nVidia GeForce GTX 680
Re: nVidia GeForce GTX 680
Ja sa ale nepotrebujem dostať vyššie než doteraz, ale stabilnejšie než doteraz a na to potrebujem vyššiu voltáž, pretože mi to proste padá.
Spoiler: ukázať
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Ako pisal dexter, stiahni si Kepler Bios Tweaker v1.25 a tam si zvys napatie na max., co je 1.2125V
Potom bios treba flashnut naspat na kartu.
Potom bios treba flashnut naspat na kartu.
Super, je to tam. Je nejaká možnosť, ako overiť, že max. povolené napätie je skutočne 1.2125V?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Afterburner, alebo Precision. Taktujes tu kartu vobec?
Blbosť, tam mi ten takt písalo aj predtým, než som ten BIOS flashol na upravenú verziu.
Inak to padá viac než predtým. Tam, kde zvládlo predtým core +100Mhz a pamäť + 500Mhz, teraz nezvládne ani core +60Mhz.
Inak to padá viac než predtým. Tam, kde zvládlo predtým core +100Mhz a pamäť + 500Mhz, teraz nezvládne ani core +60Mhz.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Co ty vlastne s tym biosom robis?
Takto, po odomknuti voltaze v biose je dost pravdepodobne, ze sa ti posunie aj boost (kedze v biose je definovany boost limit na rovnych 1200Mhz). Napr. moja dava v defaulte 1150Mhz a po unlocku uz dava 1200. Cize napr. na takt 1400Mhz uz nepotrebujem posunut o 250Mhz, ale uz iba o 200Mhz. Pozeraj hlavne realny takt v grafe afterburneru a nie tie hodnoty v posuvnikoch
Takto, po odomknuti voltaze v biose je dost pravdepodobne, ze sa ti posunie aj boost (kedze v biose je definovany boost limit na rovnych 1200Mhz). Napr. moja dava v defaulte 1150Mhz a po unlocku uz dava 1200. Cize napr. na takt 1400Mhz uz nepotrebujem posunut o 250Mhz, ale uz iba o 200Mhz. Pozeraj hlavne realny takt v grafe afterburneru a nie tie hodnoty v posuvnikoch
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Mozno aj zly kus na oc. 1200 je na 680gtx velmi casto max
A pozri tie takty doteraz nevieme ake mas
+100 na jadre moze byt od 1150 do 1250
A pozri tie takty doteraz nevieme ake mas
+100 na jadre moze byt od 1150 do 1250
Stiahol som si najnovší (ten som i mal), modifikoval tú votláž a flashol na kartu. Len neviem ako overiť, že to bolo úspešné. Flashnutie áno, ale či je napätie skutočne odomknuté, neviem.Kyselinka napísal:Co ty vlastne s tym biosom robis?
Takto to vyzerá v GPU-Z v kľude:dexterav napísal:pozri tie takty doteraz nevieme ake mas
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
takže pusti hru, v afterburnery alebo precisionx si nasatav monitorovanie a povedz čo tá karta robí
v hre pri loade
ja mám v kľude 350MHz
skús to pretaktovať o +100 a posledovať , 1150 by mala dať tak či onak
najlepšie to posleduj cez heaven v nejakom menšom okne napr 800*600, pokiaľ to ozaj nepreženieš mal by si sa z toho dostať bez celkového pádu
v hre pri loade
ja mám v kľude 350MHz
skús to pretaktovať o +100 a posledovať , 1150 by mala dať tak či onak
najlepšie to posleduj cez heaven v nejakom menšom okne napr 800*600, pokiaľ to ozaj nepreženieš mal by si sa z toho dostať bez celkového pádu
Naposledy upravil/-a dexterav v Po 10. Jún, 2013, 15:36, upravené celkom 1 krát.
Tak vyzerá, že v záťaži je core 1202Mhz a memory 3005MHz.
Inak mi ani za svet nefunguje OSD v EVGA Precision.
Inak mi ani za svet nefunguje OSD v EVGA Precision.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
1200 na core je celkom dobre, tam uz s tym moc asi nepohnes, ale vyskusat mozes.
Pamate daj na 6800-7000 (+400-500) a skusaj
P.S: v nastaveniach precisionu, v zalozke monitoring musis zaskrtnut Show in on-screen display na danu polozku, ktora sa ti ma zobrazovat.
Pamate daj na 6800-7000 (+400-500) a skusaj
P.S: v nastaveniach precisionu, v zalozke monitoring musis zaskrtnut Show in on-screen display na danu polozku, ktora sa ti ma zobrazovat.
Tom som spravil a nič. :-/Kyselinka napísal:v nastaveniach precisionu, v zalozke monitoring musis zaskrtnut Show in on-screen display na danu polozku, ktora sa ti ma zobrazovat.
Inak tých 1200MHz na jadro je asi v booste, čo zas nie je tak veľa, nie? Resp., max. (obecne) pre tú kartu je 1200Mhz v booste alebo v základe?
A ešte pridávam screen tesne po záťaži (z akého dôvodu mi píše rozdielne hodnoty v GPU-Z a EVGA Precision, netuším):
http://i.imgur.com/ZpsvDaw.jpg
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Hm, boa pekne ti to zraza power, a aj teplota
Postni sem tvoj defaultny bios prosim ta.
1200 je boost, zaklad ostava, pokial si ho v biose nemenil.
Postni sem tvoj defaultny bios prosim ta.
1200 je boost, zaklad ostava, pokial si ho v biose nemenil.
Tak tej teploty by som sa zas tak moc nebál, s referenčnou GTX 570 som mával aj vyše 90.
Tu je ten, ktorý som ťahal a modifikoval (iba voltáž) --> http://www.techpowerup.com/vgabios/1182 ... 311-2.html
Podľa "Build date" to sedí na ten ten ktorý som tam mal pôvodne, avšak na tej stránke je ešte jeden BIOS pre moju kartu rovnakej verzie, avšak hodnota "MD5 Hash" je iná, čo ale neviem čo je.
Tu je ten, ktorý som ťahal a modifikoval (iba voltáž) --> http://www.techpowerup.com/vgabios/1182 ... 311-2.html
Podľa "Build date" to sedí na ten ten ktorý som tam mal pôvodne, avšak na tej stránke je ešte jeden BIOS pre moju kartu rovnakej verzie, avšak hodnota "MD5 Hash" je iná, čo ale neviem čo je.