Chcem sa opytat.... zacala mi vadit zvysujuca sa hlucnost PCcka, co je sposobene asi aj tym ze uz ma viac ako 2roky, tak som zacal hladat kde je problem... Mam skrinku Fractal R4,... myslel som ze to zacali hucat jej dve zabudovany vetraky, ale dnes som zistil ze to nehucia vetraky.. ale zdroj a CPUckovy chladic...
Ak budem menit vetraky, tak jedine za Noctua vetraky, ine nema zmysel, kedze za cas budu hucat zasa...
Len neviem, ci sa mi oplati investovat 20€ za vetrak do zdroja, ked za 40-50€ mozem mat novy zdroj aj s tichym vetrakom (ale zasa nie Noctua...)
No, ale to sa musim rozhodnut sam.
Co sa chcem opytat - nebude ziadny problem s tym ak vymenim vetrak v tom Fortrone? Totiz, pokial viem ma nejaku regulaciu fanu... obavam sa, ked tam dam novy vetrak, aby zdroj fungoval. Na malych starych zdrojoch kde bol 8cm vetrak ho vymenit nebol problem, ale v takom lepsom zdroji neviem.
Co by mi vyhovovalo najviac, je vyviest 3pin von zo zdroja a regulovat ho cez Zalman FamMate, len zasa - co ak sa prehreje?
Prip. ak kupim ventilator s 3pin a v zdroji je 4pin ventilator nebude to problem? Predpokladam ze tam nebude konektor, len napevno prichytene kabliky.. Teda.. nechcem aby siel novy vetrak v nom naplno, ale nema zdroj nejak pevne nastavene PWM pre vetrak ktory je uz v nom? Dajme tomu pri takej teplote posiela do ventilatora 5V - co ak sa novy vetrak neroztoci? Snad chapete ako to myslim

Hladal som na nete, ale ziadnu vymenu na tomto zdroji som nenasiel :/