tak mam stratu 0%, aj ked nenacitam ani len google.com.

Fakt mi uz dochadzaju napady, co mozem robit. Doteraz som zil v tom, ze je to tym shitnym USB wifi adapterom, ale po tom, co som to pred hodinou zamenil za iny, tak je jasne, ze v tom to nie je.

Medzi sietami som mal aj nejaky kablovy starsi profil, tak to som disablol, takze uz mam len jedinu funkcnu siet - cez Wifi vo Windowse, ale to nepomohlo.


Nejake napady ? Netvrdim, ze novy komp by sa nezisiel (ako hovorim, dalsich 8 devicov v tej miestnosti net chyta v pohode), ale to je uz trochen drasticke riesenie...

Návrat na "Siete"