Rychla rada: kupa DVB-S2 PCI-E karty do PC

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Rychla rada: kupa DVB-S2 PCI-E karty do PC

Príspevok od používateľa zoom »

Dzień dobry, potreboval by som v jednom PC nahradit starsiu DVB-S Skystar 2 kartu niecim novsim. Popozeral som rozne vyrobky, vybral som si kandidatov a pomohlo by mi, kebyze ma niekto skusenosti s konkretnymi znackami. Hlavne mi ide o rozne veci ako stabilita ovladacov, prehrievanie, kompatibilita s DVB programami (AltDVB, ProgDVB, DVBViewer, atd). Medzi mojimi podmienkami bolo:
- podpora DVB-S2
- PCI-E rozhranie
- seriozne znejuca firma dlhsie vyrabajuca podobnu elektroniku (nie zehlicky, panvice a DVB karty)
- podpora DVB-T je prijemny bonus, ale nie je podmienkou

Vybral som nasledovnych kandidatov:
Hauppauge (US firma)
- WinTV HVR-4400 HD [link], podpora DVB-T, cena ~110,- €
- WinTV Starburst [link], cena ~70,- €
Drivre maju z 04/2013, aj ked obsahuju niektore subory z roku 2006. Vyzera to, ze sa o svoje vyrobky staraju.

TBS (Hong Kong firma)
- TBS6921 [link], cena ~65,- € (TBS6921 aj TBS6922)
- TBS6922 [link], podla popisu by to mala byt High Reliability verzia TBS6921, ale podla tohto porovnania ma aj iny chipset, tak neviem, co je lepsie
Ovladace su z 12/2011 (TBS6921) a 12/2012 (TBS6922). Dalo by sa povedat, ze su pomerne aktualne, aspon v druhom pripade.

Technotrend (DE firma)
- TT-budget S2-4100 [link], cena ~60,- €
Driver z 02/2012 a aj to verzie 1.0.0.1, takze to vyzera na taky pristup "tu vydame jeden ovladac a uz je hotovo".

Takze, nepredpokladam, ze sa tu rozvinie ohromna diskusia, hlavne ked to chcem uz zajtra-pozajtra objednat, ale keby mal niekto nejake skusenosti, tak moze napisat, ze "TBS nie, lebo ..." atd. Pokial nikto nic, pojdem asi do tej WinTV Starburst.
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Re: Rychla rada: kupa DVB-S2 PCI-E karty do PC

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

osobne mam Tevii S470 uz niekolko rokov a viacmenej spokojnost
ked mas malu parabolu tak si pozri aku citlivost ma jednotlivy chipset
ked chces prijimat nieco exoticke, tak si pozri ake rozmedzie symbol rate danych chipset podporuje

pripadne pozri moznost pripojenia CI slotu ak planujes platenu TV prijimat a nechces riesit USB phoenix ci sharing

a ak mas motor, tak si pozri kolko stavy dokaze ta karta vydat a ci ma prudovy ochranu, nech ti ju motor neodkuri, ked budes otacat v silnom vetre

ked ti mozem poradit, z mojich chyb som sa opucil ze cim vacsia parabola tym lepsie a neuspokoj sa s tym ze na 19.2/23.5 ti staci aj 60cm tienitko, idealne 120/140 na motor mas vyrazne vacsiu sancu prijimat rozne exotickejsie veci
dalsia vec je ze nesetri na kabli, netahaj ho ako cur*k, (ako ja) lebo ti ho niekto presekne, ked sa bude snazit zavriet dvere a ze preco to nejde

//edit:
pripadne pouvazuj, ci nepotrebujes dual kartu, teda napr ze nahravas jeden program a zaroven pozeras iny, ktory nie je na rovnakom transponderi, pripadne ak mas viac LNB a DiSeqC switch tak si to poprepinas ako chces

a zas ked mas dobry fungujuci driver, nie je potrebne ho vylepsovat
ak nutne tak chod do Linuxu a mas opensource driver vacsinou dost funkcny, ak vyreportujes chybu, niekto to skor alebo neskor urcite fixne (narozdiel od ovladaca pre Win od vyrobcu)
...
zoom
Používateľ
Používateľ

Pozrel som TeVii, je to Taiwan, cize pre mna rovnako nesympaticke ako napr. DVBSky aj s ich profi strankou z roku 1999. Radsej vynecham.

Co sa tyka Symbol Rate, tak TBS aj Technotrend maju uvedeny rozsah 1 az 45 Msym/s. Hauppauge to nikde nema napisane, ale predpokladam, ze tych 1~45 Msym/s bude nejaky industry standard a nebudu sa velmi lisit. Len tak zo zaujimavosti: TBS ma kartu TBS6925 [link], ktora ma pre tento ucel (chytanie obskurnych stanic) zvacseny rozsah na 0,2 az 45 Msym/s.
Pozerat sa na tom budu beztak CZ/SK pakety (Skylink, UPC, Digi, atd), ktore maju podla LyngSatu Symbol Rates medzi 27,5 a 30 Msym/s, takze well within limits.

CI slot nepotrebujem. Co sa tyka paraboly a tak, to je vsetko davno natahane a funkcne (ako som pisal, teraz to obsluhuje Skystar 2 karta). Nie je to moje a u mna, ale mam to na starosti. Parabola je dobra 90 cm Gibertini, motor klasika SG-2100, akurat nedavno som tam pichol to najlepsie bezne dostupne quad LNB (Inverto Black Ultra). Diseqc motor obsluhuje hlavna krabicka pri telke (Vu+ Solo2). Do PC ide len jeden kabel z LNB na obcasne pozeranie. Sila a kvalita signalu je dostacujuca.
Nahravanie sa moc nepouziva a ked nahodou, bude sa nahravat na hlavnej krabicke.

Takze dik za input, skontroloval som aspon tie symbol rates. Zatial sa zda, ze ziadne prekvapenia sa nekonaju. Vidim to na tu Hauppauge karticku.
jcdenton12
Používateľ
Používateľ

Hauppauge je znama znacka, zalezi aky konkretny chipset bude karta mat
ci bude podpora v linuxe a aka bude vo Win

a to odkial je firma je IMHO uplne jedno, aj tak sa vsetko vyraba v cine (aj ked samozrejme chapem tvoj odpor)
...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Zoom : http://www.digitaldevices.de/english/Cine_S2.html

Problemom je ale cena :
http://shop.digital-devices.de/epages/6 ... cts/091204

169€ za kartu, 79€ za CI modul a 24€ postovne DHL.

Na druhej strane ide o twintuner, s tym ze mozes prakticky z neho spravit pridavnymi kartami 8 tuner bez CI, 6 tuner s 1 CI alebo 4 tuner s 2 CI :
Obrázok

Osobne som pouzival DVB-C/T verziu V6 karty, teda CineCT C/T v6 s CI citackou. Oficialne maju ovladace pre Windows, neoficialne aj pre Linux (bez problemov som pouzival svoju v6 DVB-C kartu s MythtV, a po mensom boji s natlacenim BDA aj pod Windows Server 2008) :
http://shop.digital-devices.de/epages/6 ... D=28380919
http://www.vdr-portal.de/board16-video- ... t-s2-6400/
zoom
Používateľ
Používateľ

Ta nemecka karta je zatial najsympatickejsia - caste releasy ovladacov a Made in Germany. Problem je vsak v tomto pripade cena (~170,- €). Kebyze to je karta pre mna, idem do toho. Takto som sa vsak finalne rozhodol pre tu Hauppauge WinTV Starburst, ktoru som prave objednal. Uvidime, co to bude zac, ale horsie nez stara Skystar 2 s pochybnymi ovladacmi to snad nebude.
jcdenton12
Používateľ
Používateľ

a aky problem si mal s ovladacmi SS2?
ved krajina povodu je tiez nemecko :good:
...
zoom
Používateľ
Používateľ

Skystar 2 ma uz stare ovladace, ktore sa delia na BDA verziu a klasicke WDM. Najnovsia verzia je 4.6.0, predtym boli rozne 4.5.1, 4.5.0, 4.4.0, atd. Musel si rozne kombinovat tieto vsetky verzie, aby si nasiel, ktore funguju najlepsie. Napriklad v 4.6.0 bol problem s nejakymi Diseqc prikazmi a zle to ukazovalo silu signalu (stale 1%). Pri BDA uz motor nebol vobec podporovany, musel si sa babrat s WDM. Navyse niektory driver obcas rad zhodil Windows do BSOD (len velmi velmi ojedinele). Pri celom tom hrani si samozrejme obcas pobabral Windows, kedy v Driver Store boli ulozene zvysky novsich ovladacov, takze starsie ti nesli nainstalovat. Musel si rucne preliezat oem*.inf subory a podla toho ich cez pnputil.exe mazat z Driver Storu. Kvoli takemuto sraniu sa nejaky Arab na to naprogramoval aplikaciu, ktora to automatizuje [link, screen]. Teraz to tam vsetko bezi tusim na 4.5.0 WDM ovladacoch a zatial s tym nie je problem. Pricom ovladace 4.6.0 boli vydane tak narychlo ("ach nie, Windows 7 je tu, rychlo spackame nejake BDA riesenie"). Samotne ovladace 4.5.1, ktorymi na dlhu dobu skoncilo aktualizovanie ovladacov pre Skystar 2, su z roku 2009.

Od novej karty si slubujem, ze tam supnem BDA ovladace pre Win 7 a vsetko bude posluchat. Ziadne skumanie preco hento a tamto ide alebo nejde.

Co sa tyka toho Made in Germany a Cine S2 karty, tak hoci viacero firiem je z Nemecka, tak tato jedna karta je doslova Made in Germany. Tj. samotna karta je fyzicky vyrobena v Nemecku a vyzera tak, ze sa tam nesetrilo na nejakych suciastkach za jednotky centov. Je pekne, ze Hauppauge je z USA, ked karta sa vyraba na Filipinach.

Návrat na "Nákupná poradňa"