výkonné pc do kancelárie
výkonné pc do kancelárie
Zdravím, Vás borci, trochu som stratil prehlad o pc komponentoch a potreboval by som poradit pri nákupe . Požiadavky sú : amd x4 a vyššie,základná doska z gpu čo najvýkonnejšia soc. am3+ alebo iný, takt pamatí 1866- 4gb, zdroj čo najtichší z dostatočnou rezervou, monitor 22´. Jedná sa o prácu z autocadom , Ďakujem za pomoc nemám čas na študovanie jednotlivých komponentov, ešte raz ďakujem za každú radu. Ešte som zabudol na tichý chladič cpu
+sdd 128gb

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Re: výkonné pc do kancelárie
skus hodit cenovy limit+ci ma byt pc/cena s monitorom alebo bez, odkial chces najlepsie kupovat.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
amd x4 a vyssie? na co? Intel G2020 staci a je vykonnejsi nez to AMD
este by som skor rad vedel sirku vyuzitia ACADu, a ci len ACAD alebo aj ine CAD programy?
ak to ma byt workstation tak tam by som siel do i5
este monitor odporucam 23"
este by som skor rad vedel sirku vyuzitia ACADu, a ci len ACAD alebo aj ine CAD programy?
ak to ma byt workstation tak tam by som siel do i5
este monitor odporucam 23"
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Si si isty, ze Intel G2020 ma vacsi vykon ako AMD 4jadrove??
A ked uz ma poziadavku na co najlepsiu GPU v doske /procaku/, tak by som mu odporucal FM2 socket aj procak FM2jkovy. Cital som par recenzii, uznam ze Intel ma navrch, ale ked clovek chce integrovanu GPUcku, nad vykon FM2 s integrovanou grafikou Intel nema...
Ak by kupil externu VGA, tak urcite Intel...
Dolezita je cena, do ktorej sa chce zmestit, ak ma na PC vyclenenych 600€, tak si nekupi G2020, a ked pisal AMD X4, asi nerata ze bude mat procak za 50€
A ked uz ma poziadavku na co najlepsiu GPU v doske /procaku/, tak by som mu odporucal FM2 socket aj procak FM2jkovy. Cital som par recenzii, uznam ze Intel ma navrch, ale ked clovek chce integrovanu GPUcku, nad vykon FM2 s integrovanou grafikou Intel nema...
Ak by kupil externu VGA, tak urcite Intel...
Dolezita je cena, do ktorej sa chce zmestit, ak ma na PC vyclenenych 600€, tak si nekupi G2020, a ked pisal AMD X4, asi nerata ze bude mat procak za 50€

- rix_o
- Sponzor fóra gold
ale ak bude len kreslit ciarky v Acade tak mu staci aj jedno jadro celeron, preto som sa pytal na vyuzitie Acadu, co je dost dolezita podmienka, hlavne ak to spoji s renderom a 3D, a ak velke mnozstvo polygonov tak s integrovanou nech nerata, vsetko je od narocnosti vyuzitia softu
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Ok suhlasim, ale ked mas vyssi rozpocet, tak je vzdy lepsie kupit nieco vykonejjsie aj do buducna.
Nevravim ze rovno i3, ale AMD X4 sa da kupit za zaujimave € momentalne. Alebo rovno FM2 co mu ponukne najlepsi integrovany graficky vykon. Samozrejme, ak chce grafiku externu, tak urcite Intel.
Len sa stale nevyjadril, rozpoctom
Nevravim ze rovno i3, ale AMD X4 sa da kupit za zaujimave € momentalne. Alebo rovno FM2 co mu ponukne najlepsi integrovany graficky vykon. Samozrejme, ak chce grafiku externu, tak urcite Intel.
Len sa stale nevyjadril, rozpoctom

Vdaka za príspevky, vybral som fm2 5800k, msi zakl. dosku 870 čipset atx, 4x2gb ram, zdroj cool quit 450W bronze, myslím že slušný comp.23 palcový asus.
- rix_o
- Sponzor fóra gold
podla prispevku to ma asi na zkladne kreslenie, a acad aj tak nie je tak narocny ako 3D CAD a si uz vybral tak ma
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Msi doska 870 je urcena pre AM3 socket, nie pre FM2, bacha na to
A asi si chcel napisat 2x4GB RAM..

A asi si chcel napisat 2x4GB RAM..

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
na PRACU s AUTOCADOM je 22" monitor sotva pouzitelny. Male rozlisenie. Nekvalita. Nereprezentativnost. Poznam zopar ujov ktori SKUTOCNE PRACUJU so softami ktorych nazvy som v zivote nepocul a garantujem vam ze ani vy nie - 22" respektive 23" monitor s uzasnym 1920x1080 rozlisenim nemaju ani na Outlook.
Cloveka co robi s Autocadom absolutne nezaujima ci 4jadro od AMD je o styridsat euro lacnejsie ako Intel pripadne co je to 4GB RAM. Akoze sorry ale uz som to minule na tomto fore obuchal - 4x 8GB RAM je ROZUMNE MINIMUM na AKUKOLVEK pracu ktora je zaplatena. Vies preco ? Pretoze 32GB RAM dnes stoji 100eur bez dph a to zarobis za prve MAXIMALNE dve hodiny co nieco robis. Takze ked som chudobny tak kupujem klasicke dosky ktore maju styri sloty na ramky a sfleku nabucham 32giga, alebo som trosku bohatsi a kupujem napriklad dvojprocesorove dosky kde mas 8, nezriedka 16 slotov a to z dovodu rozsirenia atd.
Cela ta zostava (prestížne AMD, nabuchanych 4GB RAM na serioznu pracu s Autocadom), celkova stylizacia, vetna skladba a verbalny prejav mi pripominaju chlapca co este nema a nemoze mat vodicsky preukaz, predovsetkym z dovodu veku (teda ze nema 18 rokov). Ale zase to berte tak ze ja uz som stary pes co nieco prezil a dvadsat rokov co ma vacsina z vas tutok a mnohi ani to nie som mal hodne ale fakt ze hodne davno takze "mnohe veci vidim inak". Aj ten zaverecny chvalospev ako si mlady junák vybral veci ktore spolu proste nemozu a nebudu fungovat, aj ten ma vcelku pobavil.
Dobru noc !
PS: doporucenie na 128GB SSD bude Samsung840 lebo je momentalne skoro najlacnejsi zo vsetkych a pritom nie je vykonovo vobec zly.
Cloveka co robi s Autocadom absolutne nezaujima ci 4jadro od AMD je o styridsat euro lacnejsie ako Intel pripadne co je to 4GB RAM. Akoze sorry ale uz som to minule na tomto fore obuchal - 4x 8GB RAM je ROZUMNE MINIMUM na AKUKOLVEK pracu ktora je zaplatena. Vies preco ? Pretoze 32GB RAM dnes stoji 100eur bez dph a to zarobis za prve MAXIMALNE dve hodiny co nieco robis. Takze ked som chudobny tak kupujem klasicke dosky ktore maju styri sloty na ramky a sfleku nabucham 32giga, alebo som trosku bohatsi a kupujem napriklad dvojprocesorove dosky kde mas 8, nezriedka 16 slotov a to z dovodu rozsirenia atd.
Cela ta zostava (prestížne AMD, nabuchanych 4GB RAM na serioznu pracu s Autocadom), celkova stylizacia, vetna skladba a verbalny prejav mi pripominaju chlapca co este nema a nemoze mat vodicsky preukaz, predovsetkym z dovodu veku (teda ze nema 18 rokov). Ale zase to berte tak ze ja uz som stary pes co nieco prezil a dvadsat rokov co ma vacsina z vas tutok a mnohi ani to nie som mal hodne ale fakt ze hodne davno takze "mnohe veci vidim inak". Aj ten zaverecny chvalospev ako si mlady junák vybral veci ktore spolu proste nemozu a nebudu fungovat, aj ten ma vcelku pobavil.
Dobru noc !
PS: doporucenie na 128GB SSD bude Samsung840 lebo je momentalne skoro najlacnejsi zo vsetkych a pritom nie je vykonovo vobec zly.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Pi 03. Máj, 2013, 08:21, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Pamate uz nejaku dobu niesu take lacne...
32GB za 100€ si mozes nechat zdat.
http://www.alza.sk/pameti-ddr3-32gb/188 ... &pn=1&po=1
Neviem, na co by clovek do kanclu potreboval 32GB RAM.
Si si to kus pomylil, on nejde strihat film
Dvojprocesorovu dosku?
) Keby mal chalan taky rozpocet, tak sa nepojde radit na toto forum, ale niekde uplne inde, kde mu bude jedno ci zaplati 4000€ za PC alebo 6000€.
Predpokladam ze vie co chce robit, a ked mal predstavu AMD X4, tak vie co s tym dokaze robit..
a k:
Ak by mal neobmedzeny rozpocet, tak mu poradime Intel Core i7...
32GB za 100€ si mozes nechat zdat.
http://www.alza.sk/pameti-ddr3-32gb/188 ... &pn=1&po=1
Neviem, na co by clovek do kanclu potreboval 32GB RAM.
Si si to kus pomylil, on nejde strihat film

Dvojprocesorovu dosku?

Predpokladam ze vie co chce robit, a ked mal predstavu AMD X4, tak vie co s tym dokaze robit..
a k:
Ked nerobi nejake obrovske zakazky, ver tomu ze ho to zaujima, ze AMD je lacnejsie ako Intel i3 napr..mp3turbo napísal: Cloveka co robi s Autocadom absolutne nezaujima ci 4jadro od AMD je o styridsat euro lacnejsie ako Intel pripadne co je to 4GB RAM.

-
- Pokročilý používateľ
to nie je kancel, v poziadavkach zaznel Autocad. Obrovsky rozdiel. To nie je fabia 1.2 http, ale Mercedes E AMG - aj jedno aj druhe ta odvezie z miesta na miesto, aj jedno aj druhe ma jeden jediny volant a rovnaky pocet kolies, nic viac. Sakra inak pamate fakt neskutocne zdrazeli, 8GB za 45eur bez DPH = 32GB nie za stovku ako hovorim, ale za hroznych 135eur... na vysledku sa nic nemeni, akykolvek komercne zarabajuci clovek, architekt, atd, automaticky neuvazuje o 8GB alebo o 16GB. Jeho produktivita a komfort maju neskutocne vacsiu hodnotu ako posranych 35euro o ktore som sa pri vypocte pomylil. Raz tie pamate kupis, potom ich mas v masine rok alebo dva pokial ju nevymenis - 35euro nehra absolutne ziadnu rolu. To nikoho s autocadom nezaujima.
Ach mimochodom vies kolko tisicov eur stoji Autocad a jeho nadstavby a specialne doplnky co ludia pouzivaju ? Ci tu ideme autocadovat po slovensky, teda http://www.najlacnejsiesoftynatorrentoch.com a odtial ? Ahaaaaaaa.... este furt ta zaujima 35 euro ????
Dvojprocesorova doska bola na ilustraciu, okrem ineho sa neda na uzivatelskych socketoch ale treba postupit trosku vyssie cenovo. To ja viem velmi dobre. To som spomenul len tak popri inom.
Takze tak ako hovorim, cloveka co robi s Autocadom absolutne, ale fakt ze absolutne vobec nezaujima kolko stoji stvorjadro od AMD a ci su pamate o 35euro lacnejsie alebo nie. Zapamatajte si moje slova, chlapci, ked podrastiete a dostanete sa do komercneho sveta, potom pochopite.
Ach mimochodom vies kolko tisicov eur stoji Autocad a jeho nadstavby a specialne doplnky co ludia pouzivaju ? Ci tu ideme autocadovat po slovensky, teda http://www.najlacnejsiesoftynatorrentoch.com a odtial ? Ahaaaaaaa.... este furt ta zaujima 35 euro ????
Dvojprocesorova doska bola na ilustraciu, okrem ineho sa neda na uzivatelskych socketoch ale treba postupit trosku vyssie cenovo. To ja viem velmi dobre. To som spomenul len tak popri inom.
Takze tak ako hovorim, cloveka co robi s Autocadom absolutne, ale fakt ze absolutne vobec nezaujima kolko stoji stvorjadro od AMD a ci su pamate o 35euro lacnejsie alebo nie. Zapamatajte si moje slova, chlapci, ked podrastiete a dostanete sa do komercneho sveta, potom pochopite.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Prva vec, opakujem prva vec je rozpocet,
)
Ak mas rozpocet 800€ na ten PC, tak ako mu chces vyskladat 32GB RAM?
) On tam nechce ani externu VGA, takze tak.
Nieje co riesit, mal poziadavku, napisali sme mu riesenie. Koniec. Kludne mu ktokolvek napise zostavu aj za 5000€

Ak mas rozpocet 800€ na ten PC, tak ako mu chces vyskladat 32GB RAM?

Nieje co riesit, mal poziadavku, napisali sme mu riesenie. Koniec. Kludne mu ktokolvek napise zostavu aj za 5000€

- rix_o
- Sponzor fóra gold
mp3turbo, neviem co riesis, ja som sa hned na zaciatku pytal na vyuzitie acadu, ale nic, tak som sa dovtipil ze nic zlozite v tom nebude robit.
Takze 32gb ram a ine somariny ktore si spomenul pre profesionalov co s tym zarabaju a robia 20rokov stavbarinu tak pre tuto temu neplati
Nedozvedeli sme sa od neho viac tak nebudeme riesit zostavy za niekolko tisic, len skoda ze si spravil po svojom, do firmy sa tie FM2 asi ani nehodia, a uz vobec nie bez grafiky, tam ci je taka alebo herna tak na CAD soft sa to nepouziva, IBA v tom pripade ze len pre Lite pozuitie a nie max PRO, co je rozdiel
podla toho co vybral tak ma rozpocet 450€ a nie 4500€ cca bez HDD a SSD
Takze 32gb ram a ine somariny ktore si spomenul pre profesionalov co s tym zarabaju a robia 20rokov stavbarinu tak pre tuto temu neplati
Nedozvedeli sme sa od neho viac tak nebudeme riesit zostavy za niekolko tisic, len skoda ze si spravil po svojom, do firmy sa tie FM2 asi ani nehodia, a uz vobec nie bez grafiky, tam ci je taka alebo herna tak na CAD soft sa to nepouziva, IBA v tom pripade ze len pre Lite pozuitie a nie max PRO, co je rozdiel
podla toho co vybral tak ma rozpocet 450€ a nie 4500€ cca bez HDD a SSD
-
- Pokročilý používateľ
asi nic zlozite robit nebude, to je pravda - ked napriklad uvazoval o 4GB ram. Naco sa ale potom prisiel poradit ? 4GB RAM je dnes vsade, na to sa netreba radit. Dvojjadro je dnes vsade, na to nepotrebujes konzultacie. Naco sa budem chvalit autocadom ked prudko rozmyslam medzi 4 a 8GB RAM ? Ved to si mozeme zobrat akykolvek pocitac, nedame tam dvojjadro od AMD lebo stvorjadro je len o 12eur drahsie co si mozem dovolit a mame vysledok. Nie ? Naco diskusia... to budem sediet doma a prudko sa modlit aby to nejako chodilo a nerobilo problemy.
Naco sa budem radit ked nemam peniaze a ajtak si kupim to najlacnejsie co sa len da a samozrejme autocad ktory ma mnohonasobne vacsiu hodnotu planujem poctivo ukradnut ? Naco sa budem ja pytat na 63AMG ked nemam ani na novu octaviu ?
Ja nic, ja len tak aby rec nestala.
Naco sa budem radit ked nemam peniaze a ajtak si kupim to najlacnejsie co sa len da a samozrejme autocad ktory ma mnohonasobne vacsiu hodnotu planujem poctivo ukradnut ? Naco sa budem ja pytat na 63AMG ked nemam ani na novu octaviu ?
Ja nic, ja len tak aby rec nestala.