dokelu, ten Intel v tom porobil dobry chaos, xy chipsetov, socketov, procesorov.
Este som skusil i5 3570K+MSI Z77A-G41 +RAM a vyslo mi to na 325,41€ co by sa este po uplatneni kuponov, pripadne ak by som to dakde lacnejsie zohnal dalo, nie? V interstore mi zas vyslo i5 3570K+MSI Z77A-G43 +RAM za cca 309€. Ide mi hlavne o to ci tie dosky su OK. Pozeram ze pipo dostal ten cpu na 4,7GHz.
Viem, ze povodne som chcel za co najmenej ale zas radsej priplatim, ked sa da z toho vytrieskat nejaky vykon navyse "zadarmo".
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
nuz, snazim sa z toho vytlct co sa da Som prekvapeny ake su tie nove procesory nevhodne na taktovanie, proste mi to neda. Ale po dalsich a dalsich info sa zas vraciam k tej 3350P a holt overclock budem musiet ozeliet. Cakat, resp smejdit po bazaroch nemam nervy uz.
no prave som objavil toto porovnanie. Tak to kvoli tym par FPS navyse sa neoplati taktovat. Ok tak navrat k 3350P. Diky za rady
mno, cpu som nasiel v talkive za necelych 150€ ale nemaju tam tu MSI dosku MSI B75MA-G43, pozeral som tuto. Ak nie je dobra, poprosim daku inu z talkive do tych 60€ poradit, diky
Základná doska Gigabyte B75M D3H TOP PONUKA
MB GBT B75M-D3H 50,40 €
Keby si vzal i7 920 + MoBo + tie 4GB RAM (bazárovo samozrejme), tak to máš o 50+eur lacnejšie. Spotreba je síce inde, ale ten výkon v hrách je stále ekvivalentný novým procákom
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
No ta spotreba je rovno katastrofa. Pri troche smoly aj 200w v idle kedze po oc casto nefunguje eist ani c states
2600k 5ghz 1.45v zerie v loade cca 270w
Takisto to byva uz komplet bez zaruky. Oc potrebuje relativne slusne chladenie
V koncnom dosledku bude mat mozno vykon tej 3350p ked to vytoci na 4ghz
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
uz nebudem radsej spekulovat. Kupim tu zostavu co som postol z talkive a hotovo. Este uvidim ake FPS budem mat so starou grafikou a tymto cpu a pripadne by som si na Vianoce nadelil novu.