prosim Vas, viete mi poradit ako nainstalujem win 8 do ntb lenovo? nabootujem win cez usb,nasledne ho chcem nainstalovat na particiu a napise mi ze: system windows sa neda nainstalovat na tento disk. vybraty disk ma typ oblasti GTP. prvy krat sa stretavam stymto problemom.
budem velmi rad ak niekto pomoze
ntb lenovo - nejde nainstalovat win 8
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Pi 08. Apr, 2011, 17:30
Re: ntb lenovo - nejde nainstalovat win 8
Praveze nemam a ten ntb nema ani mechaniku
tak si otvor boot managera (v UEFI), a vyber subor z EFI zlozky, nesmies to nechat nabootovat z boot recordu
.
-
- Čierna listina bazáru
Ja som to konkretne takto spravil,dal som si win 8 na usb,nabootoval som to usb spustila sa instalacka a bolo tam tusim 7 particii na tom ssd disku,nejaka obnova,potom nieco oem,lenovo...tie som vsetky vymazal.to bude asi problem co?prvy krat takto instalujem win predtym som nemal ziadne problemy tak som trosku zaskoceny ze sa neviem pohnut.
Nemozes na GPT disk instalovat klasickou MBR metodou, musis instalator pustit pod UEFI, ako, to uz si musis skonzultovat s navodom na obsluhu, vacsinou sa to robi tak, ze si das boot menu, a hladas polozku co ma pred sebou EFI.
.
-
- Čierna listina bazáru
Aha to som mimo tym padom stymto nemam ziadne skusenosti.do boot menu sa dostanem cez bios ci ako?