bohuzial intel prevalcoval AMDcko uz davno. Zase nemaju konkurenciu v performance segmente a to oficialne aj AMD priznalo a hodilo kapesnik do ringu ; a mozu nas zakaznikov ždímať o prachy. Nepaci sa mi ze poondene 4jadro i7 stoji 250eur a uz vobec sa mi nepaci ze ma skoro vo vsetkych testoch lepsi vykon ako 6jadro od AMD a mnohokrat aj osemjadra.
AMDckar neamdckar, jedine co nie je lepsie na Inteli je cenovka. Za kvalitu sa platilo, plati a aj vzdy bude platit.
Pamate tam mas sialene drahe, za tu cenovku este prihod desat eur a zozenies 4x 8GB co je obrovsky rozdiel oproti 4x 4GB. Ak aj nechces 32GB, rozhodne ti doporucujem 2x 8GB namiesto 4x 4GB z dovodu rovnakej cenovky a rozsirenia v buducnosti. Napriklad
http://www.tichepc.sk/Nanya-Elixir-8GB- ... 1183003015 pretoze realny rozdiel medzi superpamatami 1600MHz CL8 co si si vybral a napriklad mnou linkovanymi 1600MHz CL9 je nula cela nula nic v realnych aplikaciach. Cenovka dokonca este mensia, 2x 8GB mojich je lacnejsich ako tvojich 4x 4GB.
Bral by som 2TB disk lebo su len o kusok drahsie ako 1TB co si si vybral plus mozno by som pri SSD uvazoval o Samsung 840 namiesto Crucialu avsak ani jedna z tychto dvoch volieb nie je vyslovene zla. Za prachy usetrene na RAMke mas vacsi disk co ocenis vzdy.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.