Potreboval by som poradiť , cenovo do 150 EUR . Určenie na fix. do kuchyne na stenu Nechcem ho pripajať cez VIFI , Potrebujem aby tam fungoval klasický android . Ubuntu by potešilo ale to je iná cena , Velkosť 10,1 palcov Android 4.
DIK
Tablet s LAN portom
Re: Tablet s LAN portom
Lenovo S10-3t
Daju sa velmi lacno zohnat na bazosi. 10,1 palcov.
Nie uplne tablet ale netbook s otocnym monitorom a dotykovym displayom. Ma 100mbit lan port.
Bezne sa dodaval s Win 7 x32, ale ludia to skusali s roznymi OS vratane Meega, roznych linuxov. By default ma v sebe splashtop OS na ux baze aj s browserom.
Vyhody:
- lahka modifikovatelnost (Je k dispozicii bios bez whitelistu. do vnutornych mini-PCIe portov vrazis cokolvek. Ja tam mam DVB TV tuner a HW video dekoder)
Nevyhody:
Hnusny dizajn
Zle pozorovacie uhly na monitore.
Edit:
V pripade nutnosti tymto netbookom nahradzam telku, radio, CD/DVD/BD prehravac, izbove hodiny (staci obycajny screensaver) a budik. Vydrz velkej 8 clankovej baterie je 4 hodiny pri prehravani TV signalu alebo BD filmu.
Daju sa velmi lacno zohnat na bazosi. 10,1 palcov.
Nie uplne tablet ale netbook s otocnym monitorom a dotykovym displayom. Ma 100mbit lan port.
Bezne sa dodaval s Win 7 x32, ale ludia to skusali s roznymi OS vratane Meega, roznych linuxov. By default ma v sebe splashtop OS na ux baze aj s browserom.
Vyhody:
- lahka modifikovatelnost (Je k dispozicii bios bez whitelistu. do vnutornych mini-PCIe portov vrazis cokolvek. Ja tam mam DVB TV tuner a HW video dekoder)
Nevyhody:
Hnusny dizajn
Zle pozorovacie uhly na monitore.
Edit:
V pripade nutnosti tymto netbookom nahradzam telku, radio, CD/DVD/BD prehravac, izbove hodiny (staci obycajny screensaver) a budik. Vydrz velkej 8 clankovej baterie je 4 hodiny pri prehravani TV signalu alebo BD filmu.
Naposledy upravil/-a Mir v St 24. Apr, 2013, 09:51, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
pouzit usb-rj45 prevodnik ?
Prevodnik zmestis to listy 20x20
Prevodnik zmestis to listy 20x20
Nieje to zlý nápad , ale mal som predstavu tablet upevnit na stenu a kabeláž schovať v stene. Robím prestavbu tak kable nieje problém schovať. Presne o podobne funkcie mi ide , nepotrebujem však tuner . stači mi prehliadač TV chcem streamovať z dreamboxu. Medialný server mam NAS. v podstate to potrebujem len relatívne kvalitne prehrať. plus nejake tie vychýtavky skype atd , čo v kuchyni potešia.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Ako ides vyriesit napajanie ?
Ries to cez prevodnik , fungovat to bude a mas sirsie moznosti na upgrade a pod.
Ries to cez prevodnik , fungovat to bude a mas sirsie moznosti na upgrade a pod.
Pokial mam skusenosť nie každý tablet funguje s tým prevodníkom , ale tiež by to šlo. Napajanie som chcel riešiť cez stenu , Je tam odkladacia miestnosť kde viem dať do steny skrinku a tam schovať čo treba.xsi69 napísal:Ako ides vyriesit napajanie ?
ta sranda ma vstavanu kameru, repraky a mikrak ktorý "počuje" z celej miestnosti. Skype tam mam tiez. Sice pri videohovoroch nadáva ze "toto je slaby Hw" ale to je blbost - všetko šlape.Nibur napísal:Nieje to zlý nápad , ale mal som predstavu tablet upevnit na stenu a kabeláž schovať v stene. Robím prestavbu tak kable nieje problém schovať. Presne o podobne funkcie mi ide , nepotrebujem však tuner . stači mi prehliadač TV chcem streamovať z dreamboxu. Medialný server mam NAS. v podstate to potrebujem len relatívne kvalitne prehrať. plus nejake tie vychýtavky skype atd , čo v kuchyni potešia.
NIC sietovka je 100mbit Intel (aspon v mojom pripade), takze streaming z ineho zdroja by to malo zvladnut naprosto v pohode. Viem o buildoch kde to ludia nahadzali do auta a pouzivali ako navigaciu. V principe jedine co spravili ze si na ten notas vyrobili drziak na palubnu dosku.
Používam v tom XBMC pre windows. Nie všetky skiny chápu dotykový display, ale nieje to velký problém.
Napr:
http://www.mp3car.com/show-off-your-pro ... is250.html
Videl som aj drziak vyrobeny z dvoch kusov ohnuteho plechu oblepeným zamatom, aby to nepoškodilo noťas. Viem si predstaviť velmi podobný úchyt na stenu s lištou ktorá schová väčšiu časť káblov, alebo v horsom pripade malu policku urcenu pre tento notas...
Ak by som riešil niečo ako ty tak u tohoto noťasu by vela vecí vrátane ceny sedelo, ale malo by to nasledovné nevýhody:
- Rozlíšenie 1024x768 a zlé pozorovacie uhly.
- musel by si sa zmieriť s tým že sieťový kábel a napájanie zo strany bude viditelné
Alebo byť nadmieru kreatívny a ten noťas velmi zásadne modnúť v tom zmysle že ho vykucháš a komponenty osadíš v custom made skrinke... asi by som sa inšpiroval v juboxoch ktorých vnútro obsahuje PCčko. Väčšina podobných zariadení býva zásadne drahšia...
Alternativne môžeš použiť povedzme Raspberry PI s tym ze k nej použiješ dotykový display. V tomto smere by ale šlo o to vyhrať sa s konfiguráciou a vzhladom v podstate úplne od základu. ale s istotou viem že by to zvládlo jak video tak streaming.
to Xsi:
Pokial ide riešenie USB-NIC prevodník tak mám len dve otázky:
a) ako podobné veci zvládajú streaming? Obvykle čo som videl tak došlo k reduckii bandwidthu
b) Asi by ma zaujímalo či taký prevodník potrebuje ovládač +- os samozrejme
- xsi69
- Pokročilý používateľ
To: mir
1. Skusal som streamovanie fullhd videa cez youtube a stihalo to bez problemov
2. Android 4.0 a vyssie to automaticky podporuje
1. Skusal som streamovanie fullhd videa cez youtube a stihalo to bez problemov
2. Android 4.0 a vyssie to automaticky podporuje
Uvažujem o tomto tablete.
http://www.alza.sk/point-of-view-mobii- ... .htm#popis
Ma to USB takže by som použil redukciu usb /ethertnet . Ma stým tabletom niekto skusenosť , bude vôbec ta redukcia fungovať.
Nechcem do toho investovať veľa ale zas aby to splnilo účel.
Ďakujem
http://www.alza.sk/point-of-view-mobii- ... .htm#popis
Ma to USB takže by som použil redukciu usb /ethertnet . Ma stým tabletom niekto skusenosť , bude vôbec ta redukcia fungovať.
Nechcem do toho investovať veľa ale zas aby to splnilo účel.
Ďakujem