Digitalny fotak s automatickym uploadom fotiek cez Wi-Fi...
Re: Digitalny fotak s automatickym uploadom fotiek cez Wi-Fi
kamaratovi sme teraz kupili panasonic sz5, ma wifi, da sa ho ovladat aj cez smartfon, no neviem, ci sa da automaticky nahravat do daneho priecinka... no jednoduchim drag-drop vies prekopirov fotku do mobilu... a fotky robi v pohode, porovnaval som to zo svojou gf2-kou... a tie korejske nezmisli nema vyznam pozerat...
- Nightlight
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Ked nieco taketo vypotis, mohol by si to aj nejako podlozit. Samozrejme, nemas cim...TONNYCK napísal:...a tie korejske nezmisli nema vyznam pozerat...
Myslim, ze ma na mysli Samsung, ktory skutocne nema dobre fotoaparaty, vid. prislusne fora...
Spoiler: ukázať
@Nightlight:
neviem, ze naco musis obranovat niekoho, kto okrem toho, ze vyraba smejdy, oblbuje ludi, okrada a vydiera nas stat, mina viac na marketing ako na vyvoj, este k tomu aj smejdy vyraba(naschval pisane 2x)... a fotaky maju fakt velmi zle... ale ty hltas reklami aj s navijakom, ako vidim a chytili ta uplne... smutne...
neviem, ze naco musis obranovat niekoho, kto okrem toho, ze vyraba smejdy, oblbuje ludi, okrada a vydiera nas stat, mina viac na marketing ako na vyvoj, este k tomu aj smejdy vyraba(naschval pisane 2x)... a fotaky maju fakt velmi zle... ale ty hltas reklami aj s navijakom, ako vidim a chytili ta uplne... smutne...
- Nightlight
- Používateľ
Smutne je to s vami ... Narozdiel od vas mam so Samsung fotakmi realne a dlhodobe skusenosti.
Najskor som mal NX200, teraz NX300. A bez obav sa odvazujem povedat, ze NX je urcite jeden z najlepsich mirrorless systemov a NX300 je suverenne najlepsi mirrorless vo svojej triede, ktory sa kvalitou vystupu hravo vyrovna aj drahsim zrkadlovkam. Ma v sebe aj WiFi o ktorej sa tu tolko hovori... ja osobne som ju zatial pouzil iba parkrat na remote viewfinder (co je velmi dobra vec) ale inac mi ju velmi netreba. To ale nemeni nic na tom, ako dobre a pohodlne sa s tym fotakom foti. Vystup ma naozaj na velmi vysokej urovni. A to nehovorim o dobrom vybere kvalitnych objektivov, ktore sa daju k tomuto systemu kupit za slusne ceny.
edit: neviem, na ake fora chodite, ale ja citam recenzie z celeho sveta a aj preto nechapem, odkial tie vase bajky mate
Najskor som mal NX200, teraz NX300. A bez obav sa odvazujem povedat, ze NX je urcite jeden z najlepsich mirrorless systemov a NX300 je suverenne najlepsi mirrorless vo svojej triede, ktory sa kvalitou vystupu hravo vyrovna aj drahsim zrkadlovkam. Ma v sebe aj WiFi o ktorej sa tu tolko hovori... ja osobne som ju zatial pouzil iba parkrat na remote viewfinder (co je velmi dobra vec) ale inac mi ju velmi netreba. To ale nemeni nic na tom, ako dobre a pohodlne sa s tym fotakom foti. Vystup ma naozaj na velmi vysokej urovni. A to nehovorim o dobrom vybere kvalitnych objektivov, ktore sa daju k tomuto systemu kupit za slusne ceny.
edit: neviem, na ake fora chodite, ale ja citam recenzie z celeho sveta a aj preto nechapem, odkial tie vase bajky mate
tak neni o com... ty nie ze zeres tie marketingove dzvasty, ty ich priam rihas zo seba... a ked sme uz pri CSC, tak podla mna jedine panasonic/olympus a ich micro4/3, ktora je asi najviac rozsirena a preberaju to aj ine firmy ci uz z foto, alebo video sekcie... nikon je predrazeny... sony, samsung a dalsie znacky pouzivaju vlastny bajonet a tym padom je kompatibilita velmi chaba... takze ked si zoberieme pomer cena/vykon/kvalita/kompatibilita/vyuzitelnost(na co by CSC mali byt urcene) tak CSC nad 400-500€ nema ziaden vyznam, hlavne nie taky model, ktoreho upgrade stoji mnohonasobok samotneho aparatu...
- Nightlight
- Používateľ
Zvasty tu zo seba rihas prave ty... A to v podstate vsetky prispevky co si tu doteraz poslal. Nie len ze s tymi fotakmi skusenosti nemas, ale odmietas aj nazory tych, ktori ich maju... Tak na co ti tu budem dalej nieco vysvetlovat.
ze kto tu odmieta nazori inych... ty sigmund freud...
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
TONNYCK - totalne s tebou nemozem suhlasit 
Samsung - doma mam od nich: chladnicku, 3LCD telky, pevne disky interne, pevny disk externy, 2 mobilne telefony Samsung. Jediny problem nieje ani s jednym zariadenim, ktore su prakticky totalne odlisne, a napriek tomu ich vyraba ten isty vyrobca.... Nerozumiem Tvojmu zmyslaniu, preco by Samsung nevedel robit fotaky.
Pozri sa na KODAK, dejiny fotenia a ako dopadli.. Dnes je nepodstatne co bolo kedy, samsung robi urcite porovnatelne fotaky s konkurenciou v rovnakej cenovej hladine. Daj 1500€, urobime test, kupime 4fotaky roznych znaciek, odfotime 25fotiek na auto rezime, a garantujem Ti, ze ked budes hadat bez toho aby si vedel co je z akeho fotaka, ze neuhadnes co bude zo Samsungu, a kludne za najhorsiu fotku vyhlasis fotku z nejakej "znacky" co tu pises
)
Keby Samsung nevedel robit fotaky, tak sa nepredavaju a nevyrabaju, ak by o nich nebol zaujem, len tolko k tomu. K tomu ze je to prvy vyrobca co sa trufol robit fotaky s Androidom, to je dalsia vec... Oni sice nemaju historiu vo fotakoch, ale snazia sa priniest nieco nove, co konkurencia nema, a fakt nevidim dovod ponizovat Samsung..

Samsung - doma mam od nich: chladnicku, 3LCD telky, pevne disky interne, pevny disk externy, 2 mobilne telefony Samsung. Jediny problem nieje ani s jednym zariadenim, ktore su prakticky totalne odlisne, a napriek tomu ich vyraba ten isty vyrobca.... Nerozumiem Tvojmu zmyslaniu, preco by Samsung nevedel robit fotaky.
Pozri sa na KODAK, dejiny fotenia a ako dopadli.. Dnes je nepodstatne co bolo kedy, samsung robi urcite porovnatelne fotaky s konkurenciou v rovnakej cenovej hladine. Daj 1500€, urobime test, kupime 4fotaky roznych znaciek, odfotime 25fotiek na auto rezime, a garantujem Ti, ze ked budes hadat bez toho aby si vedel co je z akeho fotaka, ze neuhadnes co bude zo Samsungu, a kludne za najhorsiu fotku vyhlasis fotku z nejakej "znacky" co tu pises

Keby Samsung nevedel robit fotaky, tak sa nepredavaju a nevyrabaju, ak by o nich nebol zaujem, len tolko k tomu. K tomu ze je to prvy vyrobca co sa trufol robit fotaky s Androidom, to je dalsia vec... Oni sice nemaju historiu vo fotakoch, ale snazia sa priniest nieco nove, co konkurencia nema, a fakt nevidim dovod ponizovat Samsung..
Je to kus komplikovanejsie... Dnes sa uz davno nepredava podla skutocnych hodnou, ale podla cisiel a reklam... To, ze sa nieco predava, neznamena, ze je to dobre... kamos ma samsung s3... mu spadol asi z metrovej vysky, takoj pavucina na displeji... vies ako sa meni displej na s3-ke a za kolko? nechci vediet... nehovoriac o "prekryvani" sa modelov... na jednom fore sa riesil novi model asi dajake S mini a vela ludi tam pisalo, ze rok starsi model o 100€ lacnejsi mal lepsie parametre... nie... samsung som znenavidel asi pred 5 rokmi, ked zacali predavat predrazene nezmysli... a okrem toho, ze je jedna z najziskovejsich firiem na svete, tak sa vyhraza slovensku, ze ked nedostane dalsie danove ulavy, tak idu prec... ta nech idu, lebo aj tak pojdu... samsung nevyraba najhorsie veci, no nie najlepsie a urcite nie za tie peniaze, ktore si pyta...
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Nj, vies co stoji vymena baterky alebo displeja v Apple iPhone a podobnych Apple produktoch?
HTC detto, nikto Ti nevymeni displej v smartphone za par €, na to zabudni.
S3 mini bol fon, ktory bol naschval lacnejsi a mal slabsi HW, to vedel snad kazdy v momente kedy sa ten fon uviedol na trh. Komu bola S3jka velka, siahol po S3 mini.. Ale Tebe zbytocne hovorit,
Ty mas svoj nazor.
Dakedy som podobne vystupoval proti Apple, no zdaleka nie tak agresivne, ale uz som zmenil nazor
) Ono, pokym clovek nema realnu skusenost s niecom, a neda tomu sancu a utvori si nazor, tazko moze hodnotit. Dnes je uplne jedno aku znacku si kupis fonu - dajme tomu v cene 400-500€. Ci to bude HTC, ci Apple, ci Samsung. Sanca ze sa mu nieco stane je rovnaka - ze bude zly kus z vyroby. Ked Ti spadne na displej, za vymenu zaplatis rovnako vsade. Detto fotaky, kvalita atd. Uz davno sa foto firmy nezenu za lepsimi fotkami, ale za Mpix a optickym zoomom. Robi to kazda jedna firma, ci uz Canon, Ci Panasonic, kazdy. Keby Samsung mal 20Mpix fotaky s otras zasumenymi fotkami okej, keby mala konkurencia v ponuke 8Mpix fotak a snadhernymi fotkami, no realita je uplne ina.. Ponuka a kvalita je prakticky rovnaka. 

HTC detto, nikto Ti nevymeni displej v smartphone za par €, na to zabudni.
S3 mini bol fon, ktory bol naschval lacnejsi a mal slabsi HW, to vedel snad kazdy v momente kedy sa ten fon uviedol na trh. Komu bola S3jka velka, siahol po S3 mini.. Ale Tebe zbytocne hovorit,

Dakedy som podobne vystupoval proti Apple, no zdaleka nie tak agresivne, ale uz som zmenil nazor

- Odar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Nasiel som si recenziu na NX300 - pruser to nie je. Aj ked fotak od Samsungu by som sam nekupil. Tie fotografie naozaj nevyzeraju zle.
- Nightlight
- Používateľ
Pri Galaxy NX vidim vyhodu akurat v tom, ze sa na to mozno budu dat pisat aplikacie... Potom by to bolo na niektore ucely fajn. Ale ja osobne by som toto nechcel, pretoze by som sa nerad spoliehal iba na dotykove ovladanie fotaku.
- Odar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ani ja. Navyse nerad by som riskoval Android vo fotaku po skusenostiach s telefonom (po pol roku factory reset?
). Ale ma Wifi - co je poziadavka zakladatela temy.