8x Vysielačky
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
8x Vysielačky
Zdravím
Viem ze toto nieje radioamaterske forum , ale potrebujem nakupit 8ks vysielaciek s dosahom min.2km vo volnom priestranstve .
Vsetkych 8 musi komunikovat na rovnakom volnom pasme .
Komunikacia - jedna vysielacka sa ozve a zvysnych 7 pocuje spravu .
Zatial som nasiel : http://www.alza.sk/motorola-tlkr-t80-ex ... 395872.htm
Podmienky :
Dosah min 2km
Handsfree
IP krytie v pripade zleho pocasia .
Vymenitelne baterie
Viem ze toto nieje radioamaterske forum , ale potrebujem nakupit 8ks vysielaciek s dosahom min.2km vo volnom priestranstve .
Vsetkych 8 musi komunikovat na rovnakom volnom pasme .
Komunikacia - jedna vysielacka sa ozve a zvysnych 7 pocuje spravu .
Zatial som nasiel : http://www.alza.sk/motorola-tlkr-t80-ex ... 395872.htm
Podmienky :
Dosah min 2km
Handsfree
IP krytie v pripade zleho pocasia .
Vymenitelne baterie
Spoiler: ukázať
- F242
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Re: 8x Vysielačky
Znami kupili detom podobne, len lacnejsie (za cca 30,-). Vsetky tieto vysielacky maju 8 kanalov, ked si naladite rovnaky kanal, tak sa budete pocut... Krpci, takto komunikovali so spoluziakom z druhej dediny, ktory mal naladeny rovnaky kanal na svojej vysielacke. Bolo to cca 5 km...
- Tonci20
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
cauko ja som riesil vysielacky uz vela krat a nasiel som podla mna najlacnejsiu a najvykonnejsiu(aspon pre mna) variantu
http://www.mygpstrackers.com/anytone-br ... -2666.html
kupil som ich asi uz 15 spolu...
vymenitelna bateria...podsvietenie displaya aj tlacidiel(3 farebne moznosti) moznost pripojit handsfree,fakt vyborny dosah aj v zastavanom uzemi...mam odskusane v meste...volna priroda som skusal max 15km.
bateria vydrzi dlho..neviem na co to chces pouzivat ale ja tieto mozem odporucit(taktiez ked sedis v aute a hovoris s niekym kto sedi v aute tak funguju bezproblemovo na niekolko km)
nie ako tie chrčiaky z elektra za 30-60€
ta stranka kt. som postol je priamo do ciny na vyrobnu linku a ich podnikovu predajnu...nemusis hladat ani lacnie toto je najlacnejsie ako sa da dana vysielacka zohnat...vyrabali 2 varianty(pracovali na rozdielnych frekvencnych pasmach,jeden model uz prestali robit ale pri poslednej komunikacii s "cinou" mi povedali ze maju zacat robit dualband model...neviem v akom je to stave.)
asi tak vsetko
http://www.mygpstrackers.com/anytone-br ... -2666.html
kupil som ich asi uz 15 spolu...
vymenitelna bateria...podsvietenie displaya aj tlacidiel(3 farebne moznosti) moznost pripojit handsfree,fakt vyborny dosah aj v zastavanom uzemi...mam odskusane v meste...volna priroda som skusal max 15km.
bateria vydrzi dlho..neviem na co to chces pouzivat ale ja tieto mozem odporucit(taktiez ked sedis v aute a hovoris s niekym kto sedi v aute tak funguju bezproblemovo na niekolko km)
nie ako tie chrčiaky z elektra za 30-60€
ta stranka kt. som postol je priamo do ciny na vyrobnu linku a ich podnikovu predajnu...nemusis hladat ani lacnie toto je najlacnejsie ako sa da dana vysielacka zohnat...vyrabali 2 varianty(pracovali na rozdielnych frekvencnych pasmach,jeden model uz prestali robit ale pri poslednej komunikacii s "cinou" mi povedali ze maju zacat robit dualband model...neviem v akom je to stave.)
asi tak vsetko
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Ďakujem Tonci20
Tieto sa mi fakt pozdávajú až na tú cenu a prípadné riešenie reklamácie .
Ale výkon 5/4W hovorí za seba
Fungujú ti zatiaľ všetky ?
Potrebujem , aby to pracovalo vo voľnom pásme nakoľko neďaleko je vojenská základňa , nech nemáme problém kvôli tomu .
Oproti tej motorole vypadajú profesionálnejšie .
Aké handsfree a klip ku tomu zobrať ?
Tieto sa mi fakt pozdávajú až na tú cenu a prípadné riešenie reklamácie .
Ale výkon 5/4W hovorí za seba

Fungujú ti zatiaľ všetky ?
Potrebujem , aby to pracovalo vo voľnom pásme nakoľko neďaleko je vojenská základňa , nech nemáme problém kvôli tomu .
Oproti tej motorole vypadajú profesionálnejšie .
Aké handsfree a klip ku tomu zobrať ?
Spoiler: ukázať
- Tonci20
- Používateľ
Funguju vsetky momentalne...jedna sa mi pokazila po pol roku tak som ju reklamoval...poslal naspat bez problemov poslali bezplatne novu.Inak nemaju taku antenu ako je na obrazku...tie boli take nachylne na zalomenie tak davaju teraz taku mohutnejsiu a gumovu(vyzera to aj lepsie
) najlepsie spravis ak tam napises na ich maila a popytas sa vsetko co potrebujes vediet...je tam taky mily chalpik ten ti vsetko zodpovie...j asom si objednal aj handsfree neviem kolko stalo...daka smiesna cena...klip k vysielacke mas v baleni(ak myslis klip na opasok-sponu)
vykon 4/5W ti musi bohate spostacovat....mozes si to tam potom aj regulovat v menu a od toho ti potom zavisi vykon a umerne na tom aj vydrz baterie
mozes si tam potom vytvorit uzavrety kanal a podobne srandicky...

vykon 4/5W ti musi bohate spostacovat....mozes si to tam potom aj regulovat v menu a od toho ti potom zavisi vykon a umerne na tom aj vydrz baterie
mozes si tam potom vytvorit uzavrety kanal a podobne srandicky...
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
4W je povoleny maximalny vykon pre CB pasmo. PMR stanicky maju povoleny vykon 500mW max. To su tie hracky s 8 kanalmi..KatjushaMan napísal:4+ W su na svk nelegalne smu ich pouzivat iba zachranne zlozky
Na vsetky ostatne stanice treba mat radioamaterske osvedcenie (skusky).
Ta stanicka z linku je na SK legalne nepouzitelna!
- Tonci20
- Používateľ

Mat ich mozes kolko chces a akych chces, mat mozes v podstate cokolvek, kym ta niekto neuda, alebo na seba neupozornis svojou hlupostou.
Pouzivat ich mozes tiez a nestane sa nic, kym sa nenasackujes na amaterske pasma, alebo nebudes nieco rusit, napr. letovu prevadzku a pod.. Ak sa tak stane, tak sa budes cudovat ako rychlo ta najdu aj skontroluju. Su za to dost mastne pokuty, takze ked niekomu nieco radis, tak mu laskavo oznam aj mozny postih, ak to nie je uplne koser. Bavime sa o tom, co je legalne a co nie. Nie o tom aka je pravdepodobnost, ze ta chytia.
Kazda radiostnica na slovensku musi byt homologovana telekomunikacnym uradom. To je uz len taky detail.
xsi69 neviem ti poradit konkretny model vhodny pre teba. Uz sa o to v podstate vobec nezaujimam. Skus preliezt radioamaterske fora, tam skor najdes nejake prakticke skusenosti s konkretnymi vyrobkami.
V podstate by ti mala stacit aj tato http://www.alza.sk/topcom-twintalker-71 ... 382191.htm Ma len slabsie krytie, ale mierny dazd zvladne. Treba pozriet recky a potom si vybrat.

Pouzivat ich mozes tiez a nestane sa nic, kym sa nenasackujes na amaterske pasma, alebo nebudes nieco rusit, napr. letovu prevadzku a pod.. Ak sa tak stane, tak sa budes cudovat ako rychlo ta najdu aj skontroluju. Su za to dost mastne pokuty, takze ked niekomu nieco radis, tak mu laskavo oznam aj mozny postih, ak to nie je uplne koser. Bavime sa o tom, co je legalne a co nie. Nie o tom aka je pravdepodobnost, ze ta chytia.

Kazda radiostnica na slovensku musi byt homologovana telekomunikacnym uradom. To je uz len taky detail.
xsi69 neviem ti poradit konkretny model vhodny pre teba. Uz sa o to v podstate vobec nezaujimam. Skus preliezt radioamaterske fora, tam skor najdes nejake prakticke skusenosti s konkretnymi vyrobkami.
V podstate by ti mala stacit aj tato http://www.alza.sk/topcom-twintalker-71 ... 382191.htm Ma len slabsie krytie, ale mierny dazd zvladne. Treba pozriet recky a potom si vybrat.