Bitcoin miner

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
ANONYM_a7

Re: Bitcoin miner

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

akože, to čo je za kravinu? official klien bitcoin qt nevie minovat? Čakám pol roka na synch zo sieťou a potom sa v tom kliente NIČ nedá robiť? Ako prečítal som si celý článok aj tu na pc.sk a prd z toho, stále netuší,, ako to dpc funguje :rolleyes: navyše, na nových ovládačoch na ATI kartách to nefunguje vôbec - hw error

/ovladaceeee! fungujú len staršie respektíve mne fungujú 11.11tky pre atičkovú kartu. Čo tak založiť tému o tomto niekde v HW všeobecne? :good:
Používateľov profilový obrázok
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Mirdis »

No na bitcoin penazenke budes tazko dolovat :D Pre dolovanie potrebujes GUI miner alebo konzolovy CGMINER. Preto ti tak dlho synchronizuje so sietou, lebo pokial mas penazenku v pc potrebuje zosynchronizovat vsetky transakcie a moze to trvat par hodin a bude to mat cca 8gb.

Ano pri AMD sa moze vyskytnut problem s ovladacmi. Najcastejsia chyba je "Verification failed, check hardware." Potom je potrebne sa trosku pohrat s ovladacmi.
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
kumen
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Feb, 2011, 21:54

Príspevok od používateľa kumen »

Ja som to skúšal nasledovne: šiel som cez Čechov - slush pool, podľa návodu aký tam mal. Nešiel ani jeden ten ťažiaci stroj. Asi dva dni som hľadal po fórach a nič... inštaloval som aj 11.11 či ktorý ovládač to bol - nepomohlo.

Brat potom skúsil (má riadne šťastie) niečo zahraničné - bitminter - všetko OK.

Doma sme to teda dávali tiež viac menej na skúšku, ide to asi týždeň a mali by sme mať okolo 0,1 BTC, popri tom aj nejaké tie NMC, no v podstate som od 6850 veľa nečakal, chcel som hlavne vedieť čo to dá.

Brata to chytilo, už objednal tie krpaté ASIC a zatiaľ chce ešte nakúpiť 7970 :-D, pôjdu aspoň lepšie hry...
Keď som počítal spotrebu, tak tá karta žerie ako 2x60 W žiarovka, ktoré sme mali ešte pred 5 rokmi v obývačke, a oproti ostatným spotrebičom v domácnosti je to minimum...

Ja osobne tej mene veľmi fandím (nenávidím banky), ale myslím že to má ešte veľmi dlhú cestu, zatiaľ je to len o špekulácii pre tých čo si to môžu dovoliť a vedia o tom... atď
ANONYM_a7

nooo uz povedzme rozumiem. V penaženke mám ADRESU na ktorú sa mi PRIPISUJE odmena z POOL v ktorom MINUJEM. Áno? :)

GUI mi dosť erroruje, chce to pohrať sa a určite začnem aktualizáciou winu, teda radšej by som to asi robil na linuxe, čo myslíte?
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

bubáky si treba zaslúžiť chlapci :D
Spoiler: ukázať
Intel Core Ultra 7 265k 5,4/4,9GHz,Apexx Z890, 2X24GB8,2GHz cl38, Asus TUF5 090 3/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
kumen
Nový používateľ
Nový používateľ

Ja odporúčam bitminter.com/ je to ako pre mňa (for dummies) beží tuším na JAVA.
nešiel mi ani GUI miner, ani CG miner ani GPUminer

edit: Keby sa platilo za zásluhy už by som bol milionár :-D
ANONYM_a7

vie ten klient v jedno behu vyťažiť 2 kary? alebo to treba 2x spustit ako GUI?
kumen
Nový používateľ
Nový používateľ

Mala by tam byť voľba ktoré stroje chceš mať zapnuté, mne tam zobrazovalo procesor, grafiku na doske a tú spomínanú 6850.
ANONYM_a7

chlape tisicere diki. Konečne niečo normálne kde sa aj niečo zobrazuje nielen erroruje jak GUIMINER. 785Mhps :hysterical:

po prihlásení v tom softe mi vypíše: Work rejected. Server says: Stale proof of work
.... :facepalm:
kumen
Nový používateľ
Nový používateľ

Tak s tým Ti už nepomôžem, niekedy to napíše aj mne, ale len pri niektorých blokoch (možno 1%), skúšaj.
ANONYM_a7

uz to slape. Dokonca mi pri tomto softe najmenej pecie karta pritom Mhps je zachovane. Trocha mi je divné ze na stránke bitminter v sekcii acc nevidím progres, status, proste ci minujem alebo nie. Skoda no inak supr :) :good:
Martin2195
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36

Príspevok od používateľa Martin2195 »

Progress by si mal vidieť po nejakom čase, kým sa to aktualizuje...

Tiež som to raz skúšal cez čechov, ale na mojej 480 som mal nejakých blbých 100Mhps :facepalm: a navyše mi to pieklo 90°C :hysterical:
Zostava1: CPU: Intel Core i5 760 3.88Ghz --Doska: Gigabyte P55-UD3 -- RAM: 3x2GB kit DDR3 1660Mhz -- Grafická karta:nVidia GTX480 -- Zdroj: Corsair HX750 -- Chladenie: Corsair Air Series A70 -- Skriňa: CoolerMaster HAF 922 --
Sound:
NuForce μDAC2 -->Sennheiser HD 595 + Logitech Z-2300

Zostava2: CPU:Intel Core i5 6600K 4,3Ghz --Doska:ASUS Z170 Pro Gaming -- RAM:2x4GB kit DDR4 2133Mhz --Grafická karta:nVidia GTX950 -- Zdroj:Corsair CX650M -- SSD:Samsung 850 EVO 250GB -- Chladenie:Cooler Master Hyper 212X -- Skriňa: Cooler Master Centurion Silencio 452 --
Sound:
geek out 450 -->Sennheiser HD 595 + Mackie CR4

Notebook:
Lenovo Y50-70 - Intel i7 4710HQ, nVidia GTX 860M 4GB, 8GB RAM, SSD 256GB, Windows 7
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Mirdis »

Progress by si mal vidiet do par minut :) Ja som skusal GUI miner aj CG miner a obidva mi fungovali. Treba sa s tym pohrat trosku.
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
ANONYM_a7

čech to má poriadne bugnuté :p neodchádzajú potvrdzujúce emails cca 2 dni. pisal som aj na IRC a nič asi sa to rieši.
drastyk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Júl, 2011, 14:41

Príspevok od používateľa drastyk »

odkial ste objednavali ASICi ? dufam, ze nie z ButterflyLabs :D na tie sa bude est erok cakat :D

inak minuly mesiac sa dalo celkom slusne zarobit na altcoinoch, ked to clovek trosku sledoval:

http://coinchoose.com/

niektore mince mali profitabilitu vyse 1000% ked boli uvedene v zmenarni...

Na jednej 7950 som spravil 5.2 BTC :D Samozrejme v tom bolo este trochu tradovania a trebalo tie altcoiny minovat hned ako boli releasnute.... ale stalo to zato
MB: Asus Z170 Pro Gaming CPU: i7 6700K@4,5Ghz VGA: Gainward GTX 1070 PSU: Seasonic s12 520 W RAM: Corsair 16GB@3000 Mhz CASE: Define R3 Black Pearl Monitor: Benq 2411z 144Hz" Repro: Focal Alpha 65 DAC: Audient iD14 & nuForce uDac 2 Sluchádlá: Sennheiser HD 598

Návrat na "Nákupná poradňa"